miercuri, noiembrie 26, 2014

Coerenta Rapida a matematicii inimii pentru tehnica de luare a deciziilor

Postat Maria
Iata cum poti folosi Coerenta Rapida a matematicii inimii pentru tehnica de luare a deciziilor:
- Cand ai o problema care iti genereaza o stare de stres, scrie tot ce gandesti si simti despre ea.
- Intra in starea de coerenta prin Tehnica de Coerenta Rapida:

Pasul 1: Concentreaza-ti atentia asupra inimii.Concentreaza toata atentia asupra zonei inimii, in centrul pieptului. Daca preferi, primele dati cand incerci, poti pune mana pe piept pentru a te concentra mai usor in acel punct.

Pasul 2: Respiratia inimii.Respira adanc, dar normal ca si cum respiratia ar intra si ar iesi din zona inimii. Continua sa respiri pana cand gasesti un ritm interior natural cu care te simti confortabil.

Pasul 3: Simte inima.Pe masura ce esti atent asupra inimii si asupra respiratiei, activeaza un sentiment pozitiv. Evoca un sentiment pozitiv, un moment in care te-ai simtit bine si incearca sa retraiesti sentimentul. Unul din modurile cele mai usoare de a crea un sentiment pozitiv ar fi sa-ti amintesti un loc special unde ai fost sau dragostea simtita pentru un prieten apropiat sau un membru al familiei sau un animal la care ai tinut. Acesta este cel mai important pas.
- In aceasta stare, intreaba-te care ar fi cel mai eficient mod de a reactiona la aceasta situatie, unul care sa minimizeze un eventual stres.
- Asculta ce-ti spune inima. Fii atent la primele sentimente si senzatii pe care le simti. Poate iti ofera o perspectiva noua asupra lucrurilor sau iti spune sa renunti sau sa ai rabdare?
- Scrie ceea ce iti spune inima, chiar daca pare prea simplist.
- Acum compara ceea ce ai scris la punctul #1 cu ceea ce ti-a spus inima. Care dintre cele doua raspunsuri pare mai bun? Care este mai usor, pare mai firesc si are mai multa logica?

Ceea ce incurca pe multi este mintea care exprima ce par a fi argumente rationale care tulbura emotiile, dar intelepciunea inimii este atat de clara, ofera liniste sufleteasca si te ajuta sa te simti impacat cu situatia. Atunci cand compara ceea ce au scris la #1 si la #5, deseori oamenii observa ca inima vorbeste mai intelept; mintea vorbeste mai irational si mai emotional.Sa ai mintea si inima in armonie una cu cealalta este un mod de viata mult mai eficient, mai firesc si care aduce mai multa claritate si fericire in viata.
Ori de cate ori ai nevoie, cere inimii tale indrumarea necesara. Intuitia ei este clara – iti va arata mereu calea corecta. Nu te va lasa sa actionezi in virtutea unor emotii negative. Foloseste Tehnica Coerentei Rapide ori de cate ori ai nevoie sa iei o decizie importanta.In ultima vreme, tot mai multe persoane din domenii de activitate variate vorbesc tot mai mult despre inima. Oamenii par sa inteleaga cat au de castigat daca se lasa calauziti de intelepciunea inimii, care ii va conduce numai spre implinire si bucurie. Acest lucru nu poate decat sa umple inimile de bucurie. 
Mail

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...