vineri, septembrie 16, 2011

Maria- Eu care traiesc si Eu care observa ce traiesc

Energia fotonica astazi este 4.13. (4- balanta celor patru corpuri, 1- creatorul, 3 – adevarul , increderea , pasiunea, 8 comunicarea dintre cele doua lumi) .
Tot ce am trait este stocat in subconstientul nostru. Fiecare eveniment din viata , este etichetat (bun-rau, util –inutil) si pus pe pe un raft al magazinului mintii. Cand avem in fata o experienta prin care trecem, mintea intra in magazin(subconstient ) si utilizeaza una din trairile trecute , procedand pe baza experientei si a etichetarii trecute. O analizeaza si da comenzi pentru rezolvarea ei conform datelor stocate (experiente trecute).
Cand suntem pusi in fata unei situatii noi, mintea insa procedeaza la fel, culege tot ce seamana cu o experienta veche (intra in toate rafturile magazinului si trage de informatii vechi pana la ultima picatura ) clasifica din nou (bine-rau, util –inutil, de folos sau nefolositor) si decide o conduita pentru a da sens experientei.
Si noi (pentru ca mintea si creierul ne deosebeste de animale-nu?-omul este cel care a spus prima data NU) acceptam solutiile mintii (pentru a iesi din impas, pentru a nu suferi, pentru a fi conform celor de langa noi, pentru a nu rani pe cei din jur, pentru a nu iesi in evidenta,etc). Suntem un mic calculator programat si cu destinul deja scris?
Nu neg rolul mintii (ea isi executa menirea foarte bine in fiinta noastra fizica), dar nu suntem doar mintea noastra.
Cine este acel EU care apare in fiinta noastra si ne da acel Dor de mai mult, care ne cladeste visele spre o alta rezolvare , spre un alt drum posibil? Cine este acel Eu care observa ce traiesc si-mi da SPERANTA , adica o alta desfasurare a evenimentelor din viata mea? Cum pot uni aceste doua parti din mine , mintea si acel eu observator care-mi spune – ESTE POSIBIL? Cum pot indupleca mintea sa asculte de Observatorul din mine si sa-si creeze alta baza de date , mereu noua, mereu adaugand ?
 Alegand, croind, actionand , observand si apoi o luam de la capat , pana in momentul in care spunem : stop joc- am TRAIT sau doar am OBSERVAT?

A inceput sa ti se vada inima , Maria,,
Ai grija, esti transparenta ca un lac fara fund .
Se vede cercul facut de o piatra pe nasterea ta..
Tocmai mi-am dat vesmantul jos de pe sine ,
Acoperisul care strange culorile .
Sunt alb si rosu,
Inocenta si trup care ticaie .
Ma spal de durere .
Daca sunt, stau si renasc.
Nu ma pedepsiti pentru asta!

Maria

1 comentarii:

Natural spunea...

Foarte frumos si adevarat. Mi-a placut si te-am nominalizat in Blog and roll 51

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...