sâmbătă, septembrie 17, 2011

Meditatie pentru modificare

Ca sa schimbi ceva in viata ta, in primul rand e necesar si vital sa-ti schimbi modul de a gandi.
Cum?
Urmand acest exercitiu care a deschis portile pentru o generatie de invingatori:
Pasul 1: Instaleaza-te confortabil intr-un loc linistit, unde nu vei fi intrerupta in urmatoarele 10, 15 minute. Relaxeaza-te cateva momente, pentru a intra intr-o stare de receptivitate.
Pasul 2: Indreapta-ti atentia catre gandurile care iti trec prin minte. Observa ca nu este nevoie sa fortezi curgerea gandurilor- ele apar singure, fara nici o interventie constienta din partea ta.
Acum, gandeste-te la urmatorul lucru: cu un efort minim iti poti schimba gandirea. Prin cateva mici modificari in modul de functionare a mintii, vei incepe sa faci schimbari pozitive in viata ta.
Pasul 3: Incepe sa observi doua tipuri de ganduri: cel spontan, care apare brusc in minte si cel pe care il initiezi in mod constient.
Pentru acest exercitiu, concentreaza-te in a gandi in cuvinte, nu in imagini sau amintiri. E foarte important. Foloseste increderea, curajul ca mesaj de meditatie. Alege unul din cele 3 si gandeste asa: Am incredere in mine!
Repeta gandul de cateva ori: Am incredere in mine!
Continua sa repeti gandul din ce in ce mai stins, pana cand nu vei mai auzi, efectiv, cuvintele in minte, ci vei sti doar ca le gandesti. Rostesti propozitia ca pe un gand foarte slab.
Pasul 4: Acum vei invata cum sa transformi gandurile negative in unele pozitive, in acelasi mod facil. Foloseste ca exemplu un gand, pe care l-am avut multi dintre noi: Trebuie sa ma duc la dentist. Gandul Trebuie sa ma duc la dentist apare automat in minte.
Gandeste-te de mai multe ori calm: Trebuie sa ma duc la dentist. Lingvistii spun ca TREBUIE este un cuvant care, in acest context, implica o senzatie de povara, ceva ce ai prefera sa nu faci.
Psiholingvistii ne spun ca, atunci cand folosim TREBUIE in acest context , cedam din puterea noastra, sugerand ca suntem niste simple victime ale lucrului pe care trebuie sa-l facem. Indiferent daca esti de acord, sau nu, cu acesti experti, continua si experimenteaza, schimband acest gand, dupa cum urmeaza:
Gandeste “Trebuie sa ma duc la dentist” si dupa ce repeti de cateva ori - schimba propozitia in “Am de gand sa ma duc la dentist.”
Repeta noua propozitie de cateva ori si observa daca simti o diferenta in minte si in corp. Dupa ce ai facut asta vei introduce o noua schimbare in propozitie. Incepe prin a repeta gandul “ Trebuie sa ma duc la dentist.” De data aceasta spune “Este bine sa ma duc la dentist” Spune-ti asta de mai multe ori.
Observa diferentele din minte si din corpul tau, pe masura ce repeti acest gand care te face sa te simti din ce in ce mai puternica. Acum treci la un gand foarte pozitiv referitor la acelasi subiect. Incearca sa-ti spui urmatoarea propozitie: Apreciez beneficiile stomatologiei.
Repeta asta de cateva ori in minte. Vezi daca exista o diferenta subtila in mintea si corpul tau, atunci cand compari Trebuie sa ma duc la dentist cu Apreciez beneficiile stomatologiei.
Pasul 5: Aplica ce ai invatat, cu un gand ales de tine. Gandeste-te pentru o clipa la un gand negativ sau restrictiv, care apare mai des in viata ta.
Iata cateva exemple mentionate de altii:
Imi este teama sa vorbesc in public.
Nu am timp niciodata pentru exercitii.
Am impresia ca nu pot sa slabesc.
Este greu sa intalnesti barbati interesanti.
Alege un gand negativ sau restrictiv din viata ta si exprima-l intr-o singura propozitie. Spune-o de cateva ori in mintea ta si observa senzatiile din corp si minte.
Apoi, alege un gand pozitiv, care iti da putere, despre aceeasi chestiune. De exemplu, daca ai spus ”Mi-e teama sa vorbesc in public” , compune o propozitie de genul “Imi place sa vorbesc in public.”
Daca saltul ti se pare prea mare, poti spune “Mi-ar placea sa invat sa-mi placa sa vorbesc in public.” Important este sa aiba o conotatie pozitiva, tu alegi cat de repede sa ajungi in varf.
Acum, incet, repeta gandul negativ, restrictiv, de cateva ori. Apoi, la fel de tacut, inlocuieste-l cu cel pozitiv, care te face mai puternica. Repeta gandul nou de cateva ori, din ce in ce mai calm si fara efort.
Pasul 6: Iata o metoda pentru a-ti schimba gandurile. In urmatoarele zile si saptamani, fa tot posibilul pentru a identifica cat mai multe ganduri negative sau restrictive. Dupa ce le-ai identificat, introdu in fluxul gandirii o afirmatie noua si pozitiva.
Pur si simplu lanseaza fara efort acest mod de gandire care iti da putere, ca si cand ai fi fost intotdeauna acolo.
Treptat, cu trecerea timpului si cu practica, gandurile tale vor incepe, in mod natural, sa graviteze catre o directie pozitiva, care te fac o persoana puternica.
Poti fi tot ceea ce iti doresti!
Poti fi totul!
Eu am reusit!
Tu ce mai astepti?
Treci la atac, la practica de zi cu zi, la meditatie si vei experimenta succesul
Cum sa nu mai suferi niciodata din iubire de Andreea Papp

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...