joi, decembrie 16, 2010

Indiferent pe cine ranesti, in cele din urma te ranesti pe tine insuti

Facem cu totii parte din aceeasi existenta. Indiferent pe cine ranesti, in cele din urma te ranesti pe tine insuti. Poate ca acum nu iti dai seama de acest lucru, insa intr-o buna zi vei intelege si iti vei spune: "Dumnezeule! Acest lucru mi l-am facut cu mina mea." Ai ranit pe cineva, crezind ca este vorba de un altul. Nu este altcineva. Existenta este una singura, este o unitate cosmica. Din aceasta intelegere se iveste non-violenta.
Aminteste-ti in permanenta sa nu faci niciodata compromisuri. Compromisul nu isi gaseste nici un loc in viziunea mea. Puteti intilni multi oameni nefericiti, datorita faptului ca au facut intotdeauna compromisuri, iar acum nu pot sa isi ierte acest lucru. Ei stiu ca ar fi trebuit sa indrazneasca, insa s-au dovedit a fi lasi. Ei si-au pierdut respectul de sine, s-au devalorizat in propriii lor ochi. Acesta este rezulatul compromisurilor. De ce trebuie sa facem compromisuri? Traiti, in aceasta mica viata, cit mai total posibil. Nu va fie teama sa mergeti pina la capat. Nu puteti fi mai mult decit totali - aceasta este ultima linie. Si nu faceti nici un compromis. Intreaga minte va pleda in favoarea unui compromis, deoarece asa am fost crescuti, acesta este modul in care am fost conditionati. "Compromis" este unul dintre cele mai urite cuvinte ale limbii. El inseamna "eu pun o jumatate, tu pui cealalta jumatate; eu ma ocup de o jumatate, tu de cealalta." Oare de ce? Atunci cind totul se afla la dispozitia ta, atunci cind poti sa alegi daca sa maninci prajitura sau sa o pastrezi, de ce sa faci un compromis? Iti trebuie doar putin curaj, putina indrazneala, insa numai la inceput. Odata ce ai experimentat frumusetea faptului de a nu face compromisuri, odata ce ai experimentat demnitatea, integritatea si individualitatea care rezulta din acestea, simti pentru prima data ca ai radacini, ca viata ta se desfasoara dintr-un centru care este doar al tau.
Osho

3 comentarii:

Anonim spunea...

hmmm, imi place....site-ul este nemaipomenit de interesant...

Andreea C. spunea...

Titlul spune tot... cam asa este!

Anonim spunea...

Buna,destul de superficial nu?
Ce definitia compromisului este asa de simpla in dex dar nu in viata asta tumultoasa si plina de neprevazut din care singur tu iti tragi seva si pana ajunji la o varsyta a intelepciunii sa poti decide da sau nu -compromis !??? o faci fara ca sa vrei
exemple sunt cu memiluita unul care imi vine acum uite est copil si te joci si e asa frumos copiii alearga tu la fel tipi te simti bineee si vine stapanirea si spune : ” treci acas !!! pei mai vreau sa stau te roooooog ””” nu ,treci acasa !! hai te rooooog uite promit ca si gata faci primul pas spre compromis intelegi??
mai tarziu .........

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...