duminică, august 10, 2014

Nu ratati ploaia de stele - 11-13 August 2014 Nasa găzduiește un live Ustream și web chat-ul, în noaptea de 12 august

Postat Maria
Perseide este o prolifică ploaie de meteori asociată cu cometa Swift-Tuttle. Originea numelui acestei „ploi” este datorită punctului de unde par să apară, numit radiant, aflat în constelația Perseu. Numele provine parțial și din cuvântul grecesc „Περσείδες” (Perseides), un termen care se găsește în mitologia greacă ce se referă la fiii zeului Perseu.

Fluxul de corpuri este numit Perseide și se întinde de-a lungul orbitei cometei Swift-Tuttle. Acest nor este constituit din particule lăsate în urmă de cometă în timpul călătoriei de-a lungul orbitei. Astăzi, majoritatea prafului din nor are mai mult de 1000 de ani. Chiar și așa există un filament relativ subțire de praf în flux care a fost eliminat de cometă în 1862.[3] Rata meteorilor ce originează din acest filament este mai mare decât părțile mai vechi ale fluxului.




Această ploaie de meteori a fost observată regulat pe o perioadă de mai bine de 2000 de ani, cu primele informații despre acest fenomen originare din Estul Îndepărtat.[4] Unii catolici fac referire la această ploaie de meteori ca „Lacrimile Sfântului Laurențiu”, această asociere având legătură cu mucenicia acestuia sărbătorită pe 10 august.[5]
In acest an, Perseidele ating punctul culminant intre 11 si 13 august. Astronomii sugereaza ca un cer senin si intunecat ofera cea mai buna vizibilitate pentru observarea ploii de stele cazatoare.
Anual ploaia de meteori Perseidele are loc de la 11-13 august. Marshall Space Flight Center al NASA găzduiește un live Ustream și web chat-ul, în noaptea de 12 august.
 
Deci nu ratati ploaia de stele !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...