marți, mai 14, 2013

Ruptura dintre trup şi spirit apare în minte


Postat Maria
Ruptura dintre trup şi spirit apare în minte. Şi acolo trebuie ea vindecată. Trupul nu a fost niciodată duşmanul spiritului. De fapt, lucrurile stau exact invers. Trupul este cel care face să plesnească învelişul fragil al falsului sine şi scoate la iveală amintirile reprimate, pentru a le vindeca. Trupul are o reputaţie proastă, deoarece este crucea pe care se simte durerea. Dar renaşterea este imposibilă, dacă nu se simte durere.
A nega durerea existenţei nu face trupul să evolueze. Nu elimină durerea din trup. De fapt, negarea durerii este actul de crucificare. El se întâmplă în fiecare moment.
A simţi durerea înseamnă a te reuni cu trupul, a aduce respiraţia (spiritul) înapoi în trup. în cadrul acestui gest de reconectare, falsul sine este distrus o dată pentru totdeauna. Masca prefăcătoriei şi negării e făcută bucăţi. Amintirile se întorc. Experienţa este integrată.
Durerea nu este duşmanul tău, ci cel mai mare prieten pe care-l ai. Te aduce înapoi la trupul tău. Te aduce înapoi la respiraţie. Te aduce înapoi la întregimea experienţei tale.
Trupul renăscut este un simbol pentru re-integrarea minţii desprinse de trup. Este acea minte în care subconştientul a devenit conştient. Este mintea în care se întâmplă întotdeauna vindecarea şi integrarea. Este mintea în care iertarea urmează judecăţii, aşa cum expiraţia urmează inspiraţiei.
Paul Ferini


1 comentarii:

Neicaio spunea...

Nu-i cine stie ce de inteles in cele scrise mai sus, parerea mea sincera e ca mintea este dusmanul numarul unul al spiritului, prin cultura care ni se impune, mai intai in scoala, apoi in societate unde minciuna si fatarnicia este legiferata, spiritul este constans sa dispara ... .

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...