miercuri, iulie 13, 2011

Maria si murmurul lumii


Murmurul lumii, frecventa la care canta oamenii  planetei, uneori sunetele sunt triste , alteori triumfatoare, cantate cu bucurie, de cele mai multe ori insa se aude un vuiet fara noima , o tanguire oarba si surda , fara directie.
Si eu fac parte din murmurul lumii ca fiecare dintre voi, insotesc corul planetei purtandu-mi propriile „batalii „ pe care inca le mai am de dus, cu mine insumi (fiinta fizica) si cu sinele inalt din interior care parca ma grabeste, ma zoreste sa elimin toate rezidurile care imi stapanesc fiinta.

De mult timp, de aproape un an , ascult muzica, de chitara , pian, vioara.
Sunetele patrund in fiecare atom al fiintei mele si ma modifica , imi schimba chimia , starea , geometria , spiritul, gandul.
Privesc pe geam si vorbesc imaginar cu mine insumi. Uneori ma uit in oglinda , dar totdeauna vad un chip altfel decat ziua trecuta. Ma modifica chiar si forma buzelor cu care soptesc in noptile tarzii visele , temerile , cosmarurile mele , neputintele mele, sperantele mele. Intr-un tarziu desenez in minte forma inimii mele , inlatur ridurile timpului si ascult cuminte bataile ritmice , ele nu bat nici mai repede nici mai incet . Sunt!
Ascult muzica  si tac.
Mi se pare că asa mi se intipareste mai bine în memoria inimii toate emotiile frumoase care au dus la crearea melodiei.
Mi se pare ca asa ,  punctele cardinale în opoziție s-ar putea reconcilia .
Cu ochii minti si ai sufletului larg deschisi ma uit catre inima mea.
 Zaresc aici fragmente de cer senin si cer inourat.
Si-mi spun ca asa trebuie sa fie , soarele e mai stralucitor dupa o ploaie repede de vara.
As vrea sa traiesc calm , linistit ,cum n-am stiut sa o fac pana acum.
Mai tot timpul am trait nelinistita , impiedicandu-ma de pietrele din cale (pe care este posibil sa le fi pus chiar eu), mereu indoita de ceea ce faceam si plina de temeri ca acesta nu este drumul meu.
Oare ce muzica se aude dinspre mine , care este sunetul predominant al sufletului meu?
Si voi, cei care cititi aceste randuri cine va asculta muzica fiintei voastre?
Maria

6 comentarii:

Anonim spunea...

orice inger simte ce simti tu :P deci e ceva normal :))

MARIA spunea...

Draga mea , iti multumesc . In fiecare se ascunde un inger. Mana mea se intinde catre mana ta, ingeri si oameni se amesteca , oamenii devin ingeri, ingerii devin oameni, iata viata.

Anonim spunea...

Cand asculti linistea Existentei traiesti muzica tuturor sufletelor care s-au unit cu Aceasta. Fiecare constientizare a mea ca exist produce renasterea tuturor celor care au realizat profund acest fapt. Prezenta din jur este melodia tuturor sufletelor lucide, parfumul in care ma voi dizolva si in care va fi patrunsa orice viata care va naste.

Anonim spunea...

Exista pentru fiecare un muzician iscusit si talentat care sa ne interpreteze perfect muzica, uneori chiar si fara a avea partitura in fata, doar simtindu-ne...

MARIA spunea...

Fiecare asculta muzica celorlalti prin iubire .Uneori insa ne invartim si nu auzim acordurile de vuietul lumii.
"Poate că şi viaţa e aşa. Mergem în cerc, în jurul unui punct pe care nu-l vedem şi care, totuşi, poate, e aproape, foarte aproape.”

O.Paler
Multumesc pentru vizita!

Anonim spunea...

Atunci cand nu reusim sa le auzim, le simtim...

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...