sâmbătă, iunie 11, 2011

Se va experimenta Teleportarea

Institutul de Fizica si Inginerie Nucleara de la Magurele se pregateste sa construiasca cel mai puternic laser din lume, unde specialistii romani vor sa faca mai multe experimente si sa incerce sa teleporteze obiecte.
Potrivit specialistilor, laserele si fasciculul gama vor crea in incinta in care se afla obiectul un camp electric mai puternic decat oriunde in Univers.
Acest camp va deplasa electronii cu viteza luminii, din punctul A in alt loc, pe care il numim B, din aceeasi incinta, scrie realitatea.net.
Acesta va crea un câmp electric atât de puternic încât va transporta materia dintr-un punct în altul, exact aşa cum am văzut în filmele science fiction.
Instantaneu, electronii vor atrage dupa ei nucleele atomilor de unde au fost smulsi. Astfel, intregul obiect se va deplasa cu viteza luminii dintr-un loc in altul.
Directorul Institutul de Fizica si Inginerie Nucleara de la Magurele, Nicolae Zamfir, a spus:
„Da, vom experimenta teleportarea, pentru ca acel camp electric urias pe care il vom crea va transporta materia. In ianuarie am prezentat teoria in Statele Unite, iar entuziasmul a fost extraordinar. Acum toata lumea asteapta laserul de la Magurele“.
Nicolae Zamfir, prezent vineri la un seminar international pe tema ELI-NP, organizat de KPMG Romania, a explicat ca "puterea laserului va fi mai mare decat cea a tuturor centralelor nucleare, insa aceasta putere nu functioneaza continuu".
Intrebat daca pilonul de la Magurele, care are ca obiectiv aprofundarea fizicii nucleare folosind fascicule laser cuplate cu gamma, va putea inlocui o centrala nucleara, Zamfir a declarat ca "orice este posibil la viteza cu care avanseaza societatea omeneasca, insa acum se intrevad cu totul alte aplicatii".
În câţiva ani tumorile canceroase sau bombele din vămi şi aeroporturi ar putea fi distruse de cel mai puternic laser din lume, care va fi construit la Măgurele, la patru kilometri de Bucureşti. Acesta va fi de o sută de ori mai puternic decât orice alt laser existent la această oră.
România a candidat şi a câştigat proiectul, care ar trebui să fie finalizat în 2015, cu finantarea UE si a guvernului Romaniei, iar primele aplicaţii practice ale noului laser vor putea fi demonstrate după anul 2020.
Construcţia aparatului va începe în 2012, iar maşinăria va fi folosită la terapii anticancer sau în experimente de fizică nucleară, printre care si teleportarea.
Cu ajutorul laserului se vor putea neutraliza şi substanţele radioactive, realizare care ar reduce costurile pentru depozitare şi ar putea mări eficienţa producerii de energie prin fisiune nucleară, ca în cazul centralei de la Cernavodă, cu cel puţin 10%.
Complexul de cercetare se va întinde pe două hectare.

Sursa viahttp://armadaa.blogspot.com/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...