duminică, februarie 06, 2011

Nu va mai ingrijorati! Lasati viata in pace!

• Acceptati ceea ce este!
• ,,Chiar nu pot. Sunt agitat si suparat de ce mi s-a intamplat.- Atunci doar accepta! – Sa accept ca sunt agitat si suparat? Ce sa fac? Sa accept ca nu pot sa accept? Da, accepta ca nu accepti. Si adu predarea de sine in aceasta nepredare de sine. Dupa aceea vezi ce ti se intampla.” 

• Durerea fizica cronica, ti-o produc acei invatatori neinduplecati pe care ii poti avea. Ei te invata ca rezistenta este inutila. Nimic nu poate fi mai normal decat nedorinta de a suferi. Dar, daca poti sa lasi sa se duca aceasta nedorinta, si in locul ei sa lasi durerea sa fie acolo, vei constata imediat o subtila separatie interioara fata de durere, un spatiu intre tine si durere, asa cum este ea. Asta inseamna sa fii constient de suferinta, si sa o accepti de bunavoie. Si asa, atunci cand suferi constient, durerea fizica se duce, si se poate inlatura repede egoul din voi, pentru ca eul este constituit din rezistenta. Acelasi lucru este adevarat si pentru handicapurile fiizice extreme. Ii oferiti aceasta suferinta lui Dumnezeu – este un mod de a spune acelasi lucru. 
• Nu trebuie sa fii crestin pentru a intelege adevarul universal adanc, care este continut in forma simbolica, in imaginea crucii. Ea este un instrument de tortura si simbolizeaza o suferinta extrema, limitarea si lipsa completa de ajutor pe care o poate trai o fiinta umana. Apoi deodata acel om se preda pe sine, si accepta suferinta de buna voie, constienta – lucrul acesta este exprimat prin cuvintele: ,,nu vointa mea, ci voitna ta sa se faca”. In acel moment, crucea, acest instrument de tortura isi arata fata sa ascunsa. 
• Este si un simbol sacru, un simbol al divinitatii. Acest lucru care pare ca se opune existentei oricarei dimensiuni transcendente a vietii, prin predare si acceptare de sine, devine o poarta deschisa tocmai spre aceea dimensiune. 
• Nu va mai ingrijorati! Lasati viata in pace! Ea isi poarta singura de grija. Este tot ce trebuie sa faceti.
Eckart Tolle

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...