luni, februarie 07, 2011

Intarziat la intalnirea cu destinul


Cea mai mare greseala  in momentul actual este sa credem ca viata noastra se petrece dupa un model prestabilit  si nu putem modifica Karma cu care am venit in aceasta viata.
Aceasta credinta ne limiteaza , ne incorseteaza si ne transforma incetul cu incetul in niste mecanisme fizice care isi accepta propria neputinta si propriile limite. In momentul in care acceptam aceasta predestinare a traseului pe care mergem , totul este inconjurat de un zid peste care nu putem trece .
Daca vrem sa depasim aceasta bariera , este necesar sa ne oprim din fuga noastra catre nicaieri , si sa privin din alt unghi viata noastra. Ce putem pierde daca privim altfel lucrurile?
Cel mult confortul si in cel mai rau caz ne putem pierde viata . Dar viata ne-o putem pierde oricand si ea se sfarseste odata, acest lucru este deja acceptat de intreaga umanitate.
Este demonstrat stiintific ca gandurile noastre sunt cele care modeleaza realitatea in care traim si totusi nu stim ce sa facem cu aceasta informatie.
Ei bine , daca gandurile creaza imaginea pe care o consideram lumea noastra , atunci de ce nu avem grija de gandurile noastre? Pentru ca nu stim , pentru ca nu ne-a intrat in minte si nu am constientizat ca este posibil acest lucru.
Astazi vreau sa va arat un om care a intarziat la intalnirea cu destinul.
“Nu-mi dati sfaturi – pot gresi si singur”
Este moto-ul lui Doru  care isi impartaseste cu cititorii sai revolta impotriva predestinarii. El creste facand propriile greseli , el invata propriile lectii si isi gaseste singur calea de a trece prin viata, invatand si pe ceilalti sa-si caute propria cale .
Blogul lui vorbeste , uneori ironic, uneori cu revolta, uneori taios, uneori bland despre diverse subiecte care fac parte din viata noastra. Si le da  o noua directie ,aceea de a constientiza ce nu functioneaza. Doru darama si cladeste ,sparge tiparele si se  construieste  pe sine. El nu da sfaturi si nu primeste sfaturi. Lasa pe fiecare sa gandeasca ce doreste, da fiecaruia posibilitatea sa se exprime cum simte.
Va invit sa popositi pe Blogul acestui intarziat .  Ii doresc sa intarzie cat mai mult ,sau daca este posibil sa lipseasca de la  intalnirea cu destinul. Sa-si construiasca viata asa cum simte si alege si ii doresc alegeri cat mai inspirate. Viata este frumoasa :sa ne bucuram cat mai complet de ea.

1 comentarii:

Doru spunea...

Azi văd, zâmbesc. Mulţumesc.

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...