joi, aprilie 08, 2010

Cei patru stalpi ai destinului - astrologie chineza


Postat MARIA        
 PROMOTIE  Primele zece inscrieri pentru analiza astrologica vor fi gratuite . Inscrierea pentru "Cei patru stalpi ai destinului"se va face la mail marianagheorghem@yahoo.com specificand anul, ziua, luna si ora de nastere.
Incercam astazi sa oferim cateva informatii despre una dintre cele mai importante scoli de astrologie din lume, astrologia chineza - Cei patru stalpi ai destinului
Metoda de predictie a Celor Patru Stalpi ai Destinului este o metoda de calcul logica si capabila sa ne explice lucrurile care se petrec in viata noastra, oferindu-ne posibilitatea de a arunca o privire in viitor. Aceasta scoala chinezeasca de aflare a viitorului unei persoane , dispune de un sistem de predictie a posibilitatii si a schimbarilor, care se bazeaza pe anumite legi si pe anumite teorii. Trebuie doar sa intelegem ca exista anumite legi ale naturii care guverneaza lumea in care traim. Care sunt legile si teoriile pe care se bazeaza aceasta metoda?
- Legile universale - legile naturale care guverneaza lumea
- Cele 5 elemente - orice aspect din Univers este alcatuit din cele cinci elemente si poate fi simbolizat de acestea
- Yin si Yang - principiile Yin si Yang - legea generala care guverneaza intreaga Creatie
- Ordinea universala - este premisa de baza a intelegerii destinului nostru. Lumea in care traim nu este haotica ci urmeaza aceste legi naturale. Deductiile logice - intelegand aceasta ordine vom putea face deductii logice legate de ceea ce ni se va intampla in viitorul apropiat sau indepartat
Din punctul de vedere al calendarului chinezesc, orice moment poate fi exprimat in termenii a patru perechi de elemente: doua ale anului, doua ale lunii, doua ale zilei si doua ale orei. Aceasta se regaseste sub denumirea de arta celor patru stalpi ai destinului.
Cei patru piloni si cele doua elemente aferente fiecarui pilon fac in total 8 elemente; insa de regula un element lipseste sau este insuficient si astfel, imbunatatirea acestui element este ceea ce se numeste imbunatatirea Feng Shui-ului unei persoane.
Putem folosi aceasta tehnica atunci cand dorim sa avem o privire de ansamblu asupra vietii unei persoane si cand dorim sa-i oferim anumite sfaturi in legatura cu actiunile pe care ar trebui sa le intreprinda in decursul vietii sale. Putem afla, folosind cei patru piloni, ce gen de relatie are acea persoana cu parintii, cu prietenii, cu partenerul de viata, la serviciu, catre ce domeniu ar fi bine sa-si indrepte cariera, daca un anumit moment este sau nu favorabil pentru a incepe o afacere noua, previziuni in ceea ce priveste sanatatea si multe altele.
Ce ne poate arata fiecare dintre cei patru stilpi?
- stalpul anului : familie si societate
- stalpul lunii: copilaria timpurie si relatia cu parintii
- stalpul zilei: despre persoana analizata si relatia acesteia cu partenera/partenerul de viata
- stalpul orei: cariera, relatia cu copiii si batrinetea.
Cei Patru Stalpi ai Destinului reprezinta una dintre cele mai importante scoli de astrologie din China. Ea reprezinta un sistem de calcul unic de aflare a adevarului, care analizeaza destinul pe baza anului, lunii, zilei si orei de nastere. Cele 4 informatii, reprezinta cei 4 stalpi ai destinului care ne influenteaza soarta .Pe baza interpretarii relatiilor dintre cei patru stalpi (anul nasterii, luna, ziua, ora) se poate determina un posibil traseu pe care orice persoana il poate urma Fiecare reprezinta cate un stalp al destinului nostru. Fiecare stalp are o parte "celesta"(darurile pe care le primim de la divinitate din nastere ) si una "terestra"(energiile pe care le primim din partea pamantului). Exista in total zece tulpini celeste , care corespund aspectelor yin si yang ale celor cinci elemente :lemn, foc , pamant , metal, apa .
In mare cele cinci elemente au urmatoarea semnificatie :
1. Lemnul
Este: vantul din cer
Momentul lui: dimineata, primavara
Caracter: temperat, armonios, frumos, elegant
Simbolizeaza: creativitatea artistica, imaginatia, libertatea
Se potriveste: artistilor
2. Focul
Este: caldura din cer
Momentul lui: amiaza, vara
Caracter: vesel, stralucitor, pasional
Simbolizeaza: claritatea, pasiunea, inflacararea
Se potriveste: oamenilor de actiune
Pamantul
Este: umiditatea din cer
Momentul lui: dupa-amiaza, canicula
Caracter: prudent, matur, realist
Simbolizeaza: bunul-simt, echilibrul, inclinatia spre munca
Se potriveste: oamenilor de afaceri
Metalul
Este: seceta din cer
Momentul lui: seara, toamna
Caracter: energic, ferm, integru
Simbolizeaza: fermitatea, constanta, solicitudinea, vointa
Se potriveste: oamenilor legii
Apa
Este: frigul din cer
Momentul lui: noapte, iarna
Caracter: calm, lucid, rece, rezervat
Simbolizeaza: meditatia, fecunditatea in asteptare Se potriveste: comerciantilor
Elementele care ne lipsesc "din nastere" ne indica zonele de care sa ne ocupam cu mai  multa grija. De exemplu, lipsa apei arata slabiciunea rinichilor si a vezicii urinare, lipsa focului o slabiciune a inimii, samd. Daca avem de'a face cu o insuficienta pe un anumit element, solutia este sa hranim elementul/ elementele care il genereaza/ stimuleaza. De exemplu, un foc prea slab are nevoie de mai mult lemn, dar si de apa (care hraneste lemnul), un metal prea slab de pamant dar si de foc, samd.
Horoscopul chinezesc este structurat in 12 semne zodiacale care au nume de animale. Cele 12 animale sunt asociate fiecarui an. Buddha a cerut animalelor sa vina in fata lui inainte de a parasi Pamantul. Doar 12 animale s-au supus si au raspuns chemarii. In semn de recunostinta, Buddha a dat fiecarui an numele unuia dintre aceste animale, in functie de ordinea sosirii. Primul a sosit Sobolanul, apoi Bivolul,Tigru, Iepurele, Dragonul, Sarpele, Calul, Oaia, Maimuta, Cocosul, Cainele si, ultimul, Mistretul. Astfel se explica aparitia celor 12 semne zodiacale.
Yin si Yang sunt panza pe care se tes cei patru stalpi ai destinului. Sunt principiile care stau la baza facerii lumii: masculin si feminin.
Pe Yin il identificam cu femininul, cu secretul, intimitatea, introversiunea, faza de formare creativa. Yang corespunde masculinului, expansiunii, fazei de realizare.
Chinezii impart sinele in patru parti, descrise fiecare de cate un stalp, coloana. Coloanele sunt : coloana anului, coloana lunii, coloana zilei si coloana orei. Pe acestea le calculam folosindu-ne de data nasterii.
Stalpii destinului, cum le numesc chinezii reprezinta cheia identitatii noastre, un adevarat nume secret. Ele descriu cate o fateta a eului nostru. Sunt 60 de binoame, reprezentate fiecare de cate un animal si un agent (apa, lemn, metal, foc, pamant . Primul pas consta in a stabili elementul central al intregului sistem: cel al identitatii de sine. Cele patru coloane ale destinului sunt precum patru generatii de persoane aflate in fata noastra.
· Coloana anului reprezinta bunicii(ramura celesta –bunicul – ramura terestra bunica)
· Coloana lunii se refera la parinti(ramura celesta –tatal, ramura teresra –mama)
· Coloana zilei suntem noi insine (ramura celesta )iar ramura terestra sotul sau sotia
· .Coloana orei se refera la copii.
Stalpul anului exprima eul nostru cel mai aparent, al relatiilor sociale si al raporturilor profesionale. Ne arata, de fapt cum ne percep altii. Coloana Anului se numeste Palatul Bunicilor. Aici poti vedea relatia dintre tine si bunicii tăi. Reprezintă si trecutul familiei si modul în care esti privit de societate. Arată impacturi subtile în planul acumulărilor personale. Stalpul lunii indica modul in care ne percepem si ne controlam activitatea. El reprezinta modul de gandire si de apreciere a lucrurilor din interior spre exterior. Coloana Lunii se numeste Palatul Părintilor. Aici poti vedea relatia dintre tine si părintii tăi. Aici poti citi si despre copilăria ta si este o indicatie a tipului de familie în care ai crescut. Arată si relatia cu colegii si talentul în afaceri.
Stalpul zilei este si cel al sansei si al sinelui . El este constiinta noastra. Stalpul orei este legat de eul nostru profund, de subconstient. Marcheaza modul de cunoastere a lumii prin intuitie.
Stalpul orei Orei se numeste Palatul Copiilor. Aici poti vedea relatia dintre tine si copiii tăi. Îti spune si despre batrânete, frati si surori, iubiti, creativitate, sex.
Identificand elementul sinelui(elementul ramurii celeste din coloana zilei) putem face ecuatia destinului nostru la nastere
1.  Puterea este elementul care cucereste sinele . Conceptul de putere se refera la statut , pozitie sociala , disciplina , reguli.
2. Resursele reprezinta elementul care da nastere sinelui . Resursele reprezinta o categorie care se refera la tot ce sustine viata persoanei inclusiv hrana si medicamentele , educatia , procesele de gandire.
3. Sinele este reprezentat de elementul tulpinii celeste din coloana zilei
4. Inteligenta –este produsa de elementul sinelui si arata expresia de sine capacitatea de prezentatre si agresivitatea persoanei analizare.
5. Banii reprezinta elementul cucerit de sine . Conceptul de bani se refera la bogatie, proprietati , posesiuni .
 In continuare prezint modul in care elementele interactioneaza intre ele Cuceriri: Metal -> Lemn -> Pământ -> Apă -> Foc -> Metal
Nastere Metal -> Apă -> Lemn -> Foc -> Pământ -> Metal
EXEMPLU DE ANALIZA


             ECUATIA DESTINULUI

PUTERE-AUTORITATE-SINELE- INTELIGENTA-FINANCIAR
2lemn          1foc                 3pamant      1 metal                 1apa

Reprezentantul acestui an, cal de pamant, este sociabil, popular, agreabil, spontan, cautand sa profite de orice ocazie buna. Are un temperament exploziv. Este foarte muncitor, dar nu o face decat daca stie ca la capatul efortului sau exista si o recompensa. Ii plac laudele si recunoasterea, vanitatea si orgoliul sau fiind la maximum. Nu se implica in nimic daca nu obtine un profit sau macar o lauda. . Are o fire schimbatoare si agitata, fiind un tip imprevizibil. Doreste libertatea, nu suporta nici o limita sau constrangere, desi se supune traditiei si convenientelor asa cum ii cere mediul in care traieste. Este capabil sa se afirme in orice domeniu ar lucra.. Este foarte pretentios, cere mult si nu prea stie sa faca si concesii. Are tendinta de a jigni mult prea usor si nu stie sa repare greseala pe care a facut-o, scuzele nefacand parte din vocabularul sau. Este un caracter dur si ferm, foarte magnetic, cu mult sarm, care nu se evidentiaza prin calitatile sale fizice, ci prin forta de seductie pe care o degaja. Are nevoie de un spatiu cat mai vast de exprimare si sa fie lasat sa munceasca in voia lui: fara sacaieli, fara intepari si explicatii, el trebuie lasat in pace, pentru ca numai asa va da randament. Stie intotdeauna ce are de facut, dar va ajunge la rezultatele finale numai prin metode proprii.
Se remarca prin buna dispozitie, caldura, amabilitate. Simpatic si vorbaret, deschide cu usurinta conversatii, anima atmosfera, lasand o impresie placuta oriunde ar fi. Desi tine foarte mult la punctele sale de vedere, nu doreste neaparat sa si le impuna, astfel incat prefera sa termine o discutie pe un ton prietenos.
Singura constanta a lui este rapiditatea: mersul, vorbirea, gandirea, luarea deciziilor, punerea lor in aplicare, toate se petrec cu o viteza uluitoare. Sigur ca acest lucru ii creeaza avantaje, dar ii poate aduce si lucruri mai putin placute.
In primul rand, nu are rabdare sa intre prea mult in amanunte, pentru a ajunge la cunoasterea detaliata a unei situatii ori subiect. Pentru asta, el si-a dezvoltat "intuitia": simte cum stau lucrurile, percepe subtil directia in care bate vantul, astfel incat stie incotro sa se indrepte. Nu are timp sa isi expuna gandirea sau motivele, astfel incat de multe ori este catalogat drept superficial sau neserios. Aceasta impresie nu este chiar adevarata, pentru ca in orice face pune suflet si cauta toate solutiile pentru a reusi.
Este adevarat, nu prea se simte bine in echipa, data fiind diferenta de viteza de executie sau nevoia de analiza existente intre el si ceilalti. Daca i se incredinteaza o sarcina dificila, la care altii, mai prudenti, nu s-ar inhama, exista toate sansele ca el sa fie acela ce o poate duce la capat. Nu este sperios, ba chiar ii plac incercarile si aventurile.
Intr-adevar, este mai putin potrivit pentru proiecte pe termen lung, ce necesita analize detaliate, lua lucruri, diferite, ce se pot executa chiar simultan, care ii stimuleaza nevoia de diversitate si atentia, cu greu poate fi gasit cineva care sa-l intreaca. Ba chiar asteptarea, lipsa de activitate, il pot face sa-si iasa din mana, sa-i scada randamentul si multumirea de sine.
Spiritul sau aventuros are mare nevoie de libertate si de incredere. Aceasta nu inseamna ca nu este responsabil, ci doar ca prefera sa fie analizat la sfarsit, conform rezultatelor si contextelor. Are tendinta sa nu se supuna regulamentelor si cutumelor, nu din spirit de fronda sau ca vrea sa se faca remarcat, ci pur si simplu pentru ca se simte mai bine cu regulile pe care si le face el singur.
 Ii plac oamenii, este sociabil si popular, le pasa de ei si de problemele lor, iar acet lucru il poate face sa intre in politica. Pentru ca nu are siretenia Sarpelui, tenacitatea Boului, jocul de imagine al Maimutei, perioada in care tine fraiele puterii poate fi redusa, insa poate fi mai popular si mai iubit decat acestia.
Are o inclinatie aparte pentru muzica; aceasta il stimuleaza, il inspira. Se poate indrepta astfel spre cariera de DJ, solist (vocal sau instrumental), ba chiar dirijor sau compozitor.
Cel mai bine se simte in profesiile care ii ofera posibilitatea de miscare (pilot, sofer) sau de exprimare prin cuvinte (jurnalist, crainic, purtator de cuvant, scriitor).
Data fiind nevoia sa de diversitate, ne putem astepta sa aiba doua sau chiar mai multe slujbe simultan, ori ca de-a lungul vietii sale sa treaza prin cateva domenii de activitate destul de diferite intre ele, cu rezultate remarcabile.
Ca sef, nu este dintre cei rigizi, care asteapta ascultare totala din partea subordonatilor, ci prefera sa dea fiecaruia sansa sa isi puna in valoare talentele native, fiecare sa faca ceea ce stie mai bine in folosul colectivului. In prima parte a vietii, se poate face remarcat prin instabilitate amoroasa. Se indragosteste repede, traieste intens, dar apoi sentimentele se sting, lasand loc amintirilor.Cu o constitutie fizica ce il avantajeaza, are multe cuceriri. Nu este posesiv sau gelos, insa la randul sau nu doreste sa se implice total.
Mai tarziu insa, inspirat de bucuriile vietii de familie ale vechilor sai prieteni, cauta un partener asemenea lui, alaturi de care cauta sa aiba o viata fericita. In alegerea partenerului, mai putin conteaza starea materiala ori frumusetea fizica; pentru el, importante sunt capacitatea de a fi buni prieteni, de a gasi mereu activitati comune interesante. Ca parinte, se intereseaza mult de copiii sai si ii incurajeaza pe acestia sa isi descopere inclinatiile si sa isi caute un drum in viata,
-. Sine de pamant puternic (pamantul apare de trei ori in cei patru stalpi; nascut vara , anotimpul focului, care succede anotimpului lemnului; pamantul sinelui este inconjurat de pamant –il sustine, lemn de doua ori –il epuizeaza ,metal- o data, il sustine, apa-odata il modifica structural, foc o data -il hraneste).
-. Are sinele puternic (pamantul apare de trei ori), are o personalitate evidenta .Pamantul este sustinut de catre foc(1 foc) care reprezinta resursele cat si autoritatea
Tinde sa fie conservator, loial, beneficiaza de sefi intelegatori,dar intarzie sa treaca la actiune. -    Cunoastere preponderent neconventionala.
Apare in cei patru stalpi elementul banilor- apa deci va castiga ceva bani in viata.
Metalul(reprezentand inteligenta si creativitatea apare o singura data , deci are o buna capacitate de a se prezenta in societate. Inteligenta normala, neagresiva.
Lemnul, elementul puterii, apare de doua ori : va detine o putere destul de mare , insa de natura extrema.
Destui prieteni, dar si adversari; are atat prieteni sinceri, cat si unii care vor sa-l puna in postura rea.
O personalitate puternica, elementele favorabile destinului sunt :pamantul , focul , metalul –neutru , nefavorabile – lemnul,si apa.
-Va da totul copilului/copiilor si mamei sale. Relatie amicala cu tatal sau; a fost totul pentru bunica paterna si pentru bunicul patern.
- In casatorie, el este cel care incearca sa impace lucrurile ,el va avea ultimul cuvant.
- Se recomanda sa fie inconjurat (incaperi, decoratiuni interioare, haine) de culorile :
pamantului- nuantele de maro, brun, portocaliu si galben- ale focului-rosu.
-Alimente recomandate : alimente dulci si galbene –orez , cartofi, conopida, pepene, stafide , carne de vaca , fructe uscate , marar.
-amre si rosii –legume rosii , cicoare, anghinare , struguri.
-Focul yang din tulpina cereasca cu metalul yin din tulpina terestra genereaza elementul metal, elementul inteligentei (aspect favorabil).
Apa yang din tulpina cereasca a coloanei zilei se ciocneste cu focul yang din tulpina terestra a coloanei anului: conflict intre sotie si bunica paterna a sotului .
-Nu exista ciocniri intre animalele radacinilor pamantesti
- Prezinta o singura floare a iubirii, corespunzand caprei (oii) din coloana zilei. Esta placut si rezulta posibilitatea unor frumoase povesti de dragoste .
In prezent, se gaseste intr-o coloana a norocului de apa peste pamant in perioada pamantului; sinele e intarit, nu sunt probleme esentiale. Din 2012, intra intr-o coloana de apa peste apa -apar banii, dar trebuie sa aiba grija ca datorita puterii ,egoul s-ar putea sa-i dauneze.
Sobolanul se ciocneste cu calul ( ciocnire apa-foc ); o asemenea ciocnire este asociata, in stalpii destinului, cu hemoragiile, epistaxisul etc.
Nobilii (persoane de ajutor in situatii grele) sunt tigrul si calul din coloana zilei. Nobilii provin din familie, aparand in cele patru coloane (copilul/copii persoanei, repectiv bunicul acestuia
- Probleme de sanatate
Elementul pamant este in exces in cele patru coloane,fiind posibile boli de plamani , parkinson. Are nevoie de coenzima Q10, uleiul omega 3, ginko biloba si toate vitaminele.
In prezent, se gaseste intr-o coloana a norocului de apa peste pamant, in perioada pamantului Sinele e intarit, nu sunt probleme esentiale. Atentie la lunile de toamna: posibila epuizare.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Interesant articolul, dar cum am putea sa ne facem analiza astrologica ?

IULIANA BERTALAN spunea...

Multumesc foarte mult , este foarte interesant 1:)

Anonim spunea...

Multumesc foarte mult, mi-a placut articolul. Inteleg d.p.d.v. teoretic, dar cand trec la practic nu vad nimic. Nu pot sa fac asocieri.

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...