joi, ianuarie 28, 2010

Eliberarea trecutului


PASUL 2

ELIBERAREA TRECUTULUI -IERTAREA
Al doilea pas pe care trebuie sa-l facem cand incepem schimbarea realitatii, a vietii noastre , este eliberarea trecutului , incepand cu iertarea.
Iertarea şi acceptarea iti permite sa dai drumul la trecut si sa mergi mai departe, cu o inima mai uşoara şi o percepţie mai buna asupra vietii. Aceste concepte sunt adesea dificil de imbratisat pentru unii . Iertarea şi acceptarea necesita curaj.
Când alegi să-i ierti pe cei care ti-au rănit ego-ul , acest lucru iti permite sa te eliberezi energetic si sa poti reveni la vibraţiile sufletului tau adevarat. Oamenii care te rănesc sunt doar oameni . Atunci când vei ierta, ceilalţi te vor elibera de energia negativa si va vor da puterea inpoi. Iertarea este o modalitate de a aminti ca ai un sine Divin şi nu vei fi afectat.
Niciodata nu poti fi liber de amărăciune, atâta timp cât vei continua sa gândesti neiertator. Cum poti fi fericit in acest moment, dacă vei continua sa alegi mânia şi resentimentul? Gândurile de amaraciune, nu pot crea bucurie. Nu contează cât de justificat eşti, indiferent de ceea ce "ei" au făcut in viata ta, dacă insisti pe trecut, atunci nu vei fi niciodata liber. Iertarea proprie si iertarea celorlalti va deschide inchisoarea in care te-ai exilat.

Atunci când simţi că esti blocat în unele situaţii( regret, tristeţe, durere, teama, vina, furie, resentimente), aceasta stare vine dintr-un spaţiu de neiertare, refuzul de a da drumul la aceste sentimente si a intra in momentul prezent. Numai în momentul prezent poti crea viitorul tau.
Dacă esti in trecut, nu poti fi în prezent. Doar in momentul "acum", gândurile şi cuvintele devin puternice.
Oameni din viaţa ta se pot comporta într-un mod care declanşează o stare de disconfort. Cu toate acestea, ei nu intra în mintea ta, tu esti cel care decizi daca ei te vor influenta , sau nu.Incearca sa creezi mintal un scut care sa impinga aceasta interferenta in propriul sine. Asumarea responsabilităţii pentru propriile sentimente şi reacţii este abilitatea de a te stăpâni , de a răspunde cu bunavointa. Cu alte cuvinte, învata cum să alegi in mod constient, mai degrabă decât pur şi simplu să reacţionezi.
Iertarea este un concept complicat si confuz pentru mulţi oameni, dar ştiu că există o diferenţă între iertare şi acceptare. Iertarea cuiva, nu înseamnă că accepti comportamentul lor! Actul iertarii are loc în mintea ta.
Este pur şi simplu un act de autoeliberare de energia negativa pe care ai detinut-o.
Iarta acea persoana si apoi elibereaz-o din viata ta.
Indiferent de motivele care ti-au adus atata amaraciune , poti sa te duci dincolo de ele.
Ai de ales.
Poti alege sa stai blocat in resentimente, sau poti sa uiti ce s-a intamplat in trecut;
Tu ai libertatea de a face ceva pentru tine, pentru ca ai libertatea de a alege.
Ca sa poti incepe actul creatiei , trebuie sa ierti si sa eliberezi trecutul. Apoi eliberat de energia trecutului incepe sa conturezi ceea ce vrei .
Incepeti sa creati

1 comentarii:

Dana spunea...

....asa e...:)...imi place cum gandesti....Maria:)

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...