duminică, aprilie 30, 2017

Cel care are capacitatea de a lăsa să plece iubește viața mai mult

Postat Maria
God said:

Când nu ești atașat, nu înseamnă că nu îți pasă. Îți pasă. Doar că nu te superi.

Nu înseamnă că ești indiferent. Înseamnă că nu ești atașat. Ai prefera acest sau acel lucru, desi fericirea ta în viață nu depinde de acest lucru. Ai devenit mai independent, și independent înseamnă că ești mai liber.

Ai devenit un adult în faptul că ți-ai luat responsabilitatea pentru locul tău din lume. Nu mai ești o rotiță pentru tine. Ești o treaptă de viteză in stare de funcționare.

Nu devii blocat. Ai putea fi determinat sau dedicat, deși nu ești blocat la o anumită idee ca și când, fără de ea, cerul se va prăbuși. Devii un călător care merge sus la deal sau jos la vale. Nu este mare lucru. La fel cum un călător nu decide că dealurile și văile trebuie aranjate într-un anumit mod, așa iei tu viața după cum vine. Chiar dacă ți s-ar fi dat o anumită hartă să urmezi, și se dovedește a nu fi corectă, mergi pe dealurile și văile din fața ta. Nu te plângi. Nu agravezi. Mergi în sus și în jos după cum e terenul. Felul terenului nu trebuie să determine cât de multă fericire îți permiți.

Încurajezi viața, și totuși nu reziști când ia o altă direcție. Nu ești slab. Se întâmplă că doar ești deschis la schimbare. Faci eforturi, și totuși lași viața să fie. Și lași oamenii să fie. Și astfel urmează să iubești viața și aventura ei mai mult chiar decât înainte.

Vrei să vină o scrisoare. Ești fericit când vine. Dacă nu vine, nu ești distras. Nimic nu s-a întâmplat decît că scrisoarea care ai vrut să vină, nu a venit încă, Va sosi în timp sau nu va veni deloc. Este doar o scrisoare. Nu este înțelesul vieții tale.

Este ca acest lucru. Fiul tău este un jucător de baschet. Îți încurajezi fiul de la tribună. Vrei ca el să câștige. Indiferent că el este o stea în acea seară sau bâjbâie, el este tot fiul tău. Iubirea ta pentru el nu depinde de victoria lui. Nu trebuie să fie jucător de frunte pentru ca să îl iubești. Cât este de important jocul cu adevărat? Ce diferență face câștigul sau pierderea? Ce este în joc care ar controla fericirea ta? Fiul tău înseamnă mai mult decât jocul. Iubirea nu trebuie să meargă sus și jos în funcție de evenimente, nici tu.

Cel care are capacitatea de a lăsa să plece iubește viața mai mult. El iubește pur și simplu mai mult pentru că și-a permis sieși libertatea de a face acest lucru. Neatașat, el este liber să iubească. Iubește pentru că iubește. Nu face economie la iubire pentru anumite circumstanțe calificate. Iubește pentru că nu s-a legat singur de idea de cum ar trebui să fie viața. Nu face viața conform viziunii sale. Nu se face nici pe el conform cu ea. Este o ființă liberă. Face viața ușoară, nu grea. Nu înghesuie viața într-o formă. Nu încearcă să o facă să plouă nici nu încearcă să o oprească. În ploaie sau în soare, merge la fel. El dă ploii și soarelui pemisiunea de a fi ceea ce sunt când sunt, și își dă sieși permisiunea să zâmbească oricum.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...