sâmbătă, aprilie 29, 2017

Care ne este menirea?

Postat Maria

Poate ţi se va părea ciudat, dar toţi oamenii au aceeşi menire! Există şi câteva excepţii despre care vom vorbi poate altă data, şi care se referă, în principiu, la marii maeştri care vin în anumite puncte cheie din istorie si au de îndeplinit un anumit rol …

Menirea noastră este să experimentăm separarea şi coborârea în materialitate, în acestă dimensiune 3D, pentru a ne redescoperi pe noi înşine şi a ne aminti cine suntem cu adevărat.

Experienţa fiecăruia dintre noi este tot ceea ce contează la acest nivel. Restul e … maya, iluzie! Experienţa noastră personală este tot ceea ce aducem cu noi, ACASĂ, atunci când ne întoarcem la Creator. Nu avuţia, nu numele, nu titlurile, nu realizările, nici măcar contribuţia individuală la continuarea specie umane.

Singurul lucru care contează este cum ai experimentat TU circumstanţele vieţii, cum te-ai simţit ca şi co-creator al existenţei tale, cum ai abordat provocările , cum ai acceptat înfrângerile, cum te-ai bucurat de succese. Atât.

Pare a fi departe de ceea ce am fost învăţaţi de mici copii? Poate chiar acesta este şi motivul pentru care există atâta suferinţă pe Pământ. Am crezut că trebuie să demonstrăm, să merităm, să ne sacrificăm, să concurăm , să fim învingători , să influenţăm, să apărăm, să cucerim…. Să nu mă înţelegeţi greşit : toate acestea sunt experiente perfect valide!!! Şi e nevoie să le recunoaştem ca atare. Doar că nu au reprezentat, în majoritatea lor, alegeri conştiente! Marele dar care ni s-a făcut atunci când am venit pe Pământ fost libertatea de a alege. Măsura în care omul a beneficiat însă de acestă libertate este discutabilă. Fără acces la cunoaştere, împovărat de vină, păcat, ruşine şi condus prin frică, minunata fiinţă umană şi-a uitat strălucirea şi propria legătură directă cu Sursa, şi s-a supus altora, adâncindu-se din ce în ce mai mult în întuneric, uitare şi separare.

Acest lucru se schimbă în timpul generaţiei noastre, a celor care citim articole de genul acesta, care simţim că ceva nu este tocmai în regulă cu societatea actuală şi care începem să avem din ce în ce mai mult acces direct, nemijlocit, la Lumină, la Sinele Înalt, la ghizi şi învăţători, prin meditaţie în principal. Accesul direct este completat şi de tehnologia digitală modernă şi bogăţia de informaţii din orice domeniu … Scrieri vechi autentice, nealterate intenţionat cu scopul manipulării maselor, încep să fie accesibile oricui dă un search pe Google. Nu mai primim informaţii “filtrate” şi doar de la anumite persoane, percepute ca “autoritate”, avem posibilitatea să ne documentăm, să tragem propriile concluzii să discernem dintre mai multe “adevăruri”.

Cu cât ne desfundăm mai mult urechile şi ne luăm unul câte unul vălurile de pe ochi, cu cât ieşim mai mult din frică, cu atât suntem mai deschişi şi mai apţi de a ne îndeplini menirea. Căci această menire se poate rezuma la bucuria de trăi, de a fi viu pe această minune de planetă albastră, şi a ne da seama că nu am fost niciodată separaţi, nu ne-a izgonit nimeni din Rai, ci noi singuri, ca nişte copii curioşi şi năzdrăvani, ne-am aruncat în acestă experienţă, acceptând chiar şi cea mai cruntă condiţie : uitarea.

Ne trăim menirea în fiecare clipă, cu fiecare respiraţie, suntem mereu pe calea noastră, chiar şi faptul că ne-am abătut, poate, de la drumul drept, este o parte din calea noastră :-) , nu putem rata nimic. La un nivel mai înalt de înţelegere, suntem deja tot ceea ce ne-am dorit vreodată să fim.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...