sâmbătă, septembrie 17, 2016

Mesaj despre Compasiune

Postat Maria

Care este scopul vieţii?Am ales sa raspund la aceasta intrebare pentru a va impartasi gandurile mele celor care citesc aceste randuri.
Eu cred ca scopul vieţii este acela de a fi fericit. Din momentul nasterii, fiecare fiinta umana vrea fericire si nu vrea suferinta. Nici conditionarea sociala , nici educatia, nici o ideologie nu va afecta acest lucru.In fiinta noastra exista pur si simplu nevoia de multumire. Nu stiu daca universul, cu galaxiile sale nenumarate, stelele si planetele, au un sens mai adânc sau nu, dar cel puţin, este clar ca noi, oamenii care traim pe acest pamânt ne confruntam cu sarcina de a a face o viata fericita pentru noi insine. Prin urmare, este important de a descoperi ceea ce ne aduce cel mai mare grad de fericire.
Orice fel de fericire si suferinta este posibil sa se imparta in doua categorii principale: mentala si fizica. Dintre cele doua,pentru cea mai mare parte dintre noi, cea care exercita cea mai mare influenta , este starea mentala.. Daca nu suntem grav bolnavi, sau lipsiti de elementele de supravietuire, starea noastră fizică joaca un rol secundar in viata. In cazul în care corpul nu da semne de boala, noi il putem practic ignora. Mintea,in schimb , inregistreaza fiecare eveniment petrecut in viata noastra , indiferent cat de mic este .
De aceea ar trebui sa ne consacram eforturile noastre cele mai grave pentru a aduce pacea mentala. 
DALAI LAMA

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...