luni, august 15, 2016

Adeseori, ne sabotăm pe noi înşine

Postat Maria
Adeseori, ne sabotăm pe noi înşine, interpunându-ne în propria cale, chiar fără ştirea noastră.

Pe parcursul acelor perioade în care existenţele noastre urmează un ritm trepidant, situându-se sub semnul schimbării necurmate, al dezvoltării, al evoluţiei, ar fi bine să ne reamintim importanţa înţelegerii şi blândeţii faţă de noi înşine. Întrucât ne consumăm, pe neştiute, energia, cu scopul de a menţine ritmul şi de a face faţă, cu succes, avântului propriei vieţi, s-ar putea să nu realizăm că riscăm să ne epuizăm, secătuindu-ne rezervele energetice. Îndeosebi atunci când "lucrurile se mişcă repede", este de o importanţă vitală să încetinim ritmul, în mod conştient, deliberat, precum şi să manifestăm dragoste şi blândeţe faţă de noi înşine.

Uneori, este dificil să constatăm ceea ce ni se întâmplă, întrucât suntem atât de prinşi în vâltoarea propriilor existenţe, încât pierdem din vedere direcţia în care se îndreaptă evenimentele. A fi blânzi cu noi înşine nu înseamnă că stagnăm, ne contenim progresul şi nu ne mai bucurăm de nicio realizare. Înseamnă, în schimb, că ne onorăm pe noi înşine în mod susţinut, şi că avem grijă de trupurile noastre.

Această atitudine poartă o însemnătate diferită, pentru fiecare om în parte. De pildă, ar putea implica participarea la o sesiune de încărcare energetică şi vindecare, cu un bioenergoterapeut; utilizarea unor remedii pe bază de plante medicinale, bogate în vitamine; sau acordarea câtorva ore suplimentare de somn. Un aport de energie, în acest chip, ne înlesneşte adoptarea unei perspective pozitive, luminoase, infuzată de dragoste şi acceptare, asupra propriilor existenţe. Prin stabilirea intenţiei, în acest sens, noi ne vom creşte sensibilitatea, fiind mai conştienţi de propriul nivel energetic, în fiecare zi; de asemenea, noi ne vom spori capacitatea de a ne reîncărca energetic, în funcţie de necesităţi.

Cu cât ne vom trata corpurile mai blând şi mai afectuos, cu atât mai multă sensibilitate, gingăşie, iubire şi compasiune vom atrage în propriile existenţe. Prin deprinderea de a înţelege şi de a acorda atenţie vocii Sinelui, care ne şopteşte tăcut ceea ce ne este necesar, noi ne vom preschimba fiinţa într-o sursă de iubire nesfârşită şi energie tămăduitoare; de asemenea, ne vom îngriji de ceea ce are, cu adevărat, valoare, din perspectiva noastră.

1 comentarii:

Unknown spunea...

La multi ani, Maria! Ingerii sa-ti calauzeasca pasii iar Sfanta Fecioara sa-ti lumineze drumul in viata.

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...