duminică, august 14, 2016

Osho - Meditatia Renasterii

Postat Maria

Aceasta meditatie, care dureaza doua ore pe zi, trebuie practicata timp de sapte zile, singur sau in grup. Fiti jucausi. Nu va fi usor, caci sunteti atat de ferm structurati. V-ati creat o armura in jurul vostru, si va fi greu sa va relaxati.
Renuntati timp de cateva zile la cunoasterea voastra, la seriozitate. Fiti cat se poate de jucausi. Chiar daca nu ati castiga nimic, nici nu veti pierde nimic. Ce ati putea pierde fiind jucausi? Dar eu va spun: nu veti mai fi niciodata aceiasi.
In acest fel, veti reveni la acel punct din viata voastra cand ati renuntat sa mai fiti naturali si ati inceput sa fiti "buni". Starea de joc permite redescoperirea copilariei. Nu va fi usor, caci va trebui sa renuntati la masti, la roluri, la personalitatea voastra. Dar nu uitati: esenta nu se poate afirma decat atunci cand omul renunta la personalitatea lui, caci personalitatea este inchisoarea esentei.
Regasiti-va copilaria. Toata lumea tanjeste dupa ea, dar nimeni nu face nimic sa o regaseasca! Oamenii sustin ca aceasta perioada reprezinta paradisul pierdut, iar poetii descriu copilaria in poemele lor. Ce v-ar putea impiedica sa o redescoperiti? Aceasta meditatie reprezinta o sansa sa va redescoperiti copilaria.

Prima etapa dureaza o ora.
Comportati-va la fel ca un copil. Intoarceti-va la perioada de copilarie. Faceti tot ceea ce va amintiti ca faceati atunci: dansati, cantati, sariti, tipati, plangeti. Nimic nu este interzis, cu exceptia atingerii si interferarii cu alte persoane.

Etapa a doua dureaza o ora.
Ramaneti tacuti in meditatie. Va veti simti mai inocenti, mai vii, iar meditatia va deveni mai usoara.

Osho - Doctrina suprema, cap I.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...