marți, septembrie 29, 2015

Bucură-te de trupul tău, de mintea ta, de sufletul tău.

Postat Maria
Devine foarte dificil să ai propriul spațiu – iar dacă nu ai un spațiu numai al tău, nu vei face niciodată cunoștință cu propria ființă, nu vei ajunge niciodată să știi cine ești cu adevărat. În permanență angajat în câte ceva, în permanență ocupat cu o mie și unu de lucruri – în relații, în afaceri lumești, preocupat de anxietăți, planuri, viitor, trecut –, trăiești în continuare la suprafață.

Când ești singur, poți să începi să te așezi, și te scufunzi. Pentru că nu ești ocupat, nu te vei simți așa cum te-ai simțit întotdeauna. Va fi ceva diferit, iar această diferență poate să pară ciudată.
 Prin urmare, zilele acestea, când ești singur, fii narcisist: iubește-te pe tine însuți, bucură-te de tine însuți! Bucură-te de trupul tău, de mintea ta, de sufletul tău. Și bucură-te de spațiul din jurul tău, care este gol, și umple-l cu dragoste – iubita sau iubitul nu este cu tine –, umple-l cu dragoste! Împrăștie dragoste peste tot în jur în spațiul tău, și spațiul tău va începe să devină luminos; va fi strălucitor. Și atunci, pentru prima oară, vei ști, când se apropie iubita sau iubitul tău, că acum are o proprietate cu totul nouă. De fapt, vei avea ceva de dăruit, vei avea ceva de împărtășit. Acum îți poți împărți spațiul pentru că ai un spațiu.
OSHO

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...