marți, august 11, 2015

Cu cât te îndepărtezi de propriile-ţi aşteptări, cu atât mai fermecătoare va deveni viaţa

Postat Maria
În năzuinţa şi strădania de a ne trăi împlinirea personală, precum şi de a ne realiza idealurile proprii, noi avem tendinţa de a dezvolta ataşamente, la nivel emoţional, faţă de rezultatele pe care ni le-am dori materializate, transpuse în viaţă. Aceste aşteptări ne pot servi drept o sursă de stabilitate, îngăduindu-ne să întocmim planuri, pe baza viziunii noastre despre viitor; însă, ele ne pot restrânge şi inhiba, totodată, potenţialul de fericire, împiedicându-ne să vedem turnuri de situaţie la fel de îmbucurătoare, însă neaşteptate. În loc de a ne desfăta, valorificând toate ocaziile surprinzătoare ale vieţii, noi ne deplângem speranţele neîmplinite. Atunci când ne propunem să renunţăm la aşteptări, s-ar putea să ne găsim la discreţia unei voci lăuntrice, ce ne îmboldeşte să ne zbatem pentru obiective specifice, chiar dacă acestea par să ne ocolească încontinuu. Cu toate acestea, contrariul aşteptărilor nu este pesimismul. Ne putem păstra optimismul şi ne putem elibera de nevoia de a ne baza pe probabilităţi specifice, prin deschiderea inimii şi a minţii faţă de o gamă amplă, variată, de posibile rezultate.


Atunci când nădăjduim ca anumite situaţii, evenimente ori confruntări să se desfăşoare de o manieră specifică, va fi mai dificil să ne bucurăm de surprizele cu potenţialul de a se preface în splendide binecuvântări. De asemenea, s-ar putea să avem impresia că nu ne-am împlinit propriile obiective, fiindcă nu am fost în măsură să transpunem în fapt rezultatele dorite, prin intermediul alegerilor şi acţiunilor noastre. Totuşi, ia în considerare, faptul că suntem cu toţii purtaţi de undele fluxului universal; precum şi că, adeseori, cele mai bune intenţii ne sunt zădărnicite de soartă! Pe măsură ce devii tot mai deschis şi receptiv la turnurile surprinzătoare de situaţie, tu vei fi, de asemenea, tot mai dornic să cauţi şi capabil să desluşeşti elementele pozitive ale noilor circumstanţe. Această receptivitate la neprevăzut se poate dovedi extrem de utilă, atunci când ţi se cere să accepţi o soluţie de compromis, când planurile de viaţă par să ţi se năruie, sau când scena lumii se modifică pe neaşteptate; întrucât, o atitudine deschisă îţi dezvoltă flexibilitatea de a surprinde aspectele pozitive ale aproape oricărei împrejurări, întâmplări sau urmări.


Cu cât te distanţezi de propriile-ţi aşteptări, cu atât mai fermecătoare va deveni existenţa. Deşi este posibil ca o anumită situaţie de viaţă să nu corespundă dorinţelor, nevoilor sau obiectivelor tale, întreabă-te cum ai putea să o valorifici la maximum; şi apoi fă tot ceea ce îţi stă în puteri, pentru a te adapta! Călătoria Vieţii tale va undui, surprinzătoare; şi va face fermecătoare şi graţioase meandre, dacă eşti dispus să renunţi la aşteptări.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...