joi, iulie 23, 2015

Relaţiile înfloresc, în lumina onestităţii, a comunicării, a grijii unul faţă de celălalt, precum şi a timpului petrecut împreună

Postat Maria
După cum o relaţie fericită are un impact pozitiv asupra vieţii tale, tot astfel relaţiile dificile, dezechilibrate ori tensionate pot exercita efecte negative asupra sănătăţii şi bunăstării tale. Se întâmplă, adeseori, să menţinem o relaţie, numai întrucât simţim că celălalt membru al relaţiei are nevoie de noi, sau sperăm că, în cele din urmă, el/ea se va schimba. De asemenea, s-ar putea să ne macine teama de a nu-i produce vreo rană emoţională, sau să fim nesiguri, cu privire la capacitatea noastră de a stabili o nouă relaţie. Totuşi, acceptarea sfârşitului unei relaţii şi convingerea că durerea va trece, poate preîntâmpina, adeseori, trăirea unei dureri şi mai profunde, precum şi a senzaţiei de pierdere, în viitor, pe termen lung.
În cazul în care te găseşti fie într-o relaţie defavorabilă bunăstării şi înfloririi tale, fie într-o relaţie "nesănătoasă", mai degrabă decât să-ţi iroseşti energia, în efortul disperat de a remedia problema, sau în lamentări, întreabă-te ce anume îţi doreşti şi aştepţi de la relaţia respectivă! Cumpăneşte dacă celălalt membru al relaţiei îţi respectă, cu adevărat, sentimentele, sau dacă este dispus, receptiv şi dornic de a-şi schimba comportamentul! Scrutează înlăuntrul tău, dacă nu cumva nutreşti adesea gândul de a curma relaţia, sau dacă nu cumva percepi atrofierea legăturilor sufleteşti de odinioară! Deşi orice relaţie are propriile suişuri şi coborâşuri, atunci când prevalează coborâşurile, sau când scoateţi la suprafaţă ceea ce e mai rău în fiecare dintre voi, s-ar putea să fi sosit timpul de a desface legătura. Fii sincer cu tine însuţi/însăţi şi acceptă-ţi răspunsurile, chiar dacă adevărul este dureros!
Relaţiile înfloresc, în lumina onestităţii, a comunicării, a grijii unul faţă de celălalt, precum şi a timpului petrecut împreună. În cazul în care unul sau mai multe dintre aceste elemente lipsesc, poate că relaţia, oricât ar fi de pasională, pur şi simplu ... nu merită. Este mult mai bine să punem capăt unei relaţii inadecvate, care ne tulbură pacea lăuntrică şi ne creează disconfort, decât să ne cramponăm de ea şi să lâncezim în resentimente ori mânie. A merge mai departe, fără zbucium, este atitudinea ce îţi poate purta paşii către poarta dincolo de care te aşteaptă o relaţie de vis.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...