sâmbătă, martie 21, 2015

Acceptul de a fi "văzut", până în străfunduri

Postat Maria
Martori ai fiinţei tale de Madisyn Taylor

Un puternic instrument de vindecare rezidă în acceptul
de a fi cunoscut, în profunzime,
de către prietenii tăi; ori
de a-ţi împărtăşi suferinţa
cu cei dragi, dispuşi să te asculte.
Atunci când acceptăm să fim "văzuţi", până în străfunduri, de celălalt, de semenul nostru, noi nu putem împiedica un proces de transformare lăuntrică. Fie ne împărtăşim o experienţă ori o trăire, stând în faţa prietenilor, pentru a celebra un eveniment deosebit, fie ne exprimăm bucuria nestăvilită, ori tristeţea copleşitoare, în faţa unei fiinţe dragi, noi acceptăm să fim văzuţi îndeaproape şi trataţi de o manieră extrem de apropiată, intimă. Nu numai că ne dezgolim sufletele; dar îi îngăduim, totodată, persoanei respective, să împartă cu noi un spaţiu lăuntric unic, pentru înfăptuirea acestui act de mare putere. A ne bucura de martori ai fiinţei noastre înseamnă a accepta să fim văzuţi, exact aşa cum suntem, în clipa respectivă.
Prietenii şi fiinţele dragi ne pot fi, cu uşurinţă, martori ai fiinţei; cu condiţia să fim suficient de curajoşi, încât să le dăm voie. Următoarea ta aniversare poate fi ocazia perfectă, pentru a experimenta acest act sacru: Invită-ţi prietenii şi fiinţele dragi, la sărbătorirea zilei tale unice! Pe parcursul celebrării, stai în faţa lor şi mulţumeşte-le pentru prezenţă, în această zi specială şi, implicit, în viaţa ta! Percepe recunoştinţa, preţuirea, atenţia, afecţiunea, căldura şi sprijinul ce se revarsă dinspre ei; remarcând, totodată, sentimentul de siguranţă care te cuprinde, atunci când te afli în preajma lor! Dacă te simţi inspirat, împărtăşeşte-ţi gândurile cele mai intime, cu privire la însemnătatea zilei şi la existenţa ta! Te vor surprinde, poate, sentimentele de pace şi de confirmare, ce izvorăsc dinlăuntrul tău, atunci când te simţi în siguranţă, pentru a pătrunde adânc în sufletul tău şi a te destăinui şi dărui celor în care ai încredere.
Oricine a zărit vreodată iubirea, admiraţia, acceptarea sau aprecierea reflectate în privirea unui prieten sau a fiinţei iubite, cunoaşte puterea transformatoare a acelei experienţe. Atunci când îţi dezgoleşti sufletul în faţa celuilalt, tu îi oferi darul fiinţei tale şi îi arăţi preţuirea - îi demonstrezi că are valoare, în viaţa ta. Prin acceptul de a fi "văzut", până în străfunduri, tu le permiţi, de fapt, celorlalţi, să pătrundă în spaţiul tău intim; păşind, totodată, în lăcaşul sacru pe care ei l-au făurit pentru tine şi creând un potir al confirmării, susţinerii, dragostei şi bunăvoinţei, ce va rămâne cu tine, de-a pururi.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...