luni, octombrie 20, 2014

Poti iubi, poti trai, poti fi, dar definitiile nu-s posibile.

Postat Maria

Atunci cand treci printr-o experienta, nu poti pune in cuvinte ceea ce simti. Cum sa pui iubirea in cuvinte? Cum sa pui frumusetea in cuvinte? Cum poti pune un apus pe panza? Va fi o natura moarta, iar apusul, adevaratul apus, este dinamic, este in miscare, se schimba clipa de clipa. Asa ca, atunci cand incerci sa-ti exprimi experienta, nouazeci la suta din ea se pierde. Iar cand cineva o asculta, si cele zece la suta procente ramase sunt distorsionate. Chiar daca numai un procent ajunge la cealalta persoana, este mai mult decat poti cere. Mintea incearca permanent sa ingaduie doar ceea ce i se potriveste. Nu ingaduie ce-i este potrivnic. Nu aude deloc, iar ceea ce aude nu este decat reflexia propriului sau trecut. Mintea voastra coloreaza totul in orice clipa.




Adevarul nu poate fi spus.Odata spus nu mai este adevar. Ce poti sa spui despre adevar? Da,poate fi trait, poate fi experimentat, dar nu poate fi definit.

Poti iubi, poti trai, poti fi, dar definitiile nu-s posibile. Daca-ti doresti definitii, trebuie sa mergi la universitate. Profesorii definesc ce-i adevarul si fiecare profesor de filosofie il defineste in felul sau, si exista milioane de definitii si toate sunt false. Nicio definitie nu poate fi adevarata vreodata.
Osho

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...