marți, octombrie 28, 2014

Exercitiul de vizualizare – Consilierii invizibili

Postat Maria
Pasul 1:
Chiar inainte de culcare, inchizi ochii si vezi, in imaginatia ta, un grup de oameni in jurul unei Mese de Consiliu. Nu uita, poti invita pe oricine vrei tu la Masa de Consiliu.
Si cand spun oricine, inseamna chiar oricine. Poate fi cineva din alta parte a lumii. Poate fi o celebritate sau un politician faimos. Poate fi cineva viu sau mort. Acum, nu numai ca ai ocazia de a sta printre cei pe care-i consideri mareti, dar poti conduce grupul, ca Presedinte. Asta a facut si Hill.
Pasul 2:
Stabileste un SCOP PRECIS pentru care tii aceste intalniri de Consiliu in timpul noptii.
Hill spune ca propriul sau scop era “redefinirea propriului meu caracter astfel incat el sa devina o simbioza a caracterelor consilierilor mei imaginari.” “Scopul tau precis” poate fi ORICE doresti sa schimbi la tine sau in viata ta. Pentru ca totul are loc in mintea ta, nu ai decat limitele propriei tale imaginatii!
Pasul 3:
napoleon hill Consilierii invizibili
Napoleon Hill
Invita membrii Consiliului in functie de cunostintele cu care vrei ca fiecare dintre ei sa contribuie.
Ideea este sa incepi un dialog cu aceste personaje pe orice tema doresti tu.
De exemplu, daca vrei sa discuti despre leadership, il poti invita pe Abraham Lincoln…
Daca vreti sa discutati despre succes financiar, il poti chema pe Warren Buffet…
Daca iti doresti iluminare, unul dintre invitati poate fi Gandhi…
Daca ai nevoie de idei pentru a-ti dezvolta afacerea si pentru a face ceva in lume, invita-l pe Richard Branson…
Iar daca ai nevoie de un sfat despre cum sa-ti imbunatatesti viata si relatia … o poti intreba pe Oprah cate ceva.
Hill a dorit initial ca tehnica Consilierii invizibili sa fie un exercitiu imaginar. Iti imaginezi ca vorbesti cu oameni de succes si-ti imaginezi ca acestia iti dau sfaturi. Nimic prea greu, nu?
Dar iata unde lucrurile devin interesante. Dupa ce a exersat de cateva ori Consilierii Imaginari, Hill a descoperit ca este ceva mult mai profund si mai REAL decat s-a gandit ca ar fi posibil.
Acesta a declarat ca dupa un timp, fiecare dintre consilierii pe care si i-a imaginat a devenit un personaj de sine statator. De exemplu, spunea ca Abraham Lincoln tot timpul intarzia si nu zambea niciodata. Hill chiar si-a amintit ca intr-o intalnire doi dintre consilieri au inceput sa se certe asupra unui subiect, ceea ce l-a lasat pe Hill fara cuvinte…
Si deseori, persoanele pe care le invita ii dadeau sfaturi si informatii pe care nu avea cum sa le afle singur.
Dar cum era posibil? Daca totul se intampla in mintea lui Hill, cum de putea vedea, auzi si invata lucruri care-i depaseau propria intelegere? Despre ce era vorba aici? Hill comunica cu adevarat cu aceste persoane la un anumit nivel al existentei? Sau totul se datora unei imaginatii hiperactive?
Inainte sa tragi concluzii pripite, tine cont de aceste lucruri …
Napoleon Hill nu este singurul care a avut acest gen de experienta.
Secole de-a randul unii dintre cei mai de succes si plini de influenta oameni ai lumii au declarat ca au experimentat strafulgerari asemanatoare si inexplicabile de inspiratie.
In mod miraculos, se trezea din somnul de dupa-amiaza nu cu dureri de cap, ci cu idei noi si inspiratie pentru a-si continua cercetarile.
Interesant este ca Edison a fost auzit marturisind, “Ideile imi vin din spatiu, este greu de crezut, dar este adevarat. Ideile vin din spatiu.”
Apoi mai este si Elias Howe, inventatorul masinii de cusut. Poate ca nu stii, dar Elias a fost inspirat de un vis cand a inventat masina de cusut. Iata cum descrie visul …
“Eram in Africa, urmarit de canibali. M-au prins si m-au aruncat intr-o oala enorma. Eu tot incercam sa ies, dar ei ma tot impingeau cu sulitele.”
Sulitele pe care Howe le-a vazut in vis aveau gauri in varf. A fost un detaliu care i-a dat ideea acului de cusut la masina.
Walt Disney a avut si el o metoda neobisnuita pentru ideile sale.
Ori de cate ori avea o idee, Disney o trecea printr-un proces meticulos in 3 pasi care sa-i garanteze ca ideea sa era unica, puternica si viabila.
Care crezi ca era primul pas? Studiul pietii? Al competitiei? Planificarea bugetului?
Nu. Pur si simplu isi inchidea ochii si visa.
Toti acesti oameni de succes au un lucru in comun …
…au descoperit cum sa ia contact cu acea forta ce le depaseste propria capacitate de intelegere, si sa-si soarba din ea intelepciunea, inspiratia si succesul. http://blog.mindvalleyacademy.com/manifesting/power-subconscious-mind-napoleon-hill-visualization – Consilierii invizibili

1 comentarii:

Anonim spunea...

iertati-ma , insa de acum ceea ce spuneti dvs pare sa fie chiar paranoia , schizofrenie ?

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...