duminică, martie 16, 2014

Energii.... energii



Postat Maria
Dupa cum se spune la noi, „martie vine ca un leu si pleaca asemenea unui miel”. Acest lucru poate fi adevarat pentru vreme, deoarece luna martie incepe de obicei cu o vreme rece, de iarna si se termina cu temperaturi mai crescute, de primavara. Dar in ceea ce priveste tot restul, eu cred ca luna martie incepe ca un leu aproape stirb si se termina ca un leu flamand, cu dinti noi si care isi cauta prada. Am indurat multe luni de inactivitate si acum suntem pregatiti pentru anumite schimbari. In acest punct, aproape orice s-ar intampla este binevenit. Aceste schimbari vor veni insa in aprilie, deoarece in luna martie marile schimbari fundamentale nu sunt sprijinite. Deciziile si alegerile care stau in spatele acestora, insa, sunt.
Mercur este acum direct, dar Marte si Saturn sunt ambele retrograde. Aceasta inseamna ca in comunicare va exista un oarecare progres, dar din punct de vedere al actiunii, nu. Marte devine retrograd cam o data la doi ani si este vorba despre planeta actiunii si e destul de greu sa conduci o masina, atunci cand stai cu un picior pe acceleratie si cu celalalt pe frana; faci foarte mult zgomot, dar nu e nicio actiune sau miscare inainte. Asta nu inseamna ca actiunea este imposibila, ci doar ca e momentul sa actionati constient si bine gandit si sa va intrebati „vreau sa fac asta?” sau „de ce fac asta?”, in loc sa actionati prost gandit. S-ar putea sa aveti nevoie de mai multa odihna si sa aveti momente in care sa nu aveti chef sa faceti nimic; toate astea sunt legate de Marte retrograd si perioada aceasta se va incheia pe 20 iulie (inclusiv perioada de umbra).
Si acesta nu este un lucru prea rau, pentru ca daca va uitati la miscarile energiei pe care le-am trait incepand cu 2012, totul ne-a condus inapoi la noi insine, in nucleul si centrul nostru. Cum ne facem alegerile si ne luam deciziile, ce criterii avem si unde anume ne aflam, la inceputul, la mijlocul sau la sfarsitul procesului? Suntem oare pe locul doi, unde rezolvarea nevoilor noastre vine dupa ce ne-am ocupat de toti si de toate celelalte? Cum influenteaza asta capacitatea noastra de a materializa ceea ce dorim si e oare posibil sa nu materializam ceea ce dorim, deoarece cerem doar pentru ceilati?



In aceasta luna vom vedea foarte bine unde ne este centrata energia si vom avea timp sa facem anumite corectii de curs. Daca o situatie nu progreseaza, verificati-va claritatea  si directia – faceti, oare, ceea ce vreti sa faceti si va este foarte clar ce inseamna asta? Daca nu, planetele retrograde incurajeaza pauzele, regandirea, reevaluarea si, de cele mai multe ori, eliberarea. Daca nu faceti intotdeauna alegeri bine gandite, acum veti avea ragazul sa o faceti. Asadar, in loc sa va grabiti sa iesiti pe usa si sa va indreptati spre destinatia voastra, ajungand sa va dati seama, pe la jumatatea drumului, ca v-ati uitat acasa portofelul sau actele, sau ca ati plecat in papuci, energiile lunii martie va incetinesc suficient, cat sa va puteti planifica mai bine miscarile.
Poate ca faceti prea mult si aveti nevoie sa renuntati la unele dintre indatoriri. Poate ca ati amanat anumite lucruri, deoarece nu ati avut timp pentru ele si acum va izbiti de ele, intrucat va cer atentie. Daca acesta este vechiul vostru fel de a fi „normal”, acum aveti ocazia de a crea un alt „normal”. Am observat ca bateria masinii mele a inceput sa dea semne de slabiciune saptamana trecuta si nu am avut timp sa cumpar una noua. Ce s-a intamplat a fost ca am ramas blocata la aeroport, cu o baterie moarta (pe un frig ingrozitor), asa ca a trebuit sa cer cuiva sa ma ajute sa pornesc masina, dupa care, in drum spre casa, m-am dus la magazinul auto si mi-am cumparat o baterie noua. Masina mea are acum o baterie noua  asa ca problema s-a rezolvat. Daca bateria cea veche nu ar fi murit la aeroport, as fi amanat in continuare, rezolvarea problemei A trebuit insa sa ma ocup de rezolvarea ei, deoarece am stiut ca nu mai exista alta cale.
Vedeti orice situatie va iese in cale in aceasta luna, ca pe o ocazie de a rezolva o problema care a existat deja de ceva vreme, doar ca nu v-ati ocupat de ea. Poate ca sunt lucruri pe care le-ati ignorat, deoarece v-ati gandit ca sunt prea grele, poate ca sunteti doar obositi sa va ocupati de lucruri si va doriti ca ele sa dispara sau sa se rezolve de la sine, sau poate ati obosit sa va dati atat de mult silinta. Avem uneori nevoie sa stam si sa ne relaxam, sa ne reprioritizam prioritatile si sa ne acordam, pur si simplu, o pauza. Acum aveti ocazia sa faceti asta si procesul poate fi chiar lipsit de efort – trebuie doar sa faceti din el si din voi insiva o prioritate. Este in regula sa va stati putin si sa mirositi trandafirii – si lumea nu se va sfarsi, daca faceti asta.
Cele trei planete personale, Mercur, Venus si Marte au fost, de la inceputul lunii decembrie 2013, in faza retrograda, ceea ce este ceva foarte rar. Energia lor influenteaza tot ce facem – comunicare, miscare si calatorie – toate conexiunile emotionale, actiunea, dorinta, furia si bucuria. Va simtiti in viata voastra ca si cum ati fi dati disparuti in lupta? In luna aceasta puteti incepe sa va ganditi la ce ati vrea sa faceti, pornind de la ce va doriti si ce sta in calea obtinerii acelui lucru – sau va limiteaza evolutia in acel sens. Este o luna foarte buna pentru a va gandi de doua ori mai mult la ce va doriti, acordandu-i fiecarui rezultat sansa de a va  intra in vizor.  
Saturn devine retrograd cam 6 luni pe an, asa ca ne-am obisnuit cu acest aspect care adauga energie sugestiei de a ne crea din nou, in moduri noi. Ne incurajeaza sa patrundem adanc in interiorul nostru si sa intram in contact cu acele aspecte ale noastre pe care deseori le ignoram, pentru ca alti oameni si alte lucruri sunt mai importante sau mai insistente. Datorita faptului ca inaintarea este un pic blocata, s-ar putea sa va faceti timp sa ganditi mai cu grija lucrurile, sa va extindeti planurile pentru a integra idei sau posibilitati noi. Este momentul sa fiti flexibili si deschisi la idei noi – exact la timp pentru a pregati energiile lunii aprilie, care constituie catalizatori puternici ai schimbarii. Si avem cu totii de sarbatorit revenirea lui Marte in direct si sfarsitul lunii februarie.
Sa aveti o luna minunata.   
Copyright (c) 2014 by Jennifer Hoffman.

1 comentarii:

Davo Pro spunea...

Felicitari pentru articol!

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...