joi, mai 16, 2013

Scufundarea in mintea profunda


Postat Maria
Regatul Luptãtorului este protejat de o uşã.
Aceasta este bine ascunsã, precum o mãnãstire între munţi.
Mulţi bat la uşã dar puţini intrã.
Dan Millman
Spiralele de scãdere a energiei se nasc prin intermediul unui gând sau a unei imagini generate de cãtre SFIDÃTOR în mintea noastrã superficialã.
Înainte de a ajunge la sursã, putem sã ne adresãm interiorului fiinţei noastre pentru a atenua la un minim posibil pierderile energetic prin care spiralele de scãdere a potenţialului ne transformã în victime.
Pentru a contracara acest influx existã douã discipline foarte puternice
Ne exprimarea emoţiilor negative.
Scufundarea în mintea profundã.
Unul dintre obiectivele principale ale SFIDÃTORULUI este generarea de energie emoţionalã de tip negative pentru a paraliza intenţiile noastre bune transformându-ne în victime ale oricãrui tip de dependenţã emoţionalã toxicã transformându-ne astfel viaţa într-un infern alimentat de iluzii.
De asemenea, o astfel de ezitare poate fi evitatã dacã şi numai dacã aceastã energie emoţionalã este exprimatã într-o acţiune care o manifestã.
Dacã în interiorul fiinţei noastre percepem o emoţie de furie şi transformãm acea emoţie luptând împotriva a ceva sau a cuiva, am realizat primul pas cãtre pierderea finalã a energiei în favoarea SFIDÃTORULUI.
Deoarece SFIDÃTORUL nu este prost, dacã putem spune astfel.
Scurtcircuitul emoţional este generat de o acţiune care nu se manifestã.
Don Miguel Ruiz m-a învãţat cã a nu reacţiona este totul, pentru a nu fi asemenea unei maşini automate care reacţioneazã în secunda în care butonul este apãsat.
Gaya Jenkins
A nu exprima emoţiile negative înseamnã a nu le transforma în acţiuni, înseamnã a introduce un element de detaşare între percepţia noastrã şi acţiune.
Emoţiile negative continuã sã existe dar noi nu le exprimãm pentru cã ele au fost generate de o forţã care nu suntem noi, prin intermediul echipamentelor care ne-au fost "furate" fãrã ca noi sã ne dãm seama de aceasta.
Dar, atenţie!
A nu exprima o emoţie negativã nu înseamnã a o nega sau a o ascunde în profunzimea fiinţei noastre pentru cã aceasta înseamnã introducerea ulterioarã a unui element de suferinţã în câmpul nostru de conştiinţã.
A nu exprima o emoţie negativã înseamnã a o accepta total în interiorul nostru, a o lãsa sã fie ceea ce trebuie sã fie şi sã o ardem în focul atenţiei noastre focalizate fãrã a ne retrage nici un pas şi fãrã a o transforma în acţiune.
Aceasta înseamnã sã observãm ceea ce percepem şi sã ţinem cont cã mintea noastrã superficialã interpreteazã o continuã senzaţie neplãcutã ca o furnicãturã sau ca o presiune în anumite puncte ale corpului şi dându-i acesteia un nume îi asociazã anumite senzaţii sau mai bine spus, reacţii dureroase pe care vrea sã le împingã cãtre spate sau în profunzime.
Furia se poate transforma în tristeţe.
Acesta va fi simptomul curãţeniei pe care o vom trãi dacã ne vom permite, pentru prima datã, sã exprimãm o emoţie dupã ce am reprimat-o mult timp sub forma unei imagini mentale.

Don Miguel Ruiz

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...