vineri, februarie 08, 2013

Paradoxul e ca trebuie sa fie ok ca esti furioasa, trebuie sa fie ok ca nu intelegi ca sa poti, de fapt, sa renunti la furie si s-o intelegi.


Postat Maria
Alegerea iti apartine cu privire la cum alegi sa experimentezi teama. Nu e ca si cum vreo parte din tine te-a fortat sa experimentezi lucruri negative sau inspaimantatoare.
Iti arata ca ai puterea de-a transforma aceste lucruri, sa vezi prin si dincolo de iluzie. Iar tu esti furioasa doar pentru ca nu ai facut-o inca. Are sens?
A: Da. Cred ca uneori e greu sa intelegi straturile Sinelui.
B: Da, dar asta e ok. Ideea e sa nu fii furioasa pe tine fiindca nu intelegi. Asta e primul pas. Dupa care ofera-ti o pauza. Si spune: “E ok ca nu inteleg.”
Paradoxul e ca trebuie sa fie ok ca esti furioasa, trebuie sa fie ok ca nu intelegi ca sa poti, de fapt, sa renunti la furie si s-o intelegi.
Dar tu nu esti ok cu asta. Si, deci, ceea ce faci e sa devalorizezi o experienta; devalorizezi ideea laturii intunecate ca si experienta valida. Iar devalorizand-o, incerci s-o indepartezi, iar incercand s-o indepartezi realizezi ca devine un arc care nu are unde se duce si iti sare inapoi din ce in ce mai puternic.



Deci, ideea e ca trebuie sa accepti ca experientele negative sunt parte integranta din macar ceea ce e posibil si ca sunt valide ca si alegeri. Cand validezi faptul ca latura intunecata e o alegere valida, nu mai trebuie s-o alegi. Singurul motiv pentru care ti-e greu sa iesi din ea e pentru ca nu accepti ca polaritatea e parte din existenta. Are sens?
A: Cum ajung in punctul in care s-o accept?
B: Ideea e, din nou, sa constientizezi ca fara latura intunecata nu ai sti Lumina. Deci, intunericul iti ofera ocazia de a vedea ce preferi de fapt. Deci trebuie s-o validezi pentru ca are un motiv pentru care exista si nu s-o judeci ca nu isi are locul in realitate. Tu contii intuneric si lumina. Tu contii pozitiv si negativ. Tu contii polaritate. O vei contine intotdeauna.
Prin urmare, trebuie sa accepti ca o parte din tine e intuneric si asa va fi intotdeauna. Insa nu trebuie sa alegi o experienta din latura aceea. Dar singurul mod de a alege o experienta doar din latura pozitiva e sa validezi faptul ca e ok daca decizi sa alegi una din latura negativa. Odata ce devine ok, odata ce latura negativa devine o alegere la fel de valida, atunci nu mai trebuie s-o alegi. Nu mai are nicio incarcatura, nu te mai stapaneste. Nu fugi de ea. O lasi sa traiasca acolo, dar nu ii experimentezi efectul pentru ca ai lasat-o sa fie o alegere valida. Si astfel ii indepartezi toata puterea. Pur si simplu ai transformat-o intr-o alegere neutra si-atat. 
Bashar

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...