joi, februarie 07, 2013

Nu scriu decat pentru tine ; nu-ti scriu decat pentru aceste ore


Postat Maria
Natanael,- importanta sa fie in felul cum privesti tu, nu in ceea ce privesti.
Natanael, vei privi totul in trecere si nu te vei opri nicaieri.
Nu simpatia , Natanael , -ci dragostea. Tu intelegi, - nu-I asa ?- ca nu-i totuna . De frica pierderii unei iubiri am simpatizat uneori cu anumite tristeti, mahniri, dureri, pe care alminteri nu le-as fi indurat decat cu greu.
Natanael, mi-ar place sa-ti daruiesc o bucurie pe care sa nu ti-o fi daruit inca nimeni altul.
Nu stiu cum sa ti-o daruiesc si totusi , bucuria asta o posed.



As vrea sa ma adresez tie in chip mai intim decat ti s-a adresat un altul. As vrea sa sosesc la ora aceea din noapte , cand vei fi deschis si apoi inchis una dupa alta multe carti , cautand in fiecare mai mult decat ti-a dezvaluit pana atunci; ora la care mai astepti; la care inflacararea ti se va preface in tristete , pentru ca nu s-a simtit sustinuta.
 Nu scriu decat pentru tine ; nu-ti scriu decat pentru aceste ore. As vrea sa scriu o carte din care orice gand , orice emotie personala sa fie absenta , in care vei crede ca nu vezi decat proiectia propriei tale inflacarari. As vrea sa ma apropii de tine si ma sa iubesti.
Natanael am sa-ti impartasesc inflacararea . Daca sufletul meu a pretuit cat de cat , a pretuit pentru ca a ars cu mai mult zel decat altele
Sunt posibilitati ciudate in fiecare om. Prezentul ar fi plin de toate intruchiparile viitorului , daca trecutul nu ar si proiecta asupra lui o intreaga istorie.
Andre Gide – Fructele pamantului- 1869-1951

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...