luni, octombrie 29, 2012

Tot ceea ce conteaza este visul – acel adevar profund ce ne insufleteste, care ne da aripi sa zburam mai sus, tot mai sus, eliberati de frici, de judecata si tipare/credinte limitative


Postat Maria
Unul dintre lucrurile, pe care nimeni nu ni le poate lua, este dreptul de a visa. Esenta fiintei umane consta in capacitatea sa de a visa, de crea o viata frumoasa si stabila, visand, traducand in imagini tot ceea ce sufletul stie ca face parte din Planul nostru pentru aceasta viata. Am venit, ca suflete curajoase, la scoala Pamant, pentru a invata. Copilul din noi – acea parte inocenta si pura, dornica sa cunoasca mai mult si mai mult din ceea ce si-a propus – nu intelege de ce maturul, corupt de viata duala, pune mereu noi obstacole in calea iubirii, de ce complica lucrurile si il abate de la drumul sau, inventand mereu noi si noi "scuze", pentru a se lafai permanent si inutil, in starea de victima. Si, inca de timpuriu, preluand tiparele limitative ale celor din jur, apare momentul de criza – acel moment in care fiecare parte din noi trage in alta directie, iar copilul interior ramane singur si izolat, rupt de sensul existentei eterne, incercand in zadar sa-si faca simtita prezenta. Dar visele..., visele raman acolo, undeva adanc inscrise intr-un taram in care povestea noastra asteapta rabdatoare sa-si reia firul, ascunse in acea particica a raiului interior in care sunt bine pazite, in Spatiul Mic din inima noastra, de unde, candva, se vor renaste.
Ma uit in jurul meu si vad, cu bucurie, ca tot mai multi oameni au inteles ca tot ceea ce conteaza este visul – acel adevar profund ce ne insufleteste, care ne da aripi sa zburam mai sus, tot mai sus, eliberati de frici, de judecata si tipare/credinte limitative. Daca suntem hotarati, daca intr-adevar ne dorim sa zburam, nu mai are cine sa ne taie aripile, pentru ca miscarea sufletului are alt ritm decat cea a mintii si este, intotdeauna, cea care ne urca pe podium! Energia care genereaza zborul spre cele mai inalte culmi ale constiintei este IUBIREA, cea care nu poate fi, la infinit, zagazuita. Pana la urma, iubirea se elibereaza pe ea insasi si ne ia si pe noi cu ea, spre inaltimi. Iar cand ajungi acolo sus, in Unitate/Unime, cand vezi drumul parcurs si simti libertatea, iti promiti tie insuti ca nu vei uita niciodata cum este sa traiesti in dualitate, ca sa te asiguri ca nu te vei mai intoarce acolo, in acel loc mic si rece, in inchisoarea mintii.
Imi doresc sa zbor, aripa langa aripa – spre acea lume noua si stabila, plina de iubire si frumusete – alaturi de toti cei dragi mie, de prieteni, de fiecare vietate de pe acest Pamant. Si stiu ca, pentru a-mi implini acest vis maret, avem inca nevoie de ajutoare, de repere, de o noua intelegere.
Aceasta carte – pe care am onoarea de o aduce, alaturi de Monica Visan, in atentia celor ce-si cauta Calea – este precum o zana buna care, la fiecare cotitura, ne pune un indicator care ne arata directia spre locul din vis.
Drunvalo ne spune ca evolutia spirituala, Inaltarea, nu este o optiune. Mama Pamant isi urmeaza Planul, indiferent daca noi o urmam sau nu. Extrapoland, spun si eu acelasi lucru – pastrand, evident, proportiile: aceasta carte nu este o optiune, nu putem alege sa o citim sau nu, pentru ca sufletul nostru stie ca are nevoie de noi paradigme, de un alt mod (mai simplu, mai usor, mai eficient, etc.) de a-si parcurge drumul. Ceva trebuie sa apara in viata noastra, pentru a ne trezi – si, decat un eveniment dificil, mai bine o constientizare... un mod de a participa, constient, la schimbare! Banuiesc ca, multi dintre voi vor spune ca exagerez, ca in entuziasmul meu si din bucuria efervescenta pe care mi-o aduce o carte care face sens cu mine, care ma incanta si ma face sa recunosc ajutorul pe care il ofera celor ce cauta iesirea, imi pierd obiectivitatea si luciditatea. Mai mult chiar, se poate intampla sa va surprinda cum de ii acord un asemenea merit si ii dau o asemenea valoare, unei carti atat de simple, nesofisticate, fara conotatii filozofice, ce poate fi citita de oricine si in orice conditii?
Imi pun, de exemplu, intrebarea: daca as avea intr-o mana Frecventa Geniu si in cealalta Prin ochii sufletului, pe care as inmana-o copilului meu (interior)? Sunt sigura ca banuiti raspunsul. De ce? Simplu: pentru ca aceasta carte poate schimba viata oricui o citeste, pentru ca fiecare capitol este un pas major spre intelegerea concreta a existentei noastre din acum – si, mai ales, pentru ca poate darama obstacolele din calea Iubirii. Este o carte simpla si clara, dar plina de o intelepciune autentica, izvorata dintr-o dorinta sincera de fi de ajutor oamenilor. Bazata pe experiente vaste – atent si delicat valorificate, frumos stratificate – ne duce usor, pe nesimtite, spre Spatiul Sacru al inimii, iar apoi, fara sa marcheze cumva un moment anume, te "catapulteaza" in Spatiul Mic, acolo unde se afla TOTUL, unde esti numai tu si Dumnezeu, care te asteapta, rabdator, sa inveti sa Co-creezi, alaturi de El.
Spre acolo nu poti calatori, decat PRIVIND PRIN OCHII SUFLETULUI.
Ma tot straduiesc de ceva vreme sa gasesc un cuvant, o idee/sintagma – simpla dar profunda – care sa contina acea energie subtila, apta de a trezi starea lui "ahaaa", acea clipa care sa ne aseze clar pe drumul Visului la care cu totii visam. Acum am gasit-o. La orice intrebare existentiala, de tipul:
· Cum imi pot cunoaste Planul pentru aceasta viata?
· Cum pot alege Programa de invatare?
· Cum pot stii Adevarul?
· Cum pot dobandi linistea/echilibrul/libertatea?
· Cum pot participa la Proiectul Pamant, fara sa ma pierd in iluzie?
· Cum pot invata sa plang si sa rad?
· Cum invat ce este Iubirea?
La toate asemenea intrebari exista, in sfarsit, un singur raspuns: Privind Prin Ochii Sufletului.
Si, in incheiere, sa va spun de ce mi-a placut cartea si de ce o recomand (iar pe cei apropiati, chiar ii voi "obliga" sa o citeasca). Pentru ca Stiu ca doar Privind Prin Ochii Sufletului imi readuc la Viata Visul si ca doar Privind Prin Ochii Sufletului pot invata lectia cea mai sfanta de pe Pamant: CE ESTE IUBIREA!

Elena Cocis,www.elenacocis.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...