marți, martie 27, 2012

Maria - Este timpul

Postat Maria
“Viata este sansa ta de a exprima sinele in cel mai palpitant si creativ  mod cu putinta” Richard Bach
Noi cum vedem viata? Ca o lupta, ca o cursa  pe care trebuie s-o castigam. Nimeni nu vrea sa fie un invins. Unii dintre noi isi inchipuie ca totul depinde de norocul de a avea o masina rapida  si sa apese pe acceleratie furand daca se poate startul pentru a ajunge primii. Unde ?
Altii spun ca daca ai o casa cu multe etaje si mobilata dupa ultima moda (care se schimba des) ai o oarecare siguranta  si acolo poti sa-ti pregatesti cursa pentru a fi si avea mai mult . A avea ce?
Alta categorie isi supravegheaza adversarii si le pun piedici pentru a nu-i depasi. Si se vad inaintea tuturor, culeg trofeele ; avere, cont in banca, masini, actiuni, case , proprietati. Asta este cursa vietii in mentalitatea colectiva, cu cat ai mai mult , cu atat mai bine. Doar ca pentru a avea toate acestea , inevitabil renunti la a considera pe cei din jur egalii tai, ii vezi doar ca posibili adversari. Adversari care vor sa-ti ia casa, omul de langa tine, averea . Si stai in coltul tau , mereu atent , intr-o continua nevoie de a controla, de a face socoteli , de a adauga.   Ne punem masti , masti de fericire, de tristete , de gingasie , de ura, de suparare, de bucurie. Si mergem cu ele prin viata sa inselam pe cei din jurul nostru , doar sa mai apucam cate ceva de la ei si sa trecem in contul nostru. Cu seninatate , in clipa ultima , lasam mostenire aceleasi masti sa fie purtate de copiii nostri. Asta e istoria , o continua repetare a purtatului de masti . Uitam ca in momentul in care am “ aterizat “ pe aceasta planeta in trup fizic, nu am venit insotiti si in acelasi mod si plecam. Suntem noi , fara masca , fara polaritate , nu stim bine sau rau, alb sau negru, fericire sau deznadejde. Doar suntem. Incet , incet , insa preluam pe nesimtite mastile , iar cand ne dam seama ca le purtam , nu le mai putem dezlipi de pe fata. Unde gresim?  Cum ne putem desprinde de mintea care ne obliga sa purtam mastile pentru a supravietui ? Lasand inima sa vorbeasca, ascultand ce are ea a ne spune. Oamenii de stiinta au descoperit;”   conceptia incepe cu o sfera – ovulul care este fecundat de spermatozoid. Aceasta se divide in 2 celule, apoi in 4 (formand un tetraedru), apoi in 8 (formand un tetraedru stelat, care este cheia Merkabei) si apoi continua sa creasca pana ajunge la 512 celule (formand un torus care seamana cu un mar gol). Dezvoltandu- se mai departe, ajunge a fi inima. Intregul corp este inima! Apoi corpul iese din inima, devenind fetusul cu a carui imagine suntem familiari, inima ajungand in interiorul corpului. De aceea inima este mai importanta decat creierul!”
Urmand calea mintii , am observant din istorie ca drumul se infunda, devenim pe zi ce trece mai neimpliniti si mai tristi
 De ce sa nu incercam si calea inimii? Este timpul !

1 comentarii:

Anonim spunea...

Daca citesti si alti autori decat "Richard Bach" ai sa vezi ca "inima" este mai importanta decat "creierul" inca din sec VI..

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...