marți, octombrie 04, 2011

15 oct 2011- Revolutia mondiala : - Poti sa crezi ca sînt un visator Dar nu sînt doar eu singur Sper ca într-o zi sa ni te alaturi Si lumea sa fie aceeasi pentru toti



Vraja hipnotica a capitalismului industrial, goana frenetica a unora de a produce ( si a mari contul de la banca ) si altora de a consuma mai mult decat este nevoie, incepe sa-si piarda din intensitate . Forta vantului de revolta descopera ochii a tot mai multi oameni de pe planeta .
Miscarea anti-capitalista a inceput in Manhattan ( dar oare miscarea araba ce era?) pe 17 septembrie 2011, stimulata de starea generala din ce in ce mai rea a economiei tarii. Ea s-a transformat intr-un protest national in  week-end-ul trecut , cand arestarile in masa din New- York s-au concentrat si au atras atentia mass-media asupra protestatarilor si a actiunii revendicative ale OWS (Ocupy Wall Street).
Multimea de pe strada  a purtat pancarte si a strigat : Ne-ati vandut , Nu suntem sclavii vostri, Anularea datoriilor bancare, NYPD protejeaza miliardarii , Bancherii –nazisti , Puneti oamenii inainte de dolari.
Mesajul celor care au inceput acest protest este unul pacifist , se coaguleaza pe zi ce trece si se transforma intr-o declaratie de schimbare a lumii : 
„Ne-am adunat aici cu pace, este dreptul nostru, sa facem aceste fapte cunoscute . Ei au luat casele noastre printr-un proces de blocare a pieţei ilegal.
Ei pun impozite mari si continua sa acorde directorilor bonusuri exorbitante,
Ei au perpetuat inegalitatea şi discriminarea la locul de muncă in functie de varsta, culoarea pielii, sex, identitatea de gen şi orientare sexuala .
Ei au otrăvit alimentele, prin neglijenţă, şi au subminat sistemul de agricultură prin monopolizare S
Suntem conştienţi de corupţie, de minciuni, de războaie, de sistemele nedrepte care încurajează comportamentele egoiste şi anti-sociale, de violări ale drepturilor omului, de distrugerea acestei planete şi a locuitorilor săi, de acţiunile injuste şi inumane ale corporaţiilor globale pentru putere şi profit… Şi ne-am săturat! Pe 15 octombrie 2011 putem produce o SCHIMBARE ADEVĂRATĂ, dacă oamenii de bun simţ ai acestei planete vor putea lăsa deoparte nimicurile care îi separă şi se vor UNI! Revoluţia Globală – 15 octombrie 2011. Vrem o democraţie reală. Pentru oameni, făcută de oameni. Opriţi maşinăria – creaţi o nouă lume! Acesta poate deveni un eveniment de cotitură… depinde de TINE! Casa noastră, vieţile noastre, viitorul nostru. Nu sunteţi singuri. Viitorul e acum. E timpul să modernizăm planeta”. 
 Alătură-te nouă, la 15 octombrie 2011, pentru Ziua Revoluţiei Mondiale - să luăm înapoi planeta noastră!
Noi nu sunt bunuri în mâinile politicienilor şi bancherilor, ei nu ne reprezintă. Pe 15 octombrie, ne vom întâlni pe stradă pentru a iniţia schimbarea globală pe care ne-o dorim. Vom demonstra paşnic, vom vorbi şi ne vom organiza până când vom face acest lucru posibil.
E timpul pentru noi de a ne uni. E timpul pentru ei să asculte.
Oamenii din intreaga lume, ridicati-va in picioare pe 15 octombrie! La 15 octombrie, 2011 va fi o dată de neuitat pentru rasa umană. Aceasta va fi prima demonstratie universala pentru o lume mai bună pentru majoritate , nu pentru minoritate .. NU este o chestiune de politică, religie sau filosofie. Problema este despre cât de mult ne pasa de viitorul nostru şi viitorul Pământului."
Pe 15 octombrie s-au anuntat , proteste impotriva corporatiilor financiare si in Spania, Brazilia, Germania, Anglia, Grecia, Israel, Ungaria. Va incepe oare o revolta planetara , si daca da, sa ne asteptam la o schimbare de mentalitate si de perceptie asupra conditiei umane in ansamblu?
Scanteia   se va rostogoli prin inimile oamenilor care au stat in umbra si au acceptat totul ca un dat prestabilit ? Ne vom diviza , ne vom imparti din nou in doua tabere sau vom intelege ca a avea nu inseamna cont in banca ci armonie intre mine si tine?
Cine va castiga in aceasta revolutie, instinctul egoist al omului care spune intotdeauna Eu , sau va incepe sa se auda din ce in ce mai clar cuvantul Noi?

Imagineaza-ti ca nu exista Rai
E usor daca încerci
Nici un Iad sub noi
Doar Cerul deasupra
Imagineaza-ti oamenii toti
Traind pentru ziua de azi…

Imagineaza-ti ca nu exista tari
Nu e chiar asa de greu
Nimic pentru ce sa ucizi sau sa mori
Si, de asemenea, nici o religie
Imagineaza-ti toti oamenii
Traindu-si viata în pace…

Poti sa crezi ca sînt un visator
Dar nu sînt doar eu singur
Sper ca într-o zi sa ni te alaturi
Si lumea sa fie aceeasi pentru toti

Imagineaza-ti ca nu exista posesii
Ma întreb daca o sa poti
Fara lacomie si fara foamete
O fratie a oamenilor
Imagineaza-ti toti oamenii
Convietuind în lume…

Poti sa spui ca sînt un visator
Dar stiu ca nu sînt singurul
Sper ca într-o zi sa ni te alaturi si tu
Si lumea va fi doar una pentru toti

A simtit pulsul lumii 
Maria

6 comentarii:

Anonim spunea...

Ii sprijin pe fratii si surorile mele de pe intreg globul.Totdeauna am avut libertatea de a fi cum vrem sa fim, insa a stat la baza unei conditii..sa o facem impreuna! Multumim Maria. pace tuturor!
Adrian.

Anonim spunea...

adevarul cam doare!...
Acum a sosit scadenta "democratizarii" Romaniei. Ce va urma? Dreptul de port-arma sa ne aparam viata si proprietatea (a se citi - bogatia!!), invazia militara americana pentru "pastrarea pacii" in tara - a se citi innabusirea in fasha a oricarei IDEI de razvratire, .... mai continuati voi ca eu ma ingrozesc deja!!!
Robia moderna e in plina ascensiune!!! Incurajarile suna asa: "Sa traiti bine!"

MARIA spunea...

Eu nu cred ca asta se va intampla. Totul se indrapta spre bine. Asa cum spune si Adrian am avut dorinta in sufletul nostru , dar trebuia sa o facem impreuna. Altfel nu iese!

Anonim spunea...

eu cred ca nu e nevoie sa iesim in strada ... e destul sa-i soptim la Dumnezeu ce ne dorim iar EL are mult mai multa putere decat noi toti :) o revolta inseamna a nu a avea incredere in ajutorul lui Dumnezeu :) toate realitatile exista in acest moment trebuie doar sa ne fixam frecventa pe care dorim :) si nu o veti fixa in agitatie :) raiul a existat mereu aici :) la fel si dinozaurii sunt printre noi acuma :) pe marte si pe celelalte planete e viata dar pe alta frecventa :) La fel ca cei care isi cumpara antena parabolica sa poata prinde 1000 de programe dar el sa atasat atat de mult de un program incat le ignora pe celelalte :D

Anonim spunea...

Lupu-si schimba parul, dar naravul ba! Haita sta ascunsa in barlog...

Anonim spunea...

Lupu-si schimba parul, dar naravul ba! Haita sta ascunsa in barlog...

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...