marți, septembrie 06, 2011

Teama de a nu fi ranit sau horoscopul saptamanii 5-11 Septembrie 2011

 sursa foto
'In fiecare clipa, in mintea si inima noastra noi alegem intre iubire si frica. Acesta este locul in care procesul de pace incepe. Fara pace interioara, pacea in lume este doar o dorinta goala. ' - Paul Ferrini
In fiecare clipa facem alegeri. Plecand de la ce spunea Paul Ferrini in citatul de mai sus noi alegem in permanenta intre iubire si frica. Facem acest lucru pentru ca in fiecare clipa noi alegem sa facem ceva ce ne dorim la un nivel mai mult sau mai putin constient sau sa nu facem dam curs acelor dorinte. In permanenta luptam cu noi insine, cu propriile noastre convingeri si cu propria noastra realitate. Noi de redefinimi in permanenta realitatea inconjuratoare. Perceptia noastra asupra lumii inconjuratoare se schimba de la o secunda la alta.
La baza tuturor schimbarilor de perceptie sta frica. Iar in plan afectiv un din fricile cele mai puternice este aceea de a nu fi ranit(a), de a nu suferi.  Nu cred ca este persoana care sa-si doreasca sa sufere din dragoste. Cel putin nu constient.

Frica de a nu fi ranit ne face sa fim mai precauti in a spune ceea ce simtim, in a ne deschide si de multe ori ne motiveaza sa ridicam ziduri in jurul nostru. De multe ori asteptam mutarea celuilalt. Sa zica el primul, sa face el/ea primul pas.Dar ce se intampla daca in partea cealalta exista aceeasi frica? Daca si celalalt asteapta primul pas din partea noastra? Se intampla sa nu se intample nimic. Doar regrete si sentimentul ca 'poate ar fi fost frumos'.

Ceea ce e si mai interesant este ca aceasta teama de a nu fi ranit(a) nu se manifesta doar in relatii de amor. Ea apare destul de des si in relatiile parinte-copil.  De multe ori parintii au o viziune proprie a modului in care un copil ar trebui sa-i iubeasca si mai ales cum sa o arate. Sau este atat de preocupat cu 'educatia' incat nu lasa loc pentru sentimente. Si atunci in partea cealalata se contruiesc sisteme de protectie. Ne este frica ca proprii parintii sau proprii copii sa nu ne raneasca. Orgoliul exista la toti dar in forme si cantitati variate.
Atunci cand alegem sa nu fim raniti de fapt alegem frica. Daca acum nu riscam atunci sunt foarte mari sanse ca nici data viitoare. Si daca nici data viitoare atunci nici data viitoare ...si tot asa. Daca riscam atunci chiar daca nu castigam din prima cel putin avem sanse ca la un moment dat sa nu se mai intample ceea ce ne este frica.
De fapt pe cine cautam sa protejam? Pe nenea orgoliu: EU. Acel Eu este o constructie artificiala a mintii. EU-ul este foarte util pentru a trai in societate. Dar problema apare cand noi ne identificam cu el si uitam ca suntem mult mai mult decat o minte si un corp.
Stiu ca este usor de zis. E foarte usor. Mai greu e sa faci ceva. Oamenii se impart in 3 categorii din perspectiva orgoliului: cei care cred ca incep si se termina cu EU-ul lor (marea masa), cei care constientizeaza ca sunt mai mult dar nu fac nimic si cei care isi dau seama ca exista ceva dincolo si care actioneaza in acest sens.
A te descoperi si a-ti depasi fricile este o treaba ce dureaza o viata intreaga. De aceea traim ani buni si nu cateva saptamani cum traiesc anumite insecte. Avem nevoie de timp pentru a constientiza si a lucra cu noi insine. Nu suntem ca un calcultor pe care sa-l formatezi si sa-ti instalezi Windows-ul pe curat. La noi ceva nou dureaza pana se intaleaza si prinde radacina. Noi nu avem funciat reinstaleaza. De aceea dureaza si de multe ori doare.
Fiecare moment in care noi simtim ca suntem in pericol de a fi raniti reprezinta o oportunitate de a ne intelege si de a invata cum sa fim mai puternici si sa nu ne mai fie frica.
Iar saptamana aceasta pot exista o serie de momente in care sa ne simtim descoperiti in fata cuiva drag si ne putem gandi ca el ne va rani.  In acelasi timp trebuie sa fim atenti pentru ca noi putem rani pe cei din jur. Lucrurile functioneaza in dublu sens.
Aspectul astrologic la care fac referire este o opozitie dintre Venus in Fecioara si Ceres in Pesti. Opozitia este un aspect relational. Este un schimb de energie intre 2 persoane. Venus indica sentimentele si dorintele noastre. Ceres indica in acest caz o serie de evenimente externe nou dar care au un puternic impact emotional.
In aceasta saptamana , pe fondul acestui aspect, noi ne vom pozitiona fie pe Venus , fie pe Ceres. Cu alte cuvinte fie sentimentele noastre vor fi tinta unor actiuni , fie noi vom actiona asupra sentimentelor altor persoane. Este foarte posibil ca ele sa se petreaca simultan. Fata de persoana A sa joci un rol iar fata de persoana B alt rol.
Aceasta opozitie ne invata mai multe lucruri. In primul rand ea creeaza o oportunitate de a vindeca ceva in noi prin intermediul altei persoane. Este posibil ca pe fondul unor certuri sau dispute sa avem ocazia de a spune ce se afla in sufletul nostru.  Asta daca alegem iubirea si evitam frica care ridica ziduri si actioneaza dur si rece.
Venus fiind in semnul Fecioarei este foarte posibil ca noi sa fim tinta unor critici si observatii destul de seci si care vor veni la momentul cel mai putin bun. Cea mai buna varianta este de a nu contrataca imediat ci de a vedea dincolo de orgoliul ranit si frici. Oare lucrurile care ni se reproseaza sunt reale? Daca nu atunci ce din mine a facut pe celalat sa actioneze in acest mod? Lucrurile nu se intampla din senin. Exista intotdeauna un factor declansator.
Marte in Rac vine sa ajute aceasta opozitie dintre Venus si Ceres. El se afla in aspect favorabil cu cele doua - sextil cu Venus si trigon cu Marte. In plus Venus si Marte se afla intr-un aspect de receptie mutuala (termene). Acest lucru inseamna ca cele doua planete se inteleg si rezoneaza pozitiv una cu cealalata.
Marte in Rac scoate la suprafata multe din frustrarile si traumele noastre emotionale. De aceea cele 3 planete creeaza un mediu propice pentru vindecare si iertare. Folosit constient si pozitiv aceasta perioada - aspectul maxim are loc sambata pe 10 Sept - este una favorabila normalizarii relatiilor cu cei dragi, incheierii unor conflicte si dispute.
Ceres activata de Venus si Marte induce si o stare de ingrijorare vis-a-vis de un aspect al vietii dvs. Lucrurile pentru care va faceti probleme de ceva timp acum isi pot gasi o solutie sau o directie clara de cum pot fi rezolvate.
Ca fapt divers: ultima data cand aceasta configuratie Venus-Marte-Ceres a avut loc a fost in Noiembrie 1989. Iar urmatoarea in Iunie 2024.
E interesant modul in care celelalte planete vin sa sprijine aceasta energie.
In zilele de 8 si 9 Septembrie , inainte de momentul maxim al configuratiei, va avea loc o opozitie dintre Mercur si Neptun la 29 de grade Leu/Varsator. Acest aspect este unul care creeaza confuzii si ne face sa spunem si sa facem prostii. Este foarte posibil ca joi-vineri sa se creeze premisele necesare ca noi sa putem vindeca ceva in noi.
Constient si activ acest moment poate fi folosit pentru a spune celor dragi ceea ce simtiti pentru ei. Este momentul eliberarii. Este adevarat ca nu puteti controla reactia celuilalt. Dar trebuie sa retineti ca daca nu spuneti ce simtiti atunci nu veti avea ocazia ca celalalt sa va raspunda. Poate asteapta ca dvs sa faceti primul pas...
Neptun se afla si la puncul media Jupiter - Nodul Nord. Aceasta indica sprijin si suport. Daca vom actiona atunci vom primi sprijinul de care avem nevoie. Iar ceea ce se intampla are cu siguranta un scop si un motiv bine precizat. Nimic nu este intamplator dar acum unele lucruri sunt mult mai puternic directionate.
Iar totul va culmina pe 12 septembrie 2011 cu o Luna Plina in apropierea lui Ceres. Cu alte cuvinte daca acum noi actionam in favoarea iubirii si nu a fricii saptamana viitoare vom vedea rezultatele si vom simti cum anumite blocaje emotionale dispar.  Dar daca mergem pe frica atunci vom rata o ocazie si ne putem simti mai putin bine.
Sa nu credeti ca acum vom putea vindeca toate partile ranite din noi. Nici gand de asa ceva. Dar va fi ceva care cu siguranta vom putea depasi. Ganditi-va la lucrurile care va ingrijoreaza de vreo 4-5 luni. Nu va ganditi la lucruri de ansamblu ci cautati acel element particular. Care este de fapt ingrijorarea dvs? Ce anume va genereaza teama?
Pot fi foarte multe situatii particulare plecand de la astrograma fiecarei persoane. Pot fi relatii de familie in care anumite secrete ridica ziduri de raceala. Pot fi situatii incerte la locul de munca unde zvonurile va creeaza un sentiment de teama. Pot si probleme de natura financiara pe care nu stiti cum sa le rezolvati si nu credeti ca cei din jur va pot fi de folos. Indiferent de natura problemei acum exista o oportunitate de a face un pas inainte si a scapa de frica. Alegerea e a noastra.
O saptamana excelenta,
Dansursa

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...