sâmbătă, august 13, 2011

Ori de cate ori se intalnesc doi oameni , este creata o noua lume

Ori de cate ori se intalnesc doi oameni , este creata o noua lume. Prin simpla lor intalnire , un nou fenomen care nu a existat niciodata inainte si care ii va transforma si ii va schimba pe cei doi. Relatia este creata de voi , dar pe de alta partre ea va creaza la randul ei pe voi. Se intalnesc doua persoane, ceea ce inseamna ca se intalnesc doua lumi.Fiecare persoana reprezinta o lume in sine , un mister complex .
La inceput , singurele care se intalnesc sunt periferiile celor doi. Dar pe masura ce relatia devine mai profunda , mai intima , mai apropiata , centrele celor doi ajung sa se intalneasca . Atunci cand centrele se intalnesc , putem vorbi de iubire. Iubirea este ceva extrem de rar. Ca sa intalnesti centrul unei persoane este necesar sa treci tu insuti printr-o revolutie, pentru ca daca doresti sa intalnesti o persoana in centrul ei , va trebui sa-i permiti ei insisi sa iti intalneasca centrul. Voi nu sunteti tot una cu periferia voastra.

De fapt , aceasta nu este altceva decat gardul din jurul fiintei voastre.Puteti face dragoste cu altcineva , puteti stabili o relatie sexuala , dar pana si sexul este periferic. Pana cand centrele voastre se vor intalni, sexul nu va fi altceva decat o intalnire intre doua trupuri. Iar intalnirea dintre doua trupuri nu poate fi o intalnire intre doua suflete.Voi nu puteti permite altcuiva sa intre in centrul vostru decat daca nu va este teama , daca nu sunteti infricosati. Cand nu-ti este teama , nu ai nimic de ascuns , asa ca te poti deschide si poti elimina orice ziduri. Atunci ii poti invita pe ceilalti sa  patrunda in inima ta.
 Dar nu uitati , daca ii permiti altcuiva sa patrunda in inima ta foarte profund , celalalt iti va permite si el sa patrunzi in inima sa , caci deschiderea interioara creeaza incredere. Daca tie nu iti este teama , nici celor din jur nu le va mai fi.
Osho

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...