sâmbătă, iulie 23, 2011

Corpul este puntea care va leaga de realitate, este templul fiintei voastre.

 Corpul este adevarul vostru de baza, asa ca nu va impotriviti niciodata lui. ori de cate ori va impotriviti corpului fizic, voi va impotriviti lui Dumnezeu. Ori de cate ori actionati fara respect fata de corpul fizic, voi pierdeti contactul cu realitatea, caci acest contact se realizeaza prin corpul vostru. Corpul este puntea care va leaga de realitate, este templul fiintei voastre.
    Tantra vorbeste despre reverenta care trebuie aratata corpului fizic, despre iubirea si respectul fata de trup, despre recunostinta fata de acesta. Corpul este o minune a naturii. El este cel mai mare dintre mistere.
    Dar voi ati fost invatati sa va impotriviti trupului. Va lasati uneori coplesiti de un copac maret, de soare si de luna, de o floare, dar niciodata de propriul vostru corp. Iar corpul vostru este cel mai complex fenomen din intreaga natura. Nici o floare, nici un copac nu are un corp mai frumos decat voi insiva.Nici soarele, nici luna, nici stelele nu au un mecanism de functionare atat de evoluat ca si voi.

  Dar ati fost invatati sa apreciati o floare, care este un obiect simplu. Ati fost invatati sa apreciati un copac, care este un obiect simplu. Ati fost invatati sa apreciati pietrele, stancile, muntii, raurile, dar nu si propriul vostru trup. Acesta nu va copleseste niciodata. Este adevarat ca este atat de aproape de voi incat este usor sa uitati de el. Este atat de evident, incat este usor sa-l neglijati. Dar el reprezinta cel mai frumos fenomen din natura.
  Daca priviti o floare, cei din jur vor spune:,,Ce estetic!" Daca priviti insa fata unei femei frumoase sau fata unui barbat frumos, ei vor spune:,,Ce nesimtire! Cata desfranare!" Daca veti ramane in fata unui copac sau a unei flori, cu ochii larg deschisi, cutremurati de frumusetea lui, oamenii vor crede ca sunteti un poet, un pictor sau un mistic. Daca va asezati insa in fata unei femei sau a unui barbat si ii sorbiti din ochi, cu simturile larg trezite in fata frumusetii lor, de altfel cu tot repectul si cu toata reverenta, nu este exclus ca politia sa va aresteze.
  Daca mergeti la un strain de pe strada si ii spuneti:,,Ce ochi minunati ai!", va veti simti stanjeniti atat voi cat si el. In nici un caz nu trebuie sa va asteptati sa va multumeasca. De fapt, se va simti chiar ofensat, caci in fond, cine sunteti voi sa va amestecati in viata lui privata? Cum de indrazniti? Daca mergeti si atingeti un copac, copacul se simte fericit. Dar daca atingeti un necunoscut pe strada, elo se va simti jignit. Ceva nu este in regula. Undeva, la un nivel foarte profund, s-a produs o ruptura.”

Osho

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...