miercuri, aprilie 06, 2011

Metodă de activare în şase paşi a „Secretului” vieţii . IMPORTANT

După cum a fost prezentat în filmul Secretul, atunci când utilizaţi legea atracţiei universale primul pas constă în a clarifica cu exactitate ceea ce vă doriţi. Amintiţi-vă şi determinaţi, notaţi şi discutaţi despre ceea ce doriţi şi nu despre ceea ce nu doriţi. Fiţi pe cât de specifici posibil. Odată clarificată dorinţa, repetaţi în fiecare zi cele ce urmează.
1. Intenţia matinală, vizualizare şi eliberare Deîndată ce vă treziţi dimineaţa, luaţi-vă un răgaz de aproximativ 5 minute pentru a vă focaliza mintea asupra dorinţelor, scopurilor şi intenţiilor voastre. Începeţi prin a vă aşeza într-o poziţie confortabilă, închideţi ochii şi vizualizaţi-vă dorinţele şi ţelurile ca şi cum ar fi deja îndeplinite. Insistaţi preţ de 30 de secunde sau un minut asupra fiecăreia dintre dorinţele şi scopurile esenţiale. Mai puteţi să petreceţi câteva momente prin a vizualiza desfăşurarea zilei exact aşa cum vi-o doriţi să fie. Procedând astfel, veţi descoperi adesea cum ies la lumină credinţele limitative negative care sunt rezultatul programării negative din perioada copilăriei. S-ar putea să auziţi gânduri de genul: „Nu mi-aş putea permite niciodată lucrul acela”, „E imposibil ca să obţin vreodată aşa ceva”, sau „Pe cine încerc eu să păcălesc aici?” Dacă vi se întâmplă asta, pentru a scăpa de gândurile negative aplicaţi una dintre numeroasele tehnici disponibile (vedeţi lista de mai jos). Nu luptaţi contra gândului sau nu îl contraziceţi, pur şi simplu eliberaţi-l. Aduceţi-vă aminte să petreceţi câteva clipe având sentimentul acelor sentimente pe care le-aţi simţi dacă dorinţa vi s-ar fi manifestat deja în viaţă. Intensitatea sentimentului este cea care alimentează intensitatea atracţiei. Tehnici de eliberare cu efect puternic: • Metoda Sedona de Hale Dwoskin (www.sedonamethod.com) • Lucrarea de Byron Katie (www.TheWork.com) • Tehnica Eliberării Emoţionale (www.emofree.com)
2. Folosiţi imagini externe pentru a vă menţine focalizarea asupra dorinţelor şi scopurilor voastre Pentru a rămâne focalizaţi asupra a ceea ce doriţi să se manifeste înconjuraţi-vă de imagini vizuale ale lucrurilor şi experienţelor pe care vreţi să vi le atrageţi în viaţă. Există mai multe tehnici în acest scop. 1) Decupaţi poze care reprezintă obiectul dorinţei (cum ar fi de exemplu maşina sau locuinţa ideală) şi poze care reprezintă experienţele dorite (cum ar fi spre exemplu relaţia perfectă, serviciul ideal, sănătatea perfectă, greutatea ideală, mai multă bucurie, pace interioară sau echilibru în viaţă) pentru a vă reaminti cum doriţi să fie. Lipiţi-le în locuri unde pot fi privite zilnic - pe marginea oglinzii, pe frigider, sau pe un panou special creat (panoplie, fotomontaj). Le puteţi deasemenea scana şi introduce în computer pe post de screen saver sau de program autoderulant în Power Point. 2) Faceţi-vă un colaj de imagini şi cuvinte şi expuneţi-l pe un panou special creat (panoplie, fotomontaj). 3) Alcătuiţi-vă un jurnal de vise prinzând pozele cu o agrafă sau introduceţi paginile într-o folie protectoare de plastic. Când priviţi la aceste imagini, faceţi ca Bob Doyle, unul din personajele prezentate în „Secretul” – gândiţi: „ACESTA ESTE DE ACUM AL MEU! IATĂ CINE SUNT!”
3. Mentalizaţi o stare de mai bine Începeţi prin a vă observa de-a lungul zilei în diferite situaţii la care reacţionaţi emoţional (la alţi oameni, la experienţe sau la propriile gânduri) în mod discordant cu realizarea şi materializarea dorinţelor voastre. Acordaţi atenţie specială dacă simţiţi dezamăgire, resentimente, frustrări sau mânie referitor la experienţele voastre şi la circumstanţele în care se desfăşoară. Amintiţi-vă ca propriile voastre sentimente (generate de gânduri, opinii şi credinţe) sunt acelea care atrag circumstanţele actuale. Este necesar să faceţi o tranziţie vibraţională prin a vă schimba gândurile cu altele care vă fac să vă simţiţi mai bine (adică să vă ridicaţi vibraţiile). Amintiţi-vă ca trebuie să rezonaţi vibraţional cu lucrurile şi experienţele pe care doriţi să le atrageţi în viaţă. Este deosebit de importantă concentrarea gândurilor şi atitudinii asupra lucrurilor care vă produc bucurie. Mentalizaţi gânduri care aduc bucurie (fiinţa iubită, cel mai bun prieten, nepoţii, locul favorit de vacanţă) şi concentraţi-vă asupra ocupaţiilor care vă plac (alintarea pisicii, lucrul în grădină, ascultarea muzicii favorite).
4. Adoptaţi o atitudine de recunoştinţă A petrece zilnic un timp concentrându-vă asupra lucrurilor pentru care sunteţi recunoscători este un fapt de o importanţă crucială. Unele persoane obişnuiesc să facă asta dimineaţa înainte sau după ce şi-au vizualizat dorinţele; alţii preferă să o facă seara. Focalizaţi-vă atenţia asupra tuturor lucrurilor din viaţă (pe care de altfel majoritatea credeţi că vi se cuvin automat) pentru care manifestaţi recunoştinţă – sănătatea, copii, slujba, vremea frumoasă, curentul electric, apa menajeră, un sistem stereo reuşit, straturile de flori din grădină, animăluţele casei, prietenii. Indiferent de situaţie, vor fi întotdeauna lucruri pentru care să fiţi recunoscători. Cu cât vă concentraţi mai mult asupra atitudinii de recunoştinţă cu atât mai multe lucruri şi experienţe demne de recunoştinţă veţi atrage. Poate vreţi să purtaţi la voi o „piatră a recunoştinţei” ca aceea despre care vorbeşte Lee Bowers în filmul „Secretul.”
5. Intraţi în acţiune Puteţi adopta două moduri de a acţiona. Acţiunile evidente sunt lucruri cum ar fi, dacă vreţi o maşină mai bună supuneţi pe bancul de probe toate modelele de care sunteţi direct interesaţi şi apoi alegeţi-o exact pe cea dorită, depunând şi 10% din venit într-un cont special pentru cumpărarea de maşină. Sau dacă vreţi să deveniţi medic, atunci înscrieţi-vă la o facultate de medicină. Mai există şi ceea ce numesc eu „acţiuni inspirate”. Odată ce aţi început să procedaţi după regulile de mai sus, universul va începe şi el să vă trimită oamenii, resursele şi oportunităţile necesare pentru a manifestarea rezultatului dorit. Veţi descoperi că aveţi idei pline de inspiraţie; că trebuie să acţionaţi pe baza lor. Trebuie să urmaţi acele blânde impulsuri venite din univers. Cel mai adesea aceste impulsuri intuitive nu par să aibă nici o legătură cu atingerea scopului dorit dar dacă le urmaţi vă vor duce exact pe calea unei miraculoase rezolvări. Iată un mod rapid de a afla dacă acţiunile vă duc mai aproape de îndeplinirea visurilor şi dorinţelor. Dacă simţiţi bucurie, da, atunci sunteţi pe calea corectă. Amintiţi-vă că bucuria este sistemul intern de reglare, exact ca sistemul GPS al maşinii, vă indică dacă aţi ales acţiunile corecte. Urmaţi-vă bucuria.
6. Conştientizaţi-vă sentimentul de reuşită Dacă începeţi să observaţi schimbări în bine, conştientizaţi-le. Apreciaţi-le. Conştientizaţi dacă aţi găsit cel mai bun loc de parcare. Conştientizaţi dacă aţi prins masa liberă preferată în restaurant. Conştientizaţi dacă v-a intrat un venit nesperat. Conştientizaţi funcţionarea Legii Atracţiei şi atunci când întâlniţi pe cineva care vă poate ajuta în atingerea scopului. Cu cât conştientizaţi mai mult eficienţa acestei legi, cu atât mai mult va lucra ea pentru voi. Atâta este de simplu. Dacă atrageţi lucruri care nu vă convin, aduceţi-vă aminte că tot Legea Atracţiei a creat şi acest lucru. În loc să gândiţi sau să spuneţi: „Uite că nu funcţionează” mai bine întrebaţi-vă: “Oare care anume gând, discuţie, sentiment sau acţiune au atras acest lucru în viaţa mea?” Dacă sunteţi curioşi să vă descifraţi modul de gândire, observaţi ce rezultate produceţi în viaţă. Pentru a schimba acele rezultate, mai întâi va trebui să vă schimbaţi vibraţia prin schimbarea gândurilor ţi sentimentelor ce le nutriţi. Traducere copyright © Monika Szavai. Toate drepturile rezervate. de Jack Canfield Traducere de Dana Buzoianu © http://www.lucratorul-in-lumina.com

3 comentarii:

iuliangsm spunea...

Imi permit sa atrag atentia la ceva interesant citit in cartea "An-unnak-ki-versus-an-unnak-ki" de Aryana Havah, la pag 19. Citez:"D-l X.... Tu nu intelegi ca voi singuri sunteti in masura sa va schimbati soarta? Voi, nimeni altcineva! Voi trebuie sa va programati si veti putea avea orice fel de viata si de viitor.
A: Ca in Secretul?
D-l X: Asta este alta manipulare care le-a iesit. Vazand ca oamenii din ce in ce mai numerosi se indreapta catre puterea interioara, s-au gandit ce pot face sa ii controleze si atunci au venit cu ideea de a indrepta forta creatoare tot catre materialism. Ce iti spune Secretul? Sa iti doresti pt. tine: bani, masini, lux, sanatate, etc. Subliniez: pt. tine! Adica te face sa te disociezi de colectiv. Voi toti sunteti unul! Asta trebuie sa stiti. Numai impreuna aveti forta. Fiecare din voi este oglinda celuilalt. Aceasta este starea viitorului, o stare la care ei nu vor ca voi sa ajunteti." Va multumesc pentru gazduire si sper ca sa fie de folos. Rodica

MARIA spunea...

Rodica, la prima vedere ai dreptate , dar oamenilor li se poate capta atentia doar in acest mod, mai intai prin lucruri materiale iar mai apoi vazand ca iese magia putem gandi si mai departe.
E modul de adresare catre oameni pana se ajunge la masa critica , dupa care totul se intelege mai usor.
Pana la urma crezi ce simti in momentul cand vezi filmul. Si mie mi s-a parut ca pune accent pe latura materiala dar am incercat sa explic in acest mod, nu neaparat sa vad conspiratii la tot pasul.
Multumesc pentru comentariu.

Natural spunea...

E weekend si e ... Blog and roll. Multumesc pentru rolul jucat in aceasta selectie. Spor si pe viitor!

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...