marți, martie 15, 2011

UMBRA

Traim intr-o lume plina de mister, plina de secrete. Lumea este un joc de lumini si umbre care se combina intr-un mod in care uneori ne face sa ne simtim bine iar alteori ne poate infricosa. Lumea in care traim este o mare scena in care decorurile se schimba in mod continuu. Iar fiecare decor activeaza in noi o gama variata de emotii, stari si sentimente. Exista decoruri care ne fac romantici si plini de iubire iar altele care ne amplifica fricile pana la paroxism.
Dar in esenta totul este un joc de lumini si umbre...nimic altceva. Dar combinatia pe care o realizeaza si mai ales modul in care noi le percepem ne fac sa le vedem ca avand influenta pozitiva sau negativa.
V-ati gandit vreodata la cat de prezenta este umbra in viata noastra? Un termen care la prima vedere indica ceva simplu, banal. Dar in realitate poate ascunde un intreg univers. In umbra noi ascundem tot ceea ce nu vrem sa se vada in lumina dar am vrea sa dispara in intuneric.
Este ceea ce noi constientizam ca exista dar nu vrem sa acceptam. Iar neacceptarea unui lucru lasa un spatiu gol. Iar acest spatiu este umplut de mintea noastra cu lucrurile artificiale.  Umbra este zona de granita intre amintire si uitare. Lucrurile pe care vrem sa le uitam le punem intai in umbra iar intr-un final ele ajung in intuneric. Problema este ca noi stim ca am uitat ceva , ca am pus ceva in umbra dar nu mai stim ceva. Si atunci apare sentimentul ca ceva lipseste in viata noastra. Umbra joaca si rolul invers: din intuneric (inconstient) apar lucruri pe care trebuie sa le ducem in lumina. Dar o perioada umbra le gazduieste. Si uneori poate fi un proces destul de dificil in a aduce ceva la lumina.
Umbra creeaza secretul. Fiecare dintre noi are un secret. Fiecare dintre noi este un secret. Lumea in care traim este un mare secret. De ce? Simplu ...pentru ca nimic nu este dezvaluit in totalitate.
Secretul exista in lumea noastra datorita polaritatii in care traim - Yin/Yang - si datorita timpului ca si coordonata. Polaritatea in care traim face dificila perceperea completa a unui lucru. Chiar daca intuim acel element ca fiind complet , mintea noastra nu poate intelege , nu poate pricepe. Iar timpul creeaza secretul. El creeaza secretul prin uitare si prin natura lucrurilor care au fost si care o sa vina.  Sunt lucruri pe care noi le uitam si care se pot transforma in secrete. Si ma refer atat la secrete fata de noi insine dar si la secretele pe care le avem unii fata de altii.
Dar secretul este necesar si obligatoriu! De ce? Simplu: noi traim intr-un lume in care emotiile sunt atat de puternice incat mintea este complet inutila. Iar emotiile sunt puse in miscare doar de mister, de secret. Ceea ce poate aduce ziua de maine , urmatoarea intalnire, urmatorul loc de munca, urmatoarea relatie creeaza o dinamica interioara extrem de puternica care ne face sa iesim dintr-o stare anume si sa mergem mai departe. Fara secret am fi prinsi intr-un cuantum emotional. Am fi in permanenta tristi sau bucurosi in functie de natura noastra interioara. Dar secretul este cel care ne face sa traim toata gama de emotii si sentimente.
Umbra genereaza secretul. Nu intunericul. In intuneric nu stii ce se afla. Dar in umbra poti intrezari, poti simti lucruri. In umbra iti poti da seama ca exista un secret. Intunericul este ceva ce habar nu ai ca exista. Nu esti constient de ceva anume, de faptul ca exista un secret.
Umbra ne este prietena dar noi o transformam in dusman. Ea ne ajuta sa uitam ceea ce vrem sa uitam. Ne ajuta sa punem pe pauza anumite emotii si sentimente. Doar ca noi credem ca lucrurile sunt permanente si ca uitarea este la fel, pentru intotdeauna. De aceea uitam ce am vrut sa uitam dar stim cumva ca ceva am uitat.
Umbra ne este prietena si trebuie sa o tratam cu atare. Dar cum face asta? Simplu: prin acceptare. Nu prin intelegere, pentru ca mintea nu poate intelege ceea nu poate percepe. Acceptarea faptului ca in noi existe secrete care trebuiesc scoase la lumina. Aceasta este calea. Tot ceea ce exista in umbra este ceva ce la un moment dat am uitat. Iar acest moment dat poate fi acum 5 ani, in copilarie, in burta mamei, in alte vieti sau in alte planuri.
Acceptati-va umbra si secretele pentru ca in momentul in care le veti releva ele va aduc lumina in viata.
Am discutat despre umbra si secrete pentru ca , din punct de vedere astrologic, in aceasta saptamana avem parte de o Luna Plina 'misterioasa'.
Este o Luna Plina care va aduce la suprafata multe secrete si lucruri misterioase. Luna Plina este momentul in care Soarele si Luna sunt la poli opusi raportat la Pamant iar Luna primeste un flux maxim de lumina. Acum aceasta opozitie are loc la gradul 28 Fecioara - pozitia Lunii. Soarele este la 28 Pesti.
Gradul sabian a Lunii este extrem de interesant :  'Un om obtinand o cunoastere secreta dintr-un vechi pergament pe care il citeste'. Gradul opus al Lunii si la care se afla Soarele are urmatoare simbolistica 'O prisma: lumina se rasfrange in multe culori la trecerea printr-o prisma'.
Cele 2 simboluri sunt foarte sugestive in ceea ce priveste energia pe care aceasta Luna Plina o va degaja. Luna primind maximum de lumina pe care il poate primi de la Soare actioneaza ca o lanterna asupra memoriei si sufletului nostru. Ea va scoate la iveala informatii din subconstientul nostru. Iar aceste informatii ne sunt utile si ne pot ajuta. Acest proces de aducere in lumina nu este unul intamplator sau fara rost. Dar este adevarat ca putem pur si simplu ignora ceea ce se intampla in noi si putem sa punem acel secret din nou in umbra. Pur si simplu putem accepta sa-l ignoram.
Din punctul meu de vedere aceasta saptamana si mai ales perioada in jurul datei de 19 Martie este una foarte puternica si care ne poate ajuta sa aducem in viata noastra o serie de informatii si raspunsuri importante pentru evolutia noastra. Ceea ce simtim ca teama este de fapt o neacceptare a ceva ce am vrut sa uitam la un moment dat. In aceasta perioada, ar fi excelent daca am putea face un proces de reamintire constient. Este de ajuns in a sta in liniste cu voi insiva pentru o scurta perioada si a lasa sa vina la suprafata acele lucruri, emotii, sentimente pe care le simtiti inauntru. Incercati sa lasati energia sa curga si cautati sa va remintiti. Plecati de la ceea ce simtiti si intrebat-va: Ce imi indica de fapt aceasta emotie/teama/furie/anxietate/bucurie/incantare? Ce vrea sa-mi indice? Care este informatia pe care trebuie sa o integrez in viata mea? Iar informatia va veni catre dvs. Nu neaparat imediat. Dar daca acest exercitiu este facut in mod constient atunci cu siguranta ca intr-un interval de cateva ore sau zile veti primi mesajul complet.
Soarele se afla la 1 grad de Luna Neagra / Lilith in momentul Lunii Pline. Lilith indica exact ceea ce am discutat pana acum. Ea indica lucrurile pe care nu dorim sa le acceptam, lucrurile pe care la un moment dat am refuzat sa le acceptam si le-am pus in umbra.  Soarele activand-o pe Lilith va scoate la suprafata aceste trairi si emotii reprimate. Aceste trairi si emotii reprimate sunt uitate dar ele au putere asupra noastra. Ele ne fac sa ne fie frica, teama si ne dau tendintele depresive.
Probabil o intrebare va vine in minte: ce anume concret am putea noi sa uitam la un moment dat si acum sa ne fie asa frica?
Pai va dau un singur exemplu: la un moment dat , in aceasta viata sau in alta, ati trecut printr-un un abandon sentimental foarte dureros. In acel moment ati vrut sa uitati ca puteti iubi. Ati pus iubirea in umbra. Iar acum , in aceasta viata, va este frica sa iubiti. Va este frica sa va deschideti inima pentru ca nu doriti sa mai suferiti. Dar oare care e suferinta mai mare? Acum va este mai bine? Acum nu suferiti? Noi am uitat ce s-a intamplat exact. Am uitat poate de ce s-a intamplat acel abandon si care a fost conjunctura de moment. Dar nu am uitat emotia si faptul ca am ne lipseste ceva din viata.
Acum aveti ocazia de a va reaminti ceva ce ati uitat. Folositi scrisul, desenul pentru a va readuce aminte. Asterneti pe hartie ceea ce simtiti si nu puteti verbaliza. Desenati, scrieti, mazgaliti, nu are importanta. E doar un exercitiu de reamintire. Ajutati-va mintea sa depaseasca o stare de teama si sa accepte ceeea ce e in interior pentru ca ceea ce am uitat de fapt este o mare calitate a noastra. Ne-am renegat-o si acum ne simtim incompleti. Si faptul ca traim in aceasta lume, faptul ca voi cititi aceste randuri inseamna ca exista un mare secret in noi. Exista o parte renegata in noi toti, fara exceptii.
Axa Nodurilor Lunare in Sagetator se afla intr-un aspect de cuadratura (90 de grade) cu Soarele si Lilith din Pesti.  Acest aspect indica o potentialitate uriasa de a transforma o frica intr-un element de putere. Se creeaza in viata noastra conditii perfecte pentru a ne accepta umbra si a duce o informatie in lumina, in constient. Aceea informatie va deveni putere si ne va ajuta sa ne imbunatatim viata. Ceea ce acum consideram ca fiind un defect sau un minus il putem transforma in avantaj.  De exemplu: o teama de a comunica si o timidate excesiva poate ascunde un real talent la scris sau o capacitate extraordinara de a relationa. Dar acest talent a fost uitat la un moment dat si pus in umbra. Noi am uitat ca avem acest talent dar 'stim' ca nu e ceva bun pt ca poate la un moment dat in viata l-am folosit prost si ne-a facut sa suferim. Dar abilitatea, talentul ramane. Faptul ca tie frica de ceva de cele mai multe ori indica ca la acel lucru esti chiar priceput.
Mercur se afla in Berbec va realiza un aspect de inconjunctie (150 de grade) cu Iunona si un aspect de sextil cu Venus in Varsator.
Mintea noastra este acum capabila in a intelege anumite lucruri si in a accepta existenta unor sentimente si dorinte noi. Mercur in Berbec face mintea sa nu se piarda in detalii infinite si ii da viteza si lumina. Acum este momentul sa introducem in modul nostru de gandire si in filosofia de viata elemente noi. Acum putem planta noi seminte in mintea noastra.  Mercur in aspect favorabil cu Venus in Varsator ne ajuta sa acceptam mai usor la nivel mental existenta unor dorinte noi . Mintea nu se mai lupta cu ceea ce simtim si spune DA la ceea ce simtim. Aspectul cu Iunona (Juno in engleza) indica o corectie de gandire pe care trebuie sa o facem si care este in stransa legatura cu o relatie din viata noastra. Este vorba de o corectie a modului in care ne raportam la aceea relatie , indiferent de natura ei. Este ceva ce acum putem realiza ca nu facem in aceea relatie sau in functie de situatie chiar intreaga relatie sa fie ce nu ne este de ajutor. Dar o corectie va exista.
Dupa cum se vede din cele scrise urmeaza o saptamana interesanta. Ea poate trece fara sa produca mari schimbari. Poate fi doar o stare de agitatie datorata Lunii Pline si nimic mai mult. Dar folosita cum trebuie aceasta perioada va poate ajuta sa reactivati in viata voastra lucruri de mult uitate. Plecati de la ceea ce va sperie cel mai mult acum si ganditi-va ce ascunde acel secret. Ce anume nu vrei sa vezi si sa accepti la tine? Nu exista reteta universal valabila despre cum sa faci lucrul asta. Corpul nostru stie cum. Doar trebuie lasat sa se exprime.
O saptamana excelenta,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...