luni, iunie 21, 2010

Reincarnarea

Postat MARIA 
Întrebare: Tu crezi în vieţile trecute? Reîncarnarea? Am încercat odată regresia în timp...au fost ceva rezultate, dar nu sunt sigur dacă a fost ceva real sau doar un joc al imaginaţiei mele... Răspuns: Eu cred că Reîncarnarea este la fel de reală ca şi lumea pe care o vedem, alcătuită din obiecte separate, chiar ambele fiind nereale. Reîncarnarea este un compromis pe care-l face Conştiinţa între ce ştie ea că este adevărat–viaţa veşnică–şi ce crede ea că este adevărat–existenţa sa separată din lumea de vis. Aceasta conduce la iluzia reîncarnării dintr-un corp într-altul a unui suflet separat, până este eliberat ca să fie Sinele real. După aceea ai conceptul unui suflet în evoluţie–un suflet ce învaţă lecţiile sufletului în fiecare corp din fiecare viaţă şi apoi duce după sine în corpul următor tot ce-a învăţat, şi aşa mai departe. Reîncarnarea spune că tu acum eşti o fiinţă separată, dar într-o zi vei fi perfectă–o Fiinţă unită. Reîncarnarea este o iluzie deoarece niciodată nu a existat vreo entitate separată care să înceapă aşa ceva. Reîncarnarea este o altă capcană a ego-ului, care vrea să păstreze o existenţă separată în timp, ce-ţi promite o viaţă eternă prin intermediul mai multor vieţi. Dacă cumperi acest joc, atunci treci dintr-o suferinţă într-alta şi niciodată nu se mai termină. Ego-ul trebuie să-ţi ofere reîncarnarea, deoarece el nu-ţi poate nega Existenţa ta eternă, aşa că face un compromis între a avea o viaţă limitată în corp şi o presupusă existenţă eternă prin intermediul a mai multor corpuri. În realitate, nimeni nu se reîncarnează, deoarece nimeni nu s-a încarnat. A Încarna înseamnă a fi în "carne," în corp. Se presupune că există un suflet în corp, dar dacă faci o investigaţie atentă, vei descoperi că sufletul nu se află în corp, ci corpul apare în suflet (ori în mintea ta), ca o serie de percepţii şi senzaţii. După aceea te poţi întreba de ce unii oameni experimentează reîncarnarea, care poate fi mai târziu confirmată cu precizie. Experienţa Reîncarnării nu poate fi negată; totuşi aceasta nu o face reală.
(Ca şi când dacă am o experienţă cu o frânghie pe post de şarpe, din cauza faptului că nu am văzut bine, dar acest lucru nu transformă frânghia în şarpe.) Motivul pentru care este experimentată Reîncarnarea este acela că Mintea este una şi universală. Mintea este dincolo de timp şi spaţiu şi fiind dincolo de timp şi spaţiu ea are acces la toate punctele din timpşi din spaţiu. Aşa cum telepatia te conectează cu alte puncte din spaţiu, reîncarnarea este facultatea care te conectează cu alte puncte din timp. Reîncarnarea, ca experienţă, indică spre faptul că toate aparenţele din timp sunt conectate prin–şi se nasc din–aceeaşi Unică Sursă, care este dincolo de timp. Reîncarnarea este interpretată în mod fals de mintea individuală ca o identitate separată ce are o legătură cu identitatea sa separată de mai înainte. Aceasta se întâmplă deoarece mintea care gândeşte că este separată de rest poartă aceeaşi credinţă în separare, însă câtă vreme nu-şi poate nega legătura cu restul, încearcă să rezolve această chestiune prin introducerea unui concept de suflet separat ce poartă legătura. Aşa cum vezi totul ca ceva ce experimentezi, totul va fi interpretat în concordanţă cu ceea ce crede ego-ul că este real, iar ego-ul nu-şi va abandona teoria separării şi totul se va murdări cu această noţiune. Spiritul este unul şi nu cunoaşte nici un fel de separare. Orice experienţă de conectare–fie ea în spaţiu (precum telepatia) sau în timp (precum reîncarnarea) este rezultatul Unităţii Minţii (Spiritului). Atunci când este experimentată telepatia sau reîncarnarea, nu există nici o entitate separată în vreun moment particular (ego-ul sau credinţa în separare este înăbuşită), dar pe măsură ce mintea separată revine şi apare ego-ul, mintea poartă acelaşi concept al separării pe care îl experimentează şi l-ar putea interpreta în concordanţă cu falsele ei credinţe. Aşadar, se naşte iluzia unui suflet separat. Aşa cum vezi, cât este de amestecat şi de confuz acest drum! În lumea fizică (împărăţia formelor), separarea pare să existe. În lumea Spiritului (care este esenţa din care apare lumea), conceptul separării nu există. Prin urmare, nu există ceva care să fie sufletul meu sau al tău. Noi suntem Unicul Spirit Etern şi nu mai există altcineva. Dacă experimentezi Reîncarnarea, asta nu se datorează faptului că tu ai un suflet distinct ce are acces la mai multe corpuri, ci pentru că Tu eşti Unicul Spirit Universal, care este Sursa tuturor corpurilor (aparenţelor). Bedri Cag Cetin Traducere: Beatrice–Virginia Tuhari

11 comentarii:

achilianu spunea...

Offtopic : Te-am adaugat in blogroll. Sa-mi zici care-i feed-ul tau pentru ca vreau sa ma abonez si nu il gasesc...ca sa ne sincronizam, raspunde-mi aici...
sanatate...

MARIA spunea...

http://eulinterior.blogspot.com/feeds/posts/default
multumesc mult

fluterelesuflet spunea...

Toate bune si frumoase, se poate comenta pe marginea consideratiilor tale, te rog insa sa imi spui parerea ta despre urmatorii autori si ideile cuprinse in cartile lor, toate descriind documentat fenomenul reincarnarii:
1.Brian Weiss - Mesaje de la maestri
2.Christopher Bache - Spirala vietii
3.Richard Steipach - Cum de traim dupa moarte
4.Michael Newton - Calatoria sufletelor
5.Hiroshi Motoyama - Karma si reincarnarea

Nu l-am mai enumerat pe Moody...

Gabriel

MARIA spunea...

Vezi tu, Bedri Cag Cetin merge mai departe de spirit in forma , merge spre sursa unica unde exista o infinitate de potentiale .De acolo totul este posibil, alb, negru, reincarnare, joc,lupta, pace , tot ce dorim noi ca parte din sursa unica . Si atunci spune-mi ce este real si ce nu este real?
Raspunsul depinde mult de stadiul in care am ajuns cu intelegerea .Multumesc pentru cartile pe care mi le recomanzi. Daca cumva le ai in format electronic as fi bucuroasa sa le citesc . O sa le caut oricum.

fluterelesuflet spunea...

draga Maria,

imi pare rau, nu am cartile in format electronic, imi place inca sa le simt in mina, sa fac adnotari pe paginile lor si sa le scot din biblioteca ori de cite ori doresc sa le consult :).

despre esenta, da, sursa este Unul, dar mai departe, exista tot atitea palarii cite Marii exista :). personal le dau credit autorilor amintiti, deoarece in afara de suflet si de spirit mai avem si un trup, si stim cu totii ca fara trup nu am exista in acest moment. Iisus a fost si el si trup, Buddha, Lao Tze de asemenea, deci nu avem cum sa negam "realitatea" formei in care existam acum. ori tocmai aceasta realitate, da consistenta afirmatiilor despre reincarnarea karmica (personal prefer termenul reintrupare). toate fenomenele paranormale care descriu reincarnarea, fenomenele descrise in timpul mortii clinice Near Death Experiences (NDE), telepatia, fenomenul deja-vu, investigarea vietilor anterioare prin regresia hipnotica ca si calatoria astrala numita Out of Body Experiences, toate acestea sint, dupa parerea mea, argumente pertinente care sustin ceea ce autorii amintiti afirma.

daca nu ai vazut inca, vezi si filmul "Down the Rabbit Hole" (linkul http://www.aum.ro/video/filme/down-the-rabbit-hole.html), in care exista alte argumente puternice (detaliate prin fizica cuantica) pt. acceptarea reintruparii ca realitate.

iti recomand cu caldura sa citesti cartile pe care le-am postat, pe mine m-au convins!

Gabriel

O mama spunea...

Doresc sa va relatez faptul ca visele avute dupa moartea unicului fiu au fost foarte concludente.
Astfel mi s-a transmis ca Florin a fost argat la curtea imparatului Traian, ceea ce mintea mea nu ar fi putut fabula,ma gandeam la cat de inteligent a fost cat a trait ca a fost un mare carturar,iar in alt vis in care visam ca Florin
imi construia un gard verde in calitate de iubit.
Deci mi s-a confirmat viata anterioara si viitoare.

O mama spunea...

Si pentru a va convinge cat de inteligent a fost unicul meu fiu,
va ofer un ideal pe care l-a scris printre alte multe poezii,la numai 18 ani.
IDEAL
Nu concep a ma topi-n multime
A nu-mi lasa amprenta-n Univers,
Vreau sa-ncerc ca printr-un vers ,
Sa intorc lumea in alt sens.

Vreau sa pot patrunde Universul,
Sa ma adap din vesnicul izvor,
Urmasii sa-mi respecte versul
Atunci cand eu o fi sa mor.

MARIA spunea...

Durerea ta este inca vie, copilul tau iti trimite semnale ca este bine si ca trebuie sa-ti continui existenta .Sunt cuvinte stereotip, numai tu poti alege sa accepti acest fapt si sa crezi ca el exista , dar in alta dimensiune pe care o vom accesa si noi , fiecare la timpul potrivit.

O mama spunea...

Maria draga, moartea fiului meu este un mister,
a disparut pur si simplu de pe marginea Lacului
Tei pe 15 august 2oo3 si pe 17 august i-a aparut corpul plutind pe lac.Durerea mea este cu atat mai mare cu cat nimeni nu a vazut desi pe mal era plin de tineret ,ce s-a intamplat.
De aceea nu-l las pe Florin sa moara,ii ingrijisesc operele si le impartasesc tuturor
si ma zbat sa traiasca si cand nu voi mai fi eu ,pentru ca eu sunt ultimul membru al familiei.
Multumesc pentru cuvintele incurajatoare si daca ai un strop de timp liber arunca o privire pe Soarele vietii noastre Pusi.

Anonim spunea...

e o necredinta in DUMNEZEU.

Anonim spunea...

draga maria estinecredincioasa

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...