miercuri, februarie 17, 2010

Recunostinta




                                                                                                                                                                                                      .
Recunostinta este primul si ultimul pas in creatia personala. Ea ne impaca cu noi insine si cu cei din jurul nostru.
Recunostinta , face schimbarea de la tristete la bucurie.
Gandurile negative produc stres si cu cat te concentrezi mai mult pe problemele tale, pe ceea ce nu-ti doresti, stresul creste si de-aici se produce avalansa.
In momentul in care iti exprimi recunostinta si te concentrezi pe acele ganduri ce-ti produc acest sentiment, gandurile tale de recunostinta si energia benefica a acestora, se transmit intregii lumi, intregului Univers, iar Universul iti raspunde, te rasplateste, pregatindu-te si deschizandu-ti portile in a primi mai mult, mult mai mult din tot ceea ce tu esti recunoscator.
Cei mai multi dintre noi , scapam printre degete, darurile de zi cu zi si ne simtim, mare parte din viata, mai saraci decat suntem in realitate !
Cand ne dorim lucruri care reprezinta pentru noi bogatia sau succesul, fara a ne bucura de ceea ce avem deja, devenim pe loc mai saraci. Dorinta dupa o bunastare viitoare, face sa uitam ceea ce avem in prezent.
De fiecare data cand nu recunoastem bogatia din jurul nostru (multitudinea de posibilitati, diversitatea vietii, sansele si oportunitatile care ni se ivesc in permanenta) nu facem decat sa alungam din viata noastra prosperitatea.
A „avea „nu se bazeaza doar pe acumulare. Noi suntem bogati prin felul in care ne prezentam in fata noastra , in capacitatea noastra de a crea , de a ne adapta , de a sti sa recunoastem si sa folosim oportunitatile ivite, de a face alegerile corecte , de a fi langa cei de langa noi cu compasiune si iubire. Bogatia vine din intelegerea faptului ca avem intotdeauna de ales , instrumentele creatiei stand in mainile noastre.
Recunoasterea trasaturilor si calitatilor personale ne impaca si ne aliniaza cu noi insine.. Iubindu-ne trasaturile unice, ne vindecam ranile, ne alinam suferintele si ne intarim fiinta.
Daca vrem sa atragem abundenta in viata noastra , trebuie sa fim recunoscatori pentru ceea ce suntem , pentru darurile cu care am fost inzestrati si pentru posibilitatile infinite care sunt puse in viata noastra. Recunoasterea propriei valori creeaza fundamentul viitoarei bogatii. O adevarata recunoastere este discreta, dar puternica. Nu are nimic demonstrativ sau violent ori disperat in ea. De aceea este suficient sa o facem fata de noi insine si sa vorbim despre noi, in fata altora, in termeni onoranti.
Viata este abundenta! O vedem la tot pasul. Ar fi trist sa consideram ca merita sa ne bucuram doar de lucrurile ai caror proprietari suntem. Asta este o bogatie saraca! Tot ce este in jurul nostru si ne bucura, ni se reveleaza sau ne tranziteaza viata, ne face sa fim mai bogati. Respingand acest tip de bogatie transmitem Universului mesajul ca nu ne trebuie aceasta bogatie.
E necesar sa multumim chiar si pentru aspectele neplacute din viata si mai ales sa intelegem talcul lor. Si ele nu vor mai veni sau nu se vor mai perpetua. In scurt timp, viata va gasi o solutie ce ne dezleaga de acele tipuri de experienta. Daca deja ne simtim bogati, plini de sensul pentru care ele s-au produs, ele nu mai au loc in viata noastra.
Sa anuntam Universul ca am inteles lectia si suntem recunoscatori pentru ea, impacati cu situatia si pregatiti sa mergem mai departe. Daca in mod repetat avem parte de nefericiri, persoane care ne abuzeaza , trebuie sa intelegem tipul de experienta, talcul ei, sa fim recunoscatori pentru ea, sa ne asumam intelepciunea ei si situatia de viata va inceta sa se mai perpetueze.
Daca am inteles sensul unei perioade grele din viata , inseamna ca am reusit sa o depasim , si astfel suntem pe alt nivel de intelegere si vibratie.
Fii recunoscător că nu ai deja tot ceea ce doresti.
Dacă aveai tot, ce mai puteai astepta ?
Fii recunoscător atunci când nu ştii ceva,
Pentru că iti oferă posibilitatea de a învăţa.
Fii recunoscător pentru vremuri dificile.
In aceasta perioada vei creste!
Fii recunoscător pentru limitări tale
Pentru că iti oferă posibilităţi de depasire a voastra.
Fii recunoscător pentru fiecare nouă provocare.
Pentru că va construi puterea şi caracteul tau.
Fii recunoscător pentru greşelile tale
Ele te vor învăţa lecţii valoroase.
Este uşor să fii recunoscător pentru lucrurile bune.
Fii , de asemenea, recunoscător pentru obstacole.
Gaseste o cale de a fi recunoscător pentru necazurile tale
Si ele pot deveni binecuvântările tale..

4 comentarii:

alecsa spunea...

Blog bine realizat,dar cu influente ale credintelor orientale - izvore a filozofarii

Ana Maria spunea...

recunostinta si impacarea cu sinele, 2 factori cheie ai spiritualitatii! bravo!

MARIA spunea...

Orice aduce in viata noastra o imbunatatire trebuie acceptat, fie oriental ,fie occidental.
Viata noastra este atat de incercata , incat trebuie sa ne eliberam de ceea ce ne face rau. Si daca reusesti sa nu te concentrezi pe "cele rele"viata noastra va curge mai linistit.Suntem ceea ce gandim si atragem ceea ce sufletul simte.

Dana spunea...

...imi place cum ai scris, orice obstacol poate sa fie o binecuvantare, frumos spus...:)

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...