marți, februarie 02, 2010

Eliberarea fricii


PASUL TREI



Ce te opreste sa primesti ceea ce vrei de la viata ?
Sentimentul ca esecul sau succesul ar putea schimba viata ta si ca acest lucru iti va crea o stare de disconfort interior?
Sau poate sentimentul creat de faptul ca oamenii din jurul tau, te-ar putea dezaproba ?
În esenta, totul se reduce la frica. Aceasta frica este blocajul ,este « peretele » care nu te lasa sa evoluezi.
Cum sa o depasesti ? Iata cateva posibilitati .
1. Lucrand incetul cu incetul
Teama poate parea coplesitoare la început Frica de a fi respins de ceilalti, ne face sa stam cat mai feriti, pentru a nu fi expusi.
Trebuie construit curajul de a sustine dorintele tale , chiar daca cei de langa tine nu sunt de acord.
Mai intai, trebuie sa identificam sursa fricii. Apoi, sa facem un plan de diminuare a disconfortului in raport cu ceilalti.

2. Motivarea pozitiva
O modalitate de a pune in miscare eliminarea fricii, este inlocuirea gandurilor tale negative - care creează sentimente negative –cu emotii si sentimente pozitive pentru a obţine deblocarea situatiei..
Lipsa de motivatie este cea care a blocat evolutia ta.
Concentreaza-te pe lucruri pozitive, pentru a obtine motivatie si inspiratie. Revizuieste ce anume te tine in aceasta stare de frica , atunci cand te simti descurajat .
Cand incepi sa gandesti pozitiv, se va declansa o scanteie care te va trimite intr-o spirală ascendenta de gandire si de actiune.
3. Vazand esecul si respingerea intr-o lumină noua
Deseori, oamenii nu actioneaza, pentru ca se tem de esec si respingere. Respingere de la prieteni, familie , si oamenii din jurul tau.
Cu toate acestea, definiţia esecului este inteleasa diferit de societate. Dacă te uiti la oamenii de succes, vei observa repede ca acestia au un raspuns diferit la esec.
Ei nu iau respingerea in serios, stiu ca nu este sfarsitul lumii daca nu reusesc in directia pe care au ales-o. In schimb , analizeaza profund cauza esecului , vad partea buna a lui , iar data viitoare vor incerca alta abordare. Sunt o multime de oportunitati . Doar ca nu trebuie sa te descurajezi.
In copilarie , in timpul in care invatai sa mergi pe bicicleta , probabil ai cazut de nenumarate ori . Dar , asa cum atunci te-ai ridicat si nu te-ai lasat pana cand nu ai mers pe bicicleta, acelasi lucru se aplica si aici. Trebuie sa-ti ascuti competentele ! Sa vezi esecul sau respingerea nu ca pe o fatalitate, ci redefineste-le in mintea ta pentru a diminua impactul negativ din acel moment . Asculta ceea ce esecul iti ofera , adica posibilitatea de a imbunatati momentul prezent Si succesul va veni.
Elimina nevoia de a fi validat de catre ceilalti.
4. Fiind în prezent
Ori de cate ori simti frica, mintea ta este adesea tarata intr-un ipotetic scenariu a unui viitor catastrofal. Creierul tau analizeaza acesta situatie si imputerniceste frica pana la punctul in care vei deveni aproape paralizat. Cum poti depasi acel moment ? Nu te mai impotrivi.
Preda-te !
Observa aceasta senzatie in mintea ta si in corpul tau, fără etichetarea sau judecarea acesteia. Sentimentul pare localizat fizic in mijlocul pieptului. Daca il lasi sa existe cateva minute fara a te afecta , el va trece instantaneu. Pe masura ce accepti frica , in loc sa te lupti cu ea, acesta energie negativa va trece prin tine, si corpul se va elibera.
5. Redefinirea , eu şi realitatea
Pentru a te schimba si a depasi frica, va trebui sa te pregatesti sa iti schimbi interiorul emotional.
Trebuie sa practici acest exercitiu . Nimeni nu poate face acest lucru pentru tine. Dar daca faci acest lucru , progresul nu va intarzia sa apara. Si practicandu-l, va deveni obisnuinta si il vei face in mod natural.
Schimbarea va fi grea , dar dacă esti pregatit si gata de a te schimba, ai posibilitatea sa rescrii toate acestea, ca fiind adevarul tau si personalitatea ta .
Si eliberat de frica vei putea incepe sa creezi viata pe care o doresti.

Intra in camera fricii si elibereaza-te de ea! aici

1 comentarii:

Bogdan Vasiliu spunea...

Good point! Te-am adăugat şi eu în blogroll. Mersi pentru interes şi mult succes!

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...