miercuri, noiembrie 16, 2016

Atingerea Vindecătoare a Ființei

Postat Maria

Când experimentăm atingerea, o atingere plină de afecțiune, de compasiune, o atingere conștientă, corpurile noastre produc hormonul iubirii – ocitocina. Acest hormon are foarte multe efecte fiziologice, benefice asupra corpului nostru: reduce presiunea sângelui, diminuează producerea hormonului care creează stresul, reduce anxietatea, încetinește procesul unei boli și, mai presus de orice, întărește sistemul imunitar.

Amintirile traumatice sunt stocate în părți nonverbale ale creierului, ca și fragmente senzoriale, motorii și emoționale. Așa că, oricâtă terapie verbală am face, nu vom putea ajunge la miezul acestor traume. E nevoie de atingere fizică. O Atingere Vindecătoare a Ființei.

Atingerea este o cheie esențială în vindecarea tradițională a multor culturi iar de ceva vreme în unele țări occidentale a început a fi foarte studiată chiar și în medicina alopată.

Cu încredere că și la noi în țară medicina alopata va oferi mai multă atenție atingerii vindecătoare a ființei, că va constata și va recunoaște numeroasele-i beneficii simptomatice, te invit acum să-ți dai voie să simți că tu deții deja o putere vindecătoare chiar în propriile tale mâini! Putere de care ai uitat. Toți am uitat, din păcate, că simplul act de a atinge – nu neapărat într-o formă romantică, intimă – este atât de puternic încât ne poate regla ritmul cardiac, diminua presiunea sângelui și întări sistemul imunitar! Este momentul să ne readucem aminte de puterea vindecătoare a atingerii.

Societatea în care trăim, așa cum ne-am creat-o, nu este una prea plină de afecțiune și pierdem foarte mult din beneficiile unei interacțiuni fizice cu ceilalți. Suntem atât de încremeniți în fața computerelor, a televizoarelor, încât uităm de atingere. Atingem tastatura computerelor și telecomanda televizoarelor mai mult decât ne atingem între noi.

Griji, critici, judecăți, decizii. Mintea este cea care ne domină. Ne trăim mult din viețile noastre în cap. Aceasta nebunie mentală, care ne domină viața, ne deconectează de corp și ne stoarce de energia vitală.

Puterea vindecătoare a atingerii este atât de necesară pentru viață încât bebelușii care nu sunt atinși, ținuți în brațe, mângâiați, pur și simplu nu se dezvoltă normal, nu cresc. Pot chiar muri. Iar copii care nu sunt iubiți și atinși suficient când sunt mici devin, ca și adulți, agresivi și violenți.

Toți avem nevoie de atingere, conștientă, în mod regulat, pentru a restabili conexiunea între corp și minte.

Una dintre aplicațiile fundamentale ale Practicii Stării de Prezență din Călătoria Inimii este Atingerea Vindecătoare a Ființei. Nu e vorba doar despre a atingere în planul densității, al corpului fizic, ci o atingere energetică, o conexiune emoțională și mentală menită să aducă în curgere și fluiditate toate dimensiunile ființei.

Pe lângă toate beneficiile fiziologice menționate mai sus,

Atingerea Vindecătoare a Ființei conduce la:
eliberarea măștilor, expresii ale celor mai rezistente roluri,
fluidizarea identității și împrospătarea percepției,
capacitatea de conectare cu ceilalți,
creșterea empatiei,
deschiderea în fața realității,
deschiderea spațiului interior al viziunii, al intuiției, al exprimării autentice,
încorporarea conținuturilor rafinate ale propriei ființe.
Oferă-ți în dar Călătoria Atingerea Vindecătoare a propriei tale Ființe, redescoperindu-ți Vindecătorul Interior.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...