marți, septembrie 20, 2016

Cititorule, dacă citești acest articol atunci EȘTI un Lucrător în Lumină, pentru că altfel acest material nu te-ar fi atras.

Postat Maria
Prima dată am întâlnit această noțiune când am început să traduc mesajele primite de la Jeshua prin Pamela Kribbe. Și Jeshua spune așa:

”Expresia ”Lucrător în Lumină” poate provoca neînțelegeri, deoarece pare a separa un anumit grup de suflete de restul. Aceasta poate sugera că acest grup special, este oarecum superior altora, cum ar fi al celor care ”nu lucrează în Lumină”. Această gândire este însă în contradicție cu însăși natura și intenția lucrului cu Lumina. Să ne lămurim ce este în neregulă cu ea.

În primul rând, pretențiile de superioritate sunt, în general neiluminate. Ele blochează creșterea spre o conștiință liberă și iubitoare.

În al doliea rând, Lucrătorii în Lumină nu sunt ”mai buni” sau mai evoluați” decât oricine altcineva. Ei au pur și simplu o istorie diferită de cei care nu aparțin acestui grup. Datorită acestei istorii speciale, pe care o vom discuta mai jos, au anumite caracteristici psihologice care îi distinge ca și un grup.

În al treilea rînd, fiecare suflet devine un Lucrător în Lumină la un moment dat în evoluția sa, astfel încât eticheta ”Lucrător în Lumină” nu este rezervată unui număr limitat de suflete.

Motivul pentru care folosim expresia ”Lucrător în Lumină” în ciuda posibilelor neînțelegeri, este pentru că aceasta face posibile asociații și trezește amintiri care vă ajută să vă reamintiți. Este doar o conveniență practică, deoarece termenul este frecvent utilizat în literatura spirituală actuală.”

Dacă doriți să citiți mai multe informații în legătură cu acest subiect o puteți face aici.

Bun. Deci, dragii mei, am ajuns în punctul în care să înțelegem și să putem accepta că FIECARE dintre noi este un Lucrător în Lumină. Și da, repet, FIECARE dintre noi. De ce? Pentru că în fiecare dintre noi se află scânteia divină care este sufletul nostru, forța noastră de viață.

Diferența constă, deși acest lucru este valabil doar pentru dimensiunea a treia și pentru cei care se mai țin de ea, în măsura în care noi acceptăm să o conștientizăm și să o acceptăm. Faptul că nouă ni se pare că unii ar fi întunecați, nu înseamnă că este și adevărat. Noi avem niște criterii pe care le aplicăm unei situații, fapt și în funcție de care decretăm că este sau nu este adevărat. Dar habar nu avem ce se află dincolo de acele criterii.

Cu cât mai mult ne acordăm dreptul de a ne îndoi de conceptele noastre trei dimensionale, cu atât mai mult crește șansa noastră de a vedea dincolo de ele și de a descoperi noi dimensiuni ale vieții și realității în general. Când ceva este decretat drept ”rău” ne îndepărtăm de acel rău fără ca măcar să avem curiozitatea să vedem de ce este rău, cine a decretat că este rău, pentru cine este rău, ș.a.m.d. Făcând acest lucru negăm dreptul conștiinței și înțelegerii noastre la evoluția sa naturală.

Dar să revin la motivul pentru care scriu acest articol. Am observat în ultimele zile un nou val de condamnare a ”Lucrătorilor în Lumină” pentru faptul că încasează bani pentru ”produsele” muncii lor. Pentru seminariile și cursurile pe care le țin, pentru cunoașterea pe care o împărtășesc cu ceilalți.

Și, culmea, acest ”atac” este pornit tocmai de cei care, la rândul lor, se ”dau” lucrători în lumină. Păi ceva nu sună bine în toată distracția asta, nu vi se pare? Dacă eu sunt un Lucrător în Lumină autentic, și subliniez autentic, am să atac pe cineva indiferent de ceea ce el/ea face/crede? NU. De ce? Pentru că eu ca și Lucrător în Lumină autentic, am ajuns să văd dincolo de aceste limite.

Da, pot să spun că mi se pare prea scump, dar aceasta este doar percepția mea și ÎN PLUS, mă obligă cineva să mă duc undeva unde simt că nu mă trage ața? În momentul în care încep să mă plâng în stânga și în dreapta de acest lucru, asta cam seamănă cu povestea strugurilor acri. ȘI ÎN PLUS, dacă este pentru mine, dacă îmi doresc să particip, voi găsi resursele pentru a o face. Întotdeauna, subliniez, întotdeauna voi plăti prețul corect pentru mine, nu pentru altcineva.

Pe de altă parte, fiecare elev își are învățătorul său și fiecare învățător își are elevii săi. Asta este ”rânduiala” bazată pe rezonanță și Legea Atracției. Întotdeauna pentru un curs la care participați veți plăti prețul corect pentru voi deoarece ceea ce dai este ceea ce primești. De ce nu se vede acest lucru imediat? Întotdeauna un Învățător îți dă ceea ce el poate da în acel moment și tu poți conștientiza doar ceea ce TU poți conștientiza, nu ceea ce conștientizează Învățătorul.

Asta nu înseamnă însă că nu ai primit TOT ceea ce Învățătorul poate da în acel moment. Înseamnă doar că mintea ta nu a putut decodifica mai mult. Dacă ați înregistra acel curs/seminar și l-ați asculta peste câteva luni ați vedea că înțelegeți cu totul altceva. De ce? În ”timp” mintea/conștientizarea voastră a găsit calea să decodifice acel mesaj pe care l-ați primit.

Acest lucru l-ați putut observa că se întâmplă cu un film pe care l-ați văzut, cu o carte pe care ați citit-o și pe care dacă le revedeți peste câteva luni sau ani veți înțelege cu totul altceva. În general, un Maestru/Învățător spune cam același lucru, dar de fiecare dată parcă înțelegi mai mult, mai profund. Deși el nu schimbă nimic, aparent, conștientizarea ta crește.

Așa că, dacă la un anumit curs/seminar nu ați primit ceea ce voi v-ați așteptat să primiți asta nu înseamnă că nu ați primit ceea ce acel Învățător a avut de dat. Înseamnă doar că încă nu a intrat în conștientizarea voastră. Un mod de a accelera această conștientizare este de a fi recunoscător pentru ceea ce ai primit.

Un alt aspect foarte important este că ”fiecare suflet devine un Lucrător în Lumină la un moment dat în evoluția sa”. Ei, cum vă sună asta? Cititorule, dacă citești acest articol atunci EȘTI un Lucrător în Lumină, pentru că altfel acest material nu te-ar fi atras.

Bun. Ai intrat în ”grupul” Lucrătorilor în Lumină. Ce se schimbă în viața ta personală? Brusc nu mai ai nevoie să mănânci, nu mai de plătit chirie, facturi, rate la bancă, copii de crescut? Toate nevoile tale pământești sunt ridicate și tu plutești într-un ”dolce far niente” pentru că, waw, ești Lucrător în Lumină! Este asta cumva realitatea voastră a căruiva, că a mea nu.

Conștientizarea că ești un Lucrător în Lumină îți aduce o creștere a simțului de răspundere, a înțelegerii CINE EȘTI TU și CINE SUNT CEILALȚI. Înțelegi că TU și CEILALȚI sunt noțiuni atât de trei dimensionale și de separatiste încât te poate apuca plânsul în primul moment. Durerile celorlalți pot deveni durerile tale, lupta lor tăcută cu viața poate deveni lupta ta și te poți pierde pe tine însuți în această unitate pe care o simți în inima ta.

Ai mare nevoie apoi să te regăsești, să te delimitezi, dar de pierdut nu te vei mai pierde NICIODATĂ. Înțelegerea ta devine din ce în ce mai profundă, mai nuanțată, mai plină de iubire și compasiune. Vei dori să-i ajuți și pe ceilalți să ajungă la acel nivel la care ai ajuns tu. La început o vei face, poate, într-un mod puțin agresiv; apoi vei înțelege că fiecare își are propria sa cale și că toate căile duc în același loc.

Un Lucrător în Lumină, ajuns la nivelul la care să poată fi într-adevăr un Învățător autentic nu vă va arăta niciodată o cale pentru că el ȘTIE că vă poate arăta doar Calea pe care el/ea merge și care nu este obligatoriu să fie și Calea voastră. Cel care vine și vă spune că numai acea cale pe care el o promovează este cea valabilă, nu este un Lucrător în Lumină ajuns la nivelul de Învățător iluminat și autentic. Este cel care el însuși mai caută să-și conștientizeze Calea.

De fiecare dată când ajungeți în preajma unor persoane care țin cursuri/seminarii și care promovează anumite învățături întrebați-vă:

- Ce simt eu față de această învățătură, această prezentare? Mă face să mă simt mai bine, mai apropiat de esența mea sau mă face să mă simt mic și neputincios?
- Îmi dă această învățătură libertatea de alegere sau mă obligă să intru într-un anumit cadru care nu mi se pare potrivit mie?
- Simt în mine pace și bucurie sau îmi trezește sentimente de vină, neacceptare și luptă?
- Aș dori să am și eu o cunoaștere ca și acest om care stă în fața mea și care mă încântă pur și simplu prin ceea ce spune/face?

Mai sunt multe alte întrebări pe care vi le puteți pune deoarece voi vă cunoașteți cel mai bine. Și mai este un aspect important aici. Ce vă cere acel om care stă în fața voastră să faceți și ce vă oferă în schimb? Atunci când apare un astfel de ”târg” vă rog să fiți mai mult decât circumspecți. Un Învățător adevărat NU cere NICIODATĂ nimic pentru că el are deja TOTUL. Și aici nu mă refer la taxa de participare la acel curs/seminar.

Faptul că plătiți o taxă de participare la un curs este un schimb de energie care se manifestă în planul fizic. Dincolo de această materializare fizică a schimbului stau mult mai multe. Învățătorul vă oferă, dar nu vă obligă să acceptați. Aceasta este alegerea voastră și așa și trebuie să fie.

Un Învățător adevărat nu va promova niciodată nici o formă de separare, deoarece el ȘTIE că NU există nici o separare. Ne îndreptăm cu toții spre Unitate, spre Unimea Divină care guvernează de la dimensiunea a cincea în sus, atunci cine și cum mai poate promova separarea și să se pretindă a fi un Lucrător în Lumină/Învățător Iluminat?

Dacă încă mai credeți în sloganul ”ei sunt răi și noi suntem buni”, sunteți în cea mai pură și urâtă iluzie trei dimensională, iar cei care o întrețin o fac fie din prostie fie cu o anumită intenție. Prin ”prostie” eu înțeleg starea de ne-trezire în care unele suflete se mai scaldă. Dar vor ieși și ele curând din scăldătoare pentru că așa este ”filmul”. Aceștia sunt asemeni copiilor care după ce-i strigă părinții în casă spun ”O, mai lasă-mă o jumătate de oră și vin!” sau cel puțin așa era pe vremea când mă jucam eu de-a v-ați ascunselea.

Cei care o fac intenționat sunt cei care urmăresc ceva. Oare ce? Răspunsul îl veți primi atunci când vă veți pune această întrebare în voi înșivă. Pentru că răspunsurile pe care le veți primi sunt cele valabile pentru voi.

Vremurile sunt tulburi și vor deveni și mai tulburi pentru o vreme. Ascultați-vă INIMA și ghidarea interioară pentru că ele sunt ”adevărații profeți”, nu cei care răcnesc în jurul vostru și vă îndeamnă să faceți una sau alta. Și nu uitați nici o clipă că fiecare dintre noi este un Lucrător în Lumină, un Creator al propriei sale realități. Nu trebuie să vă creeze nimeni nici o realitate. Sunteți în stare să o faceți și singuri.
Namaste!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...