marți, iulie 26, 2016

Mintea și Inima în Acest ACUM

Postat Maria

O caracteristică a noastră, a oamenilor, este că ne place să ”rezolvăm” lucrurile și odată ce le-am ”rezolvat” să le punem deoparte, undeva pe un raft dacă se poate și să le considerăm rezolvate pentru totdeauna. Doar că lucrurile nu funcționează chiar așa. Nimic nu poate fi ”rezolvat” pe veșnicie pentru că asta ar contrazice mișcarea continuă a energiei, transformarea, ”nașterea” și ”moartea”, yin-ul care se transformă în yang și yang-ul care se transformă în yin în permanență.

Dar de ce spun asta? Pentru că, pentru foarte multă vreme sloganul a fost ”puneți mintea deoparte”, ”treceți dincolo de minte”,”goliți-vă mintea” și alte formulări în care mintea trebuia depășită, ocolită, era obstacolul cel mai greu de trecut. Pentru mulți încă mai este.

Mintea a fost asociată întotdeauna energiei masculine, masculinului, conducătorului, forței și puterii, iar un om care era condus de minte era numit un om cerebral. De ce? Pentru că sediul minții este considerat a fi creierul, așa cum sediul emoțiilor și intuiției este considerată a fi inima. Inima, adică sediul energiei feminine, a femininului, intuiției, emoționalului și vulnerabilității.

Pentru că pe planetă exista nu cu multă vreme în urmă un dezechilibru foarte pronunțat între energia masculină și cea feminină, era normal să se urmărească ridicarea energiei feminine pentru a reduce acest dezechilibru. Și atunci s-a căutat ”sărirea” minții pentru a putea ajunge în inimă și a ne accesa emoțiile și intuiția și a ne crește încrederea în intuiția noastră și a descătușa emoțiile reprimate de atât de multă vreme.

DAR, atunci când urmărești, așa cum obișnuiesc oamenii să facă, doar un singur aspect, riști să creezi un dezechilibru în cealaltă parte. Nu-i vorba de faptul că vom deveni excesiv de emotivi, de plângăcioși sau vulnerabili. Nu. Este vorba de cu totul și cu totul altceva.

După cum știm, energia feminină este cea care are în gestionare intuiția, intuiție care este, de fapt, motorul Creației. Dar, energia feminină, și intuiția, pentru a se putea manifesta are nevoie de susținerea pe care i-o oferă energia masculină. Așa că, degeaba ești o persoană deosebit de intuitivă, dacă îți lipsește energia masculină care să te susțină în punerea în aplicare a intuițiilor tale, n-ai făcut mare lucru.

Deja cred că toată lumea știe că fiecare persoană deține atât energie feminină cât și masculină indiferent de sexul pe care și l-a ales ca întrupare. Când vorbim de echilibrul energiei masculine și a energiei feminine trebuie să începem mai întâi cu ființa umană, cu individul. Dacă acest echilibru nu există la nivel de individ, el nu există nici la nivel de societate.

Deci, este foarte important să atingem acest echilibru la nivel individual fiecare dintre noi. Mergând mai departe, înțelegem că este nevoie să aducem în echilibru și mintea și inima. Adică gândirea rațională cu simțirea intuitivă. Să aducem în aliniere mintea cu inima.

Dar, ce ne facem că de ceva vreme ne străduim, și chiar reușim, să ocolim sau să reducem la tăcere mintea care riscă astfel să rămână în urmă, lucru care s-a întâmplat deja, și dintr-un ajutor harnic care să caute și să găsească soluții, o transformăm într-o frână care să ne opună în permanență rezistență pentru că nu pricepe nimic.

Aici apare un mare risc, pentru că o minte care nu înțelege nu te poate susține, dimpotrivă. Dacă mintea rămâne în urma inimii, nu o va putea seconda cu succes în ceea ce ea are de făcut pentru că nu știe ce să facă, nu știe cum să o susțină.

Și la nivel divin vorbim de Inima Divină și de Mintea Divină sau de Inima Înaltă și Mintea Multidimensională. Dar la nivel uman tindem să dăm o mai mare importanță când uneia când alteia și le scoatem astfel din echilibru în loc să le menținem în echilibru.

Multă vreme am folosit cu toții expresia ”Ieși din minte și nu mai raționa/judeca atâta!” Și a fost adevărat pentru că era nevoie să depășim niște bariere ale minții. Acum le-am depășit și este nevoie să ne ajutăm mintea, și astfel pe noi înșine, să înțeleagă cum stau lucrurile.

Dacă comandantul nu-i împărtășește secundului care sunt sarcinile sale, va ști secundul ce are de făcut? Inima noastră Înaltă are nevoie să se unească cu Mintea noastră Multidimensională și să funcționeze ca un întreg echilibrat, sau mână în mână cum s-ar spune, dar dacă noi tot ocolim mintea că așa sună învățătura, cum ne vom dezvolta și mintea umană ca să se poată ridica și uni cu Mintea Multidimensională?

Degeaba o ia intuiția înainte dacă mintea nu o poate ajunge din urmă, degeaba ne putem dezvolta noi abilități și percepții dacă mintea nu le poate recunoaște și, prin urmare, folosi. Mintea filtrează afară ceea ce nu înțelege și poate fi astfel o piedică, așa cum și tinde să fie, și nu un sprijin. Și este vorba de mult mai mult aici pentru că a sosit momentul să se facă pace și între cunoașterea intuitivă și știința bazată pe cercetare și dovezi.

Mintea este un instrument extraordinar, să nu uităm că există și Mintea Creatorului, nu numai Inima Creatorului și că ele funcționează în tandem susținându-se una pe cealaltă, lucru care se poate vedea în toată Creația. Este adevărat că mintea poate fi și un stăpân tiranic, dar numai atunci când nu este echilibrată de către inimă.

Deși mintea nu operează cu emoții, pe care nu le înțelege, totuși le poate genera. Mai ales pe cele de tipul frică, îndoială, nesiguranță, incertitudine, etc. care sunt emoții de vibrație joasă. Ceea ce nu cunoaștem și nu înțelegem ne crează anxietate. Ceea ce cunoaștem ne permite să perfecționăm, să ducem mai departe ca înțelegere. Între minte și cunoaștere există o relație exact la fel ca între inimă și cunoaștere.

Este momentul să ne ajutăm și mintea să se ridice acolo unde îi este locul: alături de inimă, să-și dea mâna și să ne ducă acolo unde ne dorim, adică în Unitatea Ființei și de acolo în Unitatea cu Tot Ceea Ce Este. Pentru că nimic nu este separat de nimic. Și nimic din ceea ce face parte din ”dotarea” noastră nu este nici în plus și nici în minus.

Namaste!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...