duminică, noiembrie 15, 2015

Dezamagiti sau deranjati? de Jennifer Hoffman

Postat Maria
Atunci cand stau de vorba cu clientii care se pregatesc sa faca o schimbare importanta in viata, mai ales cu aceia care sunt oameni empatici, buni la suflet, blanzi, iertatori si plini de compasiune (ceea ce va include pe multi dintre voi), acestia spun in mod inevitabil ca nu vor sa dezamageasca pe cineva anume din viata lor. Poate fi dezamagitor pentru cineva care este foarte legat de noi si care se bazeaza pe noi si pe prezenta noastra in viata lui ca toate acestea sa dispara brusc. Sunt ei insa dezamagiti in adevaratul sens al cuvantului, sau doar deranjati pentru ca acum lucrurile pentru care depindeau de voi trebuie facute de altcineva sau chiar de catre ei insisi? Dezamagire sau deranj este o mare diferenta intre aceste doua notiuni, o diferenta pe care trebuie sa o cunoasteti astfel incat sa puteti face alegeri care sa va serveasca voua si intentiei voastre, dintr-o perspectiva plina de putere si lipsita de vinovatie.

Care este diferenta dintre dezamagire si deranj? De exemplu, daca v-as invita sa participati la un eveniment impreuna cu mine si as astepta cu nerabdare sa petrecem timpul impreuna, gandindu-ma ca v-ati distra si stiind ca ne-am simti bine impreuna si voi nu ati mai putea sa mergeti, as fi dezamagita pentru ca mi-as fi dorit cu adevarat sa ne petrecem timpul impreuna. Dar daca as primi o invitatie la un eveniment, as avea nevoie de un partener si v-as cere sa ma insotiti, gandindu-ma ca ati fi disponibili si pe urma voi nu ati mai putea veni, as fi deranjata (dar sa zicem ca as fi dezamagita) pentru ca acum ar trebui sa gasesc pe altcineva sau sa merg singura.

Diferenta dintre cele doua situatii are de a face cu conexiunea, cu inima si serviciul. Daca conexiunea este cu advarat simtita din inima, generoasa, echilibarata energetic si cu compasiune, atunci, cand cealalta persoana nu este disponibila, apare dezamagirea. Dara daca atunci cand vorbiti despre conexiune folositi cuvinte de genul trebuie sau ar trebui sa sau puteti spune vor fi dezamagiti si stiti ca asta se intampla din cauza lucrurilor pe care le faceti pentru ceilalti si nu datorita celui care sunteti in relatia respectiva, atunci lipsa prezentei si a disponibilitatii voastre devine un deranj care ii dezamageste, dar nu este o dezamagire dintr-o perspectiva echilibrata energetic, din inima si generoasa. Mai pe scurt, ii deranjati deoarece nu mai sunteti disponibili si acum trebuie sa gaseasca pe altcineva.

E usor sa ne asumam rolul de vindecatori in relatiile noastre si sa cadem in rolul de Vindecator Martirizat inainte de a ne da seama ca ne-am asumat multe obligatii si raspunderi care tin de ceilalti. Am putea sa numim asta cedarea puterii, dar tinand cont de obligatiile noastre de vindecatori, suntem recunoscatori pentru ocazia de a aduce un serviciu altora. Avem insa nevoie sa ne asiguram ca facem asta din compasiune si nu din mila, ca ne servim propriile nevoi mai intai, ca tinem cont de noi insine si ca suntem noi fericiti, inainte de a ne baza alegerile pe faptul ca cineva va fi sau nu dezamagit de acestea, deoarece dezamagirea s-ar putea sa nu fie termenul potrivit pentru reactia lor.

De unde stiti daca cineva este dezamagit sau deranjat de alegerile voastre?

Iata cateva intrebari cheie pe care sa vi le puneti atunci cand va faceti alegerile:

Va temeti sa le spuneti despre alegerea voastra deoarece stiti ca acest lucru va conduce la un mare scandal sau o mare drama?

Va bazati alegerile pe ceea ce stiti ca acel cineva se asteapta sa faceti sau sa fiti pentru el?

Va intrebati daca se vor descurca fara voi, va simtiti raspunzatori pentru anumite aspecte ale vietii lor sau aveti un gen de obligatii fata de ei?

Va bucurati cu adevarat de timpul petrecut cu ei si sunteti cu adevarat fericiti in aceasta relatie sau aveti tot timpul multe de rezolvat?

Simtiti ca ii dati persoanei respective mai mult decat primiti, ca faceti mai mult pentru ea decat face ea pentru voi sau ca exista un dezechilibru energetic si emotional si ca voi sunteti cei care simt acest ezechilibru?

Daca faceti o alegere transformatoare si stiti ca e posibil ca ei sa nu se bucure pentru voi, atunci alegerea va conduce la un deranj care voua va poate parea ca fiind o dezamagire, dar in realitate nu este. Singurul lucru care conteaza cu adevarat in aceasta decizie este daca noi suntem sau nu fericiti oricare ar fi situatia. Daca o situatie nu va face fericiti, daca va goleste de energie, daca va simtiti tristi, revoltati sau furiosi, atunci situatia este dezechilibrata si alegerea voastra va poate readuce echilibrul. In acelasi timp, ea poate schimba contributia sau participarea voastra in viata altcuiva si acest lucru se intampla la fiecare redistribuire energetica.

Inainte de a va angaja in schimburi bazate pe mila cu cineva, amintiti-va ca toti sunt puternici in propria viata si toti au aceeasi sursa de putere. Noi ne folosim puterea in moduri diferite si ne permitem sa avem o intreaga gama cantitativa de energie, avem insa exact acceasi putere deoarece cu totii avem aceeasi sursa. Nimeni nu ne poate lua puterea fara consimtamantul nostru, fie ca o cedam constient, fie inconstient.

Asadar, atunci cand luati in considerare ultimele transformari si va treceti in revista alegerile si cine este afectat de acestea, intrebati-va daca veti fi o sursa de dezamagire sau de deranj. Si in orice caz, faceti o alegere care sa va convina, care va face fericiti, care reprezinta cea mai satisfacatoare si mai orientata spre sine utilizare a energiei voastre si care se aliniaza celei mai puternice, mai pline de bucurie si mai expansive intententii pe care o aveti pentru viata voastra.

Copyright (c) 2015 by Jennifer Hoffman. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...