marți, septembrie 08, 2015

Să-ţi aminteşti întotdeauna că Universul lucrează într-o ordine desăvârşită şi că nu ţi se dă niciodată mai mult decât poţi duce!

Postat Maria


În răstimpuri, avem impresia că ne revin mult prea multe sarcini de îndeplinit. Senzaţia de copleşire ne poate induce, totodată, părerea că Universul "are ceva cu noi"; însă, exact contrariul este adevărat: nu ni se dă niciodată mai mult decât putem duce. Circumstanţele dificile nu sunt decât oportunităţi de a dărui ce este mai bun în noi înşine, de a fi măreţe întruchipări ale Sinelor noastre perfecte; de a ne desăvârşi abilităţile şi de a fi mereu la înălţimea situaţiei.

Modul cel mai potrivit pentru a începe este de a trage cu nesaţ aer în piept. În timpul acestei inspiraţii profunde, aminteşte-ţi că Universul lucrează într-o ordine desăvârşită; şi, prin urmare, vei reuşi să duci la bun sfârşit tot ceea ce trebuie îndeplinit. Şi, prin expiraţie, odată cu aerul exalat, eliberează toate amănuntele asupra cărora nu deţii control! Universul, cu imensa, colosala sa putere organizatorică, va orchestra rezultatul optim. Ori de câte ori stresul se strecoară în viaţa ta, reaminteşte-ţi să-l depăşeşti, cu ajutorul acestei tehnici a respiraţiei şi gândurilor ordonatoare!

După aceea, întocmeşte o listă cu tot ceea ce ai de făcut! Constată ce anume se impune de rezolvat, întâi de toate; şi stabileşte activităţile pe care le pot îndeplini alte persoane, fie în locul tău, fie împreună cu tine! Cu toate că noi suntem adesea de părere că nimeni altcineva nu le poate săvârşi în mod corespunzător sau optim, există momente sau chiar perioade când ne este recomandat să răsuflăm, să renunţăm la tendinţa de a controla şi să apelăm fie la ajutor specializat, fie la sprijinul prietenilor. În ceea ce priveşte activităţile rămase, cele pe care le simţi ca fiind de competenţa ta, inspiră profund, încă o dată, şi determină-le importanţa autentică! Uneori, ele sunt doar lucruri pe care ne-ar plăcea să le făptuim; însă, care nu sunt cu adevărat necesare. După îndeplinirea acestor paşi rapizi, ţi se va contura şi aşterne în faţă un plan de acţiune, eliberându-te de gândurile frenetice, tumultuoase, care altminteri ţi-ar împânzi mintea. Prin respiraţii profunde, relaxante, acum eşti în măsură să te concentrezi pe deplin asupra priorităţilor tale. Ceaiurile din plante sau remediile florale, asociate deciziilor înţelepte cu privire la cofeină şi hrană, te vor împiedica să devii haotic, ajutându-te să-ţi păstrezi echilibrul. Dar, fără a recurge la altceva decât la propria respiraţie, noi ne putem stabiliza cele mai bune intenţii, prin inspiraţie, şi ne putem detaşa de amănuntele inutile, prin expiraţie. A ne menţine centraţi şi a recurge la tehnica respiraţiei ordonatoare, pentru a face faţă provocărilor vieţii, ne va ajuta să descoperim ceea ce ne stă în putere să făptuim, precum şi să realizăm că suntem capabili de a fi la înălţimea oricărei situaţii. Ţine minte că Universul nu are nimic împotriva ta şi că nu eşti niciodată singur!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...