joi, septembrie 24, 2015

Meditatie

Postat Maria
„Fă această meditație cel puțin de două ori pe zi – cel mai bun moment este dimineața devreme, chiar înainte de a te da jos din pat. În momentul în care simți că ești treaz, conștient, fă-o timp de douăzeci de minute. Dar fă-o ca pe primul lucru de dimineață! – nu te ridica din pat. Fă-o acolo, atunci și acolo, imediat! – pentru că atunci când tocmai te-ai trezit ești foarte delicat, receptiv. Imediat după ce te-ai trezit ești foarte proaspăt, iar impactul va fi foarte profund. În clipa în care te-ai trezit ești cel mai puțin legat de minte. Există câteva intrări aici prin care metoda va pătrunde la cel mai intim centru. Iar dimineața devreme, atunci când te trezești și întregul pământ se trezește, există o foarte mare energie întinsă în întreaga lume. Folosește asta; nu pierde oportunitatea.

Toate religiile vechi ale lumii obișnuiau să se roage dimineața devreme, la răsăritul soarelui, pentru că răsăritul soarelui înseamnă răsăritul tuturor energiilor existenței. În acel moment, te poți ridica pur și simplu pe un val de energie; va fi mai ușor. Seara va fi mai dificil, energiile vor scădea; atunci vei lupta împotriva curentului. Pe când dimineața vei înota în direcția curentului.

Așadar, momentul cel mai potrivit este să începi dimineața devreme, imediat, atunci când ești pe jumătate adormit, pe jumătate treaz. Iar procesul este atât de simplu. Nu este nevoie de nicio poziție, nici yogasana, nici să faci o baie, nimic. Pur și simplu stai întins, ca și cum ai sta întins în pat, pe spate. Ține-ți ochii închiși.

Când inspiri, vizualizează o lumină mare care intră din cap în corp, ca și cum soarele ar fi răsărit aproape de capul tău – lumina aurie care îți intră în cap. Ești gol, iar lumina aurie îți intră în cap și se duce, se duce, mai adânc și mai adânc, și iese prin degetele de la picioare. Când inspiri, fă acest lucru împreună cu vizualizarea.

Iar atunci când expiri, vizualizează alt lucru: întunericul care intră prin degetele de la picioare, un mare râu întunecat care îți intră prin degetele de la picioare, care se ridică și care iese prin cap. Respiră încet, adânc, pentru a putea vizualiza. Fii foarte lent. Numai în momentul când te trezești poți avea o respirație foarte adâncă și înceată, pentru că numai atunci corpul este odihnit, relaxat.

Lasă-mă să îți repet: inspiră, lumina aurie intră în tine prin cap, pentru că acolo Floarea Aurie așteaptă. Acea lumină aurie îți va fi de ajutor. Îți va curăța tot corpul și îl va face absolut plin de creativitate. Aceasta este energia masculină.

Atunci când expiri lasă întunericul, partea cea mai întunecată pe care o poți percepe, ca un râu, de la degete în sus – aceasta este energia feminină; te va calma, te va face receptiv, te va liniști, îți va da pace – și lasă-l să iasă prin cap. Apoi inspiră din nou, iar lumina aurie va intra. Practică această metodă timp de douăzeci de minute dimineața devreme.

Timpul cel mai bun după dimineață este atunci când te duci la culcare, noaptea. Stai culcat în pat și relaxează-te timp de câteva minute. Când începi să simți că te balansezi între somn și starea de veghe, chiar la mijloc, începe din nou procesul și continuă-l timp de douăzeci de minute. Dacă adormi în timp ce realizezi această metodă, este cel mai bine, pentru că impactul rămâne în subconștient și va continua.

După o perioadă de trei luni, vei fi surprins: energia care se adună în mod obișnuit în muladhara, în cea mai joasă parte, în centrul sexului, nu se mai adună acolo. Se duce în sus.”

Osho

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...