joi, august 27, 2015

Nu te mai îngrijora atât de mult!

Postat Maria

Gândirea excesivă şi grijile excesive pot bloca impresiile parapsihice. Rămânem blocaţi în minte”, făcându-ne griji în legătură cu starea de spirit a şefului, cu problemele pe care le au copiii noştri la şcoală, în legătură cu tipul drăguţ de la sala de sport, cu ce vom pregăti pentru cină, sau dacă ne-am amintit să încuiem uşa când am plecat la serviciu. Dacă te trezeşti într-un vârtej de gânduri negative sau obsesive, spune „Stop!” cu voce tare şi alungă gândul în mod conştient. Apoi, fă ceva care să-ţi distragă atenţia. Sună un prieten, fă o scurtă plimbare, concentrează-te pe un articol dintr-o revistă, ascultă muzică de relaxare. Un prieten de-al nostru, care se întâmplă să fie balerin profesionist, îşi pune o înregistrare cu tema muzicală a filmului Alvin şi veveriţele şi dansează! El spune că, de fiecare dată, asta îl ajută să-şi schimbe starea de spirit. Ieşi din mediul tău, chiar şi pentru zece minute, şi concentrează-te pe obiectivul tău. Asta te va ajuta să-ţi schimbi modul în care gândeşti, ceea ce îţi va elibera energia şi le va permite gândurilor pozitive, optimiste să curgă.

Vestea bună este că îţi poţi schimba reacţiile şi percepţiile, chiar dacă ai urmat toată viaţa ta un model negativ. Poţi să faci alegeri noi cu privire la modul în care să percepi evenimentele trecute şi la cum să reacţionezi în prezent. Frica este o reacţie normală, atunci când încerci ceva nou - iar un obstacol semnificativ în calea dezvoltării abilităţilor tale parapsihice este tendinţa de a-ţi subestima talentele.
Sfat intuitiv:

Dă-ţi voie să-ţi accesezi puterea.
Femeile, în special, au fost învăţate să-şi minimalizeze inteligenţa naturală şi harurile lor speciale. De multe ori, propriii noştri părinţi mai mult ne-au criticat, decât ne-au încurajat, iar ca rezultat, am crescut fără încredere în noi înşine, chiar dacă eram plini de pasiune şi creativitate, şi a fost nevoie de foarte mult timp până am găsit încrederea în sine, de care aveam nevoie pentru a avea succes. Nouă ne place afirmaţia: „Sunt o persoană cu o stimă de sine nelimitată”.

Putem să te asigurăm, însă, că, pe măsură ce vei începe să înveţi şi să înţelegi mai multe despre tine şi abilităţile tale ascunse, îţi vei linişti scepticul interior şi vei începe să prinzi elan, cu adevărat.

Să nu-ţi fie frică de eşec !

Da, odată ce ai pornit în această călătorie a descoperirii de sine, este important să faci acel salt de credinţă, să ai încredere în tine, în proces şi în răspunsurile pe care le primeşti. Dar va trebui, de asemenea, să-ţi exersezi şi să-ţi ascuţi abilităţile, la fel cum am făcut noi. Nu contează cât de talentat eşti într-un anumit domeniu – de la practicarea unui sport sau cunoaşterea unui instrument, la a fi intuitiv – trebuie să-ţi dezvolţi darul pe care l-ai primit. Dacă nu-l foloseşti, îl vei pierde!

Din nefericire, şcolile şi instituţiile noastre recompensează, în general, răspunsul „corect”, ceea ce înseamnă că ajungem să credem firesc că trebuie să avem dreptate tot timpul. Iar dacă nu suntem buni la ceva pe moment, avem tendinţa să renunţăm şi să rămânem la ceea ce ştim să facem bine. Ca rezultat, intuitivul începător îşi va transforma, adesea, primele „rateuri” în scuze pentru a nu mai încerca. Este greşeala comună a „bobocilor”! Nimeni, niciodată, nu ajunge să devină mai bun la ceva, fără să încerce şi fără să mai şi greşească uneori. Îţi recomandăm să nu îţi judeci primele impresii drept bune sau rele, corecte sau greşite. Continuă cu blândeţe şi mai încearcă. Fă paşi mici şi fii conştient că greşelile (noi preferăm să le numim „interpretări eronate”) sunt normale şi fac parte din acest proces subtil. Renunţă la nevoia compulsivă de a fi perfect sau „exact” la fiecare impresie sau predicţie parapsihică. Acceptă faptul că poţi să „greşeşti” şi să interpretezi greşit semnele. „Îndrăzneşte să fii prost!”, aşa cum obişnuia să spună unul dintre profesorii noştri de pictură. Parte a procesului este să înveţi să-ţi accepţi caracterul de om şi să scapi de perfecţionistul din tine, care trebuie să aibă „dreptate” sau să se ridice la nişte standarde imposibile. Gândeşte-te la acest lucru ca la o călătorie sau o explorare amuzantă în regiunile ezoterice şi transcendente ale psihicului tău.  Terry şi Linda Jamison

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...