duminică, august 23, 2015

Inspiră Maria ! Respiră adanc , revino la viaţă! MULTUMESC

Postat Maria
Trecem prin viaţă ca şi când am fi nemuritori . De multe ori dorim un buton de derulare înainte pentru a nu trece prin circumstanţe neplăcute, de a evita durerea, dificultaţile , mâhnirea...Trecem prin viaţă uneori iubind, de cele mai multe ori plini de furie, de mânie , de ură. Şi toate aceste emoţii ne distrug încetul cu încetul corpul fizic , deteriorând câte un organ ....pană acolo unde el devine nefuncţional.

Uneori ne simţim deconectaţi de lumea înconjurătoare , acţiunile , alegerile noastre par să nu aibă consecinţe majore. Totuşi , cele mai mărunte gânduri , deciziile pe care le luăm în fiecare zi crează un conflict psiho-emoţional , centrul reflex emoţional din creier care corespunde emoţiei experimentate (furie, frustrare, amăraciune) va ceda încetul cu încetul. Fiecare dintre aceşti centri emoţionali sunt conectaţi cu un organ specific. Când un centru cedează, va începe să trimită informaţii greşite organului pe care îl controlează, acest lucru având ca rezultat incapacitatea organului de a-şi exercita rolul iniţial.

Se pare că toate emoţiile mele distructive s-au localizat în vezica biliara , toată furia mea s-a depozitat sub formă de pietre (toate pietrele pe care le am aruncat judecând pe alţii...). Şi am fost nevoită să accept operaţia de eliminare a colecistului . Mi-am cerut iertare vezicii mele biliare pentru faptul că trebuie să o elimin din corp , dar în acest moment inteligenţa şi înţelegerea mecanismului de funcţionare a corpului nu cunoaşte un alt mod de vindecare .



Şi cum fiecare dintre noi este atras prin rezonanţă de oamenii cu aceaşi frecvenţă vibraţionala , când durerea devenise de nesuportat , Iulia Stiglibauer, asistenta medicului meu de familie Anghel Constanţa , îmi spune : aleg sa te ajut.

Şi mai repede ca gândul se formează în jurul meu un grup de oameni care , necondiţionat , într-o ordine perfecta m-au ajutat să trec cu bine prin aceasta încercare .

M-am întalnit cu medicul recomandat de Iulia, Dr Totolici Irinel Petru medic chirurg la Spitalul CFR Ploieşti şi am stabilit ziua operaţiei.

Din prima clipă am simţit că sunt în siguranţă . Un om puternic cu vibraţia compasiunii în primul plan .

Zâmbet şi încredere pe tot chipul , predominând în ochi lumina blândeţii . Cum altă metoda de vindecare nu există , am ales să accept operaţia de eliminare a vezicii biliare . Mi-am lasat corpul timp de doua ore în mâinile acestui chirurg generos, ştiind că voi fi în siguranţă şi că va elimina colecistul într un mod cât se poate de blând , cu respect pentru zilele, anii în care acest organ şi-a îndeplinit funcţia.

Am renuntat la frica , la control, acceptand , permitand ca mainile chirurgului sa repare si sa vindece durerea .

Înainte de administrarea substanţelor pentru anestezia generală , m-am rugat îngerului meu păzitor să fie prezent şi să mă ajute în sala de operaţie. Se pare că rugămintea am făcut-o cu voce tare , anestezista a zambit uşor , neştiind că îngeraşul meu căpătase chipul ei şi al asistentei Georgiana. Am intrat într o zonă de inconştienţă , de stare delta , un somn profund , un loc în care ... nu eram ...

Inspiră Maria ! Respiră adanc , revino la viaţă! Auzeam aceste cuvinte venind dintr-un loc străin de mine , era bine şi liniste şi ...nimic , încât câteva clipe am ezitat a respira . Apoi mi-am amintit: dincolo era copilul meu , era ... viaţa mea ... şi am respirat cu nesaţ.

La terapie intensivă, o zi şi o noapte , îngeraşii cu chipuri de oameni au fost tot timpul lânga mine . Mulţumesc de la suflet la suflet echipei de îngeri umani care au daruit toată generozitatea, priceperea, înţelegerea, înţelepciunea, blândeţea, bunătatea, tot ce aveau mai bun, necondiţionat, pentru a trece cu bine peste această încercare .

Doctor chirurg Totolici Irinel Petru
Asistent Iulia Stiglibauer
Medic familie  Anghel Constanţa
Doctor anestezist Dr. Calin Doina Dana
Asistent Marin Georgiana
Asistent Carmen Popa
Asistent Stanciu Alina
Asistent Dragomir Adriana
Asistent Vala Carmen
Asistent Tudose Valerica
Asistent Pene Simona
Infirmiera Dan Mariana
Mulţumesc pentru că sădesc, hrănesc şi cultivă spiritul adevăratei noastre naturi – deschiderea inimii .
M-am reîntors cu ajutorul lor , să parcurg de a lungul şi de-a latul dimensiunea vieţii , să simt până în centrul fiinţei visul inimii . Să deschid larg fereastra către lumină , să zâmbesc copacului din faţa geamului, să miros parfumurile colorate pe care le răspândeşte cuvântul, inima şi viaţa...

Maria

2 comentarii:

Anonim spunea...

maria daca tu nu cunosti o alta modalitate de a scapa de pietre nu inseamna ca nu exista.ea exista si e in totala armonie cu acest corp pe care vremelnic il locuim.

Anonim spunea...

Draga Maria, cei care te stim asa cum esti, it uram insanatosire grabnica, sanatate si putere de munca. Chiar daca ai optat pentru calea aceasta de vindecare (adica, colecistectomie) este pentru ca, doar asa puteai sa daruiesti lumina intregului colectiv medical, intregii echipe ce a efectuat operatia. Acolo s-a simtit sufletul tau in siguranta si corpul tau vindecat. Namaste! Claudiu B.

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...