marți, iulie 14, 2015

Foloseşte-ţi vasele bune din porţelan, în fiecare zi

Postat Maria
Foloseşte-ţi vasele bune
din porţelan, în fiecare zi,
fiindcă ziua de azi este
singura care contează!

Cunoaştem cu toţii, cel puţin o persoană care aşază învelitoare din plastic, pe canapea, în scop de protecţie. Ironia este că mulţi dintre aceşti oameni îşi pot trăi efectiv viaţa, fără a intra în contact direct cu propria mobilă! Este o pildă dureroasă şi oarecum hilară; însă ilustrativă pentru tendinţa omenească de a păstra lucruri pentru ocazii speciale, de parcă viaţa cotidiană nu ar fi îndeajuns de vrednică de lucrurile noastre frumoase ori valoroase. Mulţi dintre noi am trăit experienţa "punerii bine" a unei anumite piese vestimentare, cu scopul de a o ţine în bună stare, şi de a constata apoi că, în tot acest răstimp, ea nu a făcut decât să se demodeze.

Ar fi interesant să ne gândim ce semnificaţii ar avea, pentru noi, faptul de a ne îngădui să purtăm cele mai atrăgătoare veşminte şi să luăm masa din cea mai preţioasă veselă din porţelan, în fiecare zi. Poate că ne-am transmite nouă înşine, mesajul că fiecare zi de viaţă este o zi aparte - minunată, unică, precum şi un prilej de celebrare; de asemenea, că ... merităm ce e mai bun! A ne trata pe noi înşine cu respect, iubire şi rafinament, este un gest înălţător. Ar însemna să fim mereu "la înălţime", dacă ne-am purta cele mai bune veşminte şi am aranja superb masa, ca pentru un oaspete special. Noi acordăm o mai mare atenţie locului în care aşezăm lucrurile, felurilor de mâncare şi persoanelor dimprejur. A scoate de la păstrare, vesela cea bună din porţelan; a lua masa în sufragerie şi a îndepărta învelitoarele din plastic, de pe canapea, ar putea constitui o invitaţie de a fi mai conştienţi de splendoarea şi graţia, inerente vieţii noastre de zi cu zi.

În cazul în care există lucruri pe care le-ai pus deoparte, pentru vreo ocazie specială — o sticlă de vin bun, o pereche superbă de pantofi, o faţă de masă din dantelă, cu patina timpului — ia în considerare scoaterea lor din ascunzătoare şi întrebuinţarea lor cu folos, chiar în cursul acestei seri, fie şi numai pentru că eşti în viaţă, acum, pentru a te bucura de ele, iar acesta este un prilej magnific de celebrare!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...