marți, mai 26, 2015

Portalul PENTA-UNITAR

Postat Maria
 din 21 MAI
Prima oara când am auzit sintagma "Noi suntem cei pe care i-am aşteptat" am simţit o bucurie imensă, pe care corpul meu şi-o reaminteşte ori de câte ori mă întâlnesc din nou cu ea. Asta s-a întâmplat cu mult timp înainte de 2012, pe vremea când l-am cunoscut pe Erik Berglund. El o repeta ori de câte ori avea prilejul, iar asupra mea avea un impact pe care abia în zilele de acum am reuşit să-l descifrez. Mai târziu am aflat că această expresie reprezintă chintesenţa înţelepciunii mayase.

La început am crezut că este doar o expresie frumoasă, interesantă, menită să ne aducă o stare de încredere şi să ne trezească curiozitatea de a afla mai multe despre noi şi despre vieţile noastre trecute. Dar..., nu a fost numai atât. Încet-încet, cu răbdare şi cu delicateţe, energia feminină care urma să se reaşeze în drepturile ei pe Pământ a creat un program pe care l-a aşezat discret în câmpul cunoaşterii de sine şi care a început să ruleze în tăcere, dezvăluindu-şi treptat profunzimea.

De ce îi atribui energiei feminine, această mişcare? Da, e o întrebare bună, numai că nu este acum contextul potrivit pentru o asemenea dizertaţie, dar... curând voi dezvolta şi acest subiect – pe care îl consider cel mai important aspect al vieţii din acum. Oricum, este totuşi locul în care o precizare merită făcută: energia feminină este cea responsabilă de procesul reamintirii ori, ca să descifrăm mai profund adevărul sintetizat de sintagma care a venit acum spre noi ("Noi suntem cei pe care i-am aşteptat"), este nevoie să ne întoarcem în timp, în vremurile îndepărtate, atunci când am ales această minunată Planetă, pentru a începe un nou joc al Creaţiei Divine.

Este evident pentru fiecare dintre noi că serialitatea vieţilor are un curs logic, o direcţie şi un sens. Am plecat dintr-un punct al existenţei şi ne-am stabilit o direcţie, un scop, am construit un vis pe care ne-am propus să îl manifestăm, am intenţionat să ajungem (pe calea dualităţii), la un anumit nivel de înţelegere, să exprimăm atributele divinităţii într-un alt mod, total nou şi extrem de valoros. Am intrat cumva într-un concurs cu noi înşine. Ne-am cunoscut potenţialul şi ne-am înţeles rolul, ne-am definit ţelul (misiunea, menirea), dar ne-am asumat şi aşa-zisele riscuri. În realitate, riscuri nu au existat. Doar mintea duală, antrenată să pună etichete şi să construiască realităţi opuse, le-a denumit aşa, pentru că am acceptat uitarea. Am ştiut, încă de la început, că intrând în această "roată de energie comprimată" (aşa denumeşte Tom Kenyon planeta Pământ, într-unul dintre workshop-urile sale.) vom uita cine suntem. A fost ca şi cum atunci am fost creaţi special ca să populăm această planetă. Adevărul despre noi, experienţele din alte planuri existenţiale, dar şi cele dobândite în fiecare etapă a vieţii pământene, le-am sigilat într-un tărâm ce mai târziu a fost numit Akasha. Ştiam clar că va veni momentul în care vom începe să redescoperim, să despachetăm informaţiile aşezate, cu grijă, acolo.


Noua viaţă pe care am pornit să o creăm şi să o descoperim, în acelaşi timp, şi-a început cursul. Dansul dualităţii a pornit cu paşi mărunţi, într-un ritm lent. Orchestra cosmică ne conducea fiecare mişcare, ne vorbea despre cine suntem şi despre ce urma să învăţăm. Da, timp de nouă cicluri, am învăţat. Am învăţat cum să construim un alt mod de a fiinţa, am învăţat totul, până la cele mai mici detalii. Şcoala Co-Creaţiei este complexă şi presupune multe stagii, până la măiestrie.

Dacă îmbrăţişăm înţelepciunea mayaşă – cel puţin prin sinteza pe care Calleman şi Barbara Hand Clow ne-o dăruiesc – aflăm că am parcurs nouă etape în drumul nostru spre absolvire. Am plecat de la stadiul celular şi am încheiat cu cel Universal. In fiecare dintre cele nouă etape, timpul a fost accelerat de 20 de ori. Ritmul dansului a crescut constant, cu fiecare etapă încheiată. Şi aşa, nivel după nivel, am ajuns să încheiem şcoala, să o absolvim cu brio. La sfârşitul lui 2012, după o mica vacanţă de integrare, am păşit pragul Universităţii. Fiecare dintre noi şi-a luat anumite teme pentru masterat şi a trecut la treabă. Procesul învăţării se încheiase şi aveam nevoie să declanşăm procesul de reamintire a cine suntem noi, cu adevărat.
Frumuseţea este că indiferent ce "specialitate" ne-am ales, cu toţii trebuie să construim Unimea! Orice formă de concurs sau de competiţie a încetat să mai existe. Ne acomodăm destul de greu cu noua paradigmă – bazată pe cooperare – şi cu noile legi ce guvernează Noua Eră, dar altă soluţie rezonabilă nu ne mai stă la dispoziţie.

Acest traseu singuri l-am construit şi tot noi l-am parcurs. Procesul revenirii la trup (serialitatea vieţilor) a fost cea mai de preţ invenţie a noastră, pentru că ne-a dat prilejul să locuim în cele două lumi – cea fizică şi cea non-fizică – şi astfel să putem găsi cele mai potrivite moduri pentru a ne valorifica potenţialul şi a ne trăi visul. Ne-am proiectat holografic un viitor şi am pornit, viaţă după viaţă, spre a-l atinge. Noi am făcut întreaga Lucrare. Este evident acum că noi suntem cei pe care i-am aşteptat. Mayaşii au avut dreptate când au spus asta. Este clar, daaaaa! Uauuuuuu!

Fericită că am ajuns aici, Mama Pământ ne-a făcut un mare dar: a deschis pentru noi o fereastră de timp, pe care să o folosim pentru a ne acomoda cu această nouă dimensiune a conştiinţei în care am păşit. Aici nu putem fiinţa, dacă nu începem să despachetăm adevărul despre noi şi experienţele cumulate pe tot acest lung traseu al devenirii. Asta înseamnă că, odată cu trecerea prin tărâmul care duce spre Noul Pământ, preocuparea noastră cea mai valoroasă este de a găsi mijloacele potrivite pentru a accelera, de această dată, procesul RE-AMINTIRII.

Am înţeles repede, cu toţii, că nu există timp linear, că nu e nimic rău sau bun, că experienţele de orice fel formează comoara noastră "secretă", că noi suntem cei care au creat absolut tot ceea ce există în lumea exterioară (care o reflectă fidel pe cea interioară) – inclusiv suferinţa, bolile, lipsurile de orice fel, dar şi cele mai năstruşnice tehnologii – şi că a venit timpul să ne întoarcem, cu toate aceste bogăţii, spre lumile interioare, acolo unde găsim Sursa Vieţii. Dacă până acum am co-creat (alături şi împreună cu semenii noştri), acum am atins nivelul la care vom începe să CO-Creăm împreună cu fraţii noştri intergalactici, cu ierarhiile Divine, alături de Marele Spirit, de însuşi Dumnezeu. Ne aliniem treptat – dar în ritm accelerat – cu Frecvenţa Geniu.

Noua Viaţă s-a născut, iar Noua Lume îşi deschide din ce în ce mai larg porţile şi ne invită să o populăm. Homo Luminous, Cel Înălţat, va trece cu elan şi curaj prin torus, prin fiecare portal ce se va deschide, va lua calea Adevărului, se va întoarce către Realitate şi va părăsi, pentru totdeauna, iluzia.

Este imposibil de spus cât va dura această mişcare, această translaţie, dar oricum ar fi, este în binele nostru să alegem repede şi pe deplin conştienţi de ceea ce avem de făcut, şi linia de timp pe care ne vom continua drumul. Nu mai putem baleia între vechea şi noua paradigmă. Am ales. cu mult timp în urmă. o anumită direcţie şi a venit momentul să o susţinem. Nu ne mai este permis să stăm pe graniţă. nostalgici, văicărindu-ne că totul s-a schimbat şi nici să privim doar contemplativ (dar şi cu teamă) spre lumea nouă ce ni se deschide. Graniţa devine un loc nesigur, un tărâm minat, în care exploziile pot face ravagii – şi mulţi sunt cei care mai stau, inconştienţi, în aceste zone pline de capcane.

Este bine să ne mişcăm hotărât spre Nou, să simţim Drumul, să ne dăm voie să curgem în fluxul Vieţii, să cooperăm cu ghizii, să ne deschidem către un nou dialog cu Universul şi cu Viaţa.

A venit vremea deciziei finale. Trebuie să ne hotărâm încotro. Jasmuheen spune că, la nivel de suflet 90%, din populaţia globului a spus DA schimbării. De ce mai tragem de trecut, de ce nu lăsăm Viaţa să ne trăiască.... este o bună întrebare, la care cu greu vom găsi un răspuns ce poate fi formulat în puţine cuvinte.



Marea sincronicitate a zilei de 21 mai, care aduce la un loc cinci energii majore, este un semn clar că cronometrul a pornit şi că ne apropiem de linia de sosire. Atât cât am putut şi cât internetul mi-a furnizat date, până acum nu s-a mai întâmplat ca Înălţarea să pice în aceeaşi zi cu Sf. Elena. Să ne amintim cum a reuşit Împărăteasa Elena să găsească Crucea pe care a fost răstignit Iisus şi ce semnificaţie are acest eveniment. Simbolul profund al Crucii ne aduce în conştient adevărul despre moarte şi re-naştere (Înviere), despre trecerea de la personal la transpersonal, despre alchimia interioară. Sfânta Elena reprezintă arhetipul credinţei şi încrederii în Legea Divină, este cea care unifică cele două momente cheie din viaţa lui Iisus, iar Înălţarea este starea cea mai înaltă la care poate ajunge omul Iluminat, este acel nivel al conştiinţei la care fiecare dintre noi a visat.

Cele două simboluri cosmice vin împreună în aceeaşi zi şi creează un vortex unic al cărui energie este amplificată spre cote uriaşe (de neexplicat şi de neînţeles încă pentru mintea umană, din acest moment de evoluţie) de o altă mişcare: este şi ziua în care începe un nou ciclu mayaş (un nou ciclu Tzolkin) – care, oricum, de la sfârşitul anului 2011 se desfăşoară în afara timpului linear (pământean) al dimensiunii a treia. Triada formată de aceste trei tipuri de energii-simbol – Înălţarea, Sf. Elena şi Noul Ciclul Mayaş – se formează la trei zile (trei: simbolul Trinităţii) după ce Luna face conjuncţie cu Soarele pe ultimele grade din Taur (pe 18 mai a fost Luna Nouă în Taur) – ceea ce generează o mişcare a energiilor către direcţii foarte clar definite – şi la care voi face imediat referire.

Ca să întregim mesajul complex al acestui vortex/portal este potrivit să ne aplecăm asupra simbolisticii Lunii Noi (în general), dar mai ales a acestei conjuncţii care are loc în Taur (semn de Pământ care exprimă frumuseţea pământeană, sub toate aspectele ei) şi să ne răspundem la întrebarea de ce acest aspect astrologic are loc tocmai la sfârşit de zodie, pe ultimele grade. Nunta Cosmică – cum mai este denumită întâlnirea dintre Soare şi Lună, care se formează în fiecare zodie în parte, de ceva timp încoace are loc la sfârşitul (şi nu la începutul) zodiei. Această mişcare astrologică este "construită" parcă pentru acest moment de portal şi ne vorbeşte clar despre faptul că, în noua lume în care intrăm, ne ridicăm spre cele mai subtile aspecte ale sistemelor noastre de valori (individuale şi colective), dar asociate cu tot ceea ce înseamnă frumuseţe şi bucurii (plăceri) lumeşti/omeneşti (revedeţi arhetipul Taur), pentru că despre viaţa pe Pământ este vorba – aici aducem spiritul, în materie; aici aducem Raiul, pe Pământ; aici construim! Nu plecăm nicăieri. Înălţarea înseamnă un alt nivel de conştiinţă, nu o evadare din acest sistem.

Pe scurt, aspectul de Lună nouă în Taur ne vorbeşte despre nevoia interioară, autentică şi onestă de a ne restructura şi reconsidera întreg sistemul nostru de valori pentru a ne putea adapta la Noul Pământ, dar şi despre nevoia firească de a ne aborda viaţa pământeană, cu toate aspectele ei, într-o octavă superioară, cu rafinament, eleganţă, decenţă, bun gust şi măsură în toate. Simbolistica acestui moment ne vorbeşte şi despre cât este de important să fim în acord cu energiile universului, cu legile nescrise ale acestuia, pentru că facem parte dintr-un tot, întreaga Creaţie este conectată.

În acest context, energia Lunii în conjuncţie cu Soarele, pe ultimele grade din Taur ne aduce un mesaj foarte clar: ea vine să pregătească momentul 21 mai, să aşeze patul germinativ care să ne asigure o conectare perfectă cu energiile Portalului, dar atrăgând şi atenţia asupra valorilor pe care avem responsabilitatea de a le exprima, pentru a ne putea câştiga paşaportul de care avem nevoie pentru a trece dincolo de dualitate. Frumseţea acestui moment aşa cum se revelează pe bolta Cerului interior este uimitoare. În ziua portalului, pe 21 mai, Luna este în plină creştere, se mişcă spre zodia ei de domiciliu, în Rac, unde ne va aştepta cu braţele deschise. Conexiunea cu emoţiile noastre, cu toate sistemele şi organele de percepţie este pregătită şi activată de energia Lunii, într-o manieră clară, fermă, perfect grăitoare, expresivă şi devine cel mai important dar pe care Universul ni-l oferă în acest moment al existenţei. Emoţia (pusă în mişcare de Lună) reprezintă singurul limbaj real şi autentic prin care putem comunica cu noi înşine, cu ceilalţi semeni şi cu Universul. Este şi motivul pentru care Luna (arhetip al conectării cu emoţiile noastre) ne pregăteşte trecerea prin Portal şi ne aşteaptă dincolo de el.
La toate aceste evenimente cosmice se mai adaugă un element extrem de important, care aduce Lumină şi acţiune, în tot acest mănunchi de energii. Exact pe 21 mai Soarele intră în Gemeni. Arhetipul Gemeni simbolizează comunicarea sub toate formele ei şi ne vorbeşte despre: schimb consistent de informaţii, cum gândim și cum ne exprimăm, despre puterea cuvântului rostit, despre ingeniozitate şi despre învăţare, despre tact şi înţelegere socială, despre curiozitate ca energie care face din cunoaştere, o dorinţă ce ne mişcă spre alte nivele de înţelegere.

Nu mă pricep la astrologie – şi nu despre asta este vorba – dar în ultimul timp ghizii mei mi-au îndreptat cu precădere atenţia spre arhetipuri, inclusiv spre cele exprimate de planetele sistemului nostru solar. Dacă aduc aceste elemente astrologice, lângă cosmologia mayaşă îmi este foarte clar că se instalează definitiv întregul pachet de legi ce guvernează Noul Pământ.

Ciclul pregătitor s-a încheiat şi urmează un Ciclu care consolidează Noua Lume. Asta înseamnă că se naşte un flux de energie ce va fi perceput total diferit de fiecare dintre noi în parte, în funcţie de nivelul de alchimizare la care am reuşit să ajungem prin munca noastră individuală, dar şi de gradul de înţelegere a noilor paradigme, pe care Viaţa ni le-a dezvăluit.

Cei care încă se mai aşteaptă să se întoarcă "normalitatea" cunoscută, cei care mai stau în zona de confort şi ţin cu dinţii de vechile obiceiuri şi credinţe (limitative), vor trece printr-o perioadă extrem de dură, vor trece inevitabil printr-un crah existenţial, ce va lua forme din ce în ce mai surprinzătoare. Prin marile provocări cu care se vor confrunta, Universul le mai da o şansă la trezire. Rezultatul depinde de fiecare în parte, de calitatea gândirii, de modul în care relaţionează şi se exprimă, de modul în care se abordează pe sine, de nivelul de respect pentru tot şi toate, de responsabilitatea pe care o manifestă în tot ceea ce creează, într-un cuvânt de calitatea energiilor cu care îşi construieşte viaţa. În fiecare aspect al vieţii individuale şi colective în care se mai află zone de neiubire – în care individul sau colectivitatea mai acţionează din dorinţa de a deţine controlul, mai acceptă în interiorul său judecata, invidia, competiţia, lipsa de respect, etc., iar manipularea reprezintă mijlocul principal prin care doreşte să îşi atingă scopurile – va avea loc un tzunami devastator.

Cei aflaţi pe calea trezirii şi în plin proces de reamintire, cu alte cuvinte toţi cei care au îmbrăţişat noul, care încep să intre (chiar şi timid sau cu paşi nesiguri) în fluxul noii energii, vor trece printr-o tranziţie în care vor fi nevoiţi să-şi demonstreze măiestria. Ei vor fi puşi în situaţia de a-ţi măsura nivelul de curaj, de determinare şi responsabilitate, de respect şi apreciere şi vor afla repede dacă sunt sau nu în serviciul omenirii şi a Planului Divin. Pentru a face faţă, este nevoie de multă flexibilitate, de atenţie, de onestitate şi sinceritate, de înţelegere a contextului în care se desfăşoară fiecare eveniment prin care trec sau în care se află ceilalţi parteneri de drum. Hotărârile se iau rapid, dar cu luciditate şi discernământ, prin valorificare experienţelor acumulate încă de la Începuturi. Subconştientul devine un element activ, de mare folos, pentru că scoate la iveală tot ceea ce trebuie să ştim. Procesul de Re-Amintire se accelerează, ne Re-Aliniem cu fluxul energiilor cosmice şi ne Re-Calibrăm existenţa. Totul se unifică, râul vieţii curge într-o singură direcţie, spre Unime! Energia Chistică a construit Reţeaua şi aşteaptă să ne Re-Conectăm la ea.

În acest context istoric, unic în existenţă, echilibrul dintre energiile feminine şi cele masculine (Yin-Yang, Sus-Jos, Interior-Exterior, etc.) reprezintă cheia succesului. Atingerea Esenţei Divine nu poate fi înfăptuită decât prin Echilibru. Energia Inimii Trezite este călăuza.

A venit vremea să ne onorăm Drumul şi să ne valorificăm experienţele.
Elena Cocis

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...