miercuri, mai 20, 2015

Nu exista nicio alta Calatorie Spirituala, in afara celei pe care o creezi tu.

Postat Maria
Pentru majoritatea dintre noi , sa te trezesti intr-o lume care inca doarme este o experienta foarte dura si dificila. Daca nici nu ai adormit cu totul de la inceput, iti poate lua ani, daca nu decenii, sa iti dai seama ca toata lumea din jurul tau doarme dusa. Si, intre timp, mai exista si acest sentiment, aceasta intelegere a faptului ca este ceva serios in neregula cu realitatea. Dar, din moment ce toti ceilalti par sa iti spuna, sa creada si sa gandeasca ca totul este in ordine, aceasta neregula este internalizata ca fiind ceva personal. Deseori, te convingi ca este ceva in neregula cu tine.

Asa ca, iti petreci urmatorii cativa ani, decenii chiar, incercand sa ajungi cum se cuvine, normal. Acest lucru se poate intampla pe mai multe cai, dar doua dintre ele sunt cele mai intalnite: una este sa faci tot ceea ce este posibil pentru a te integra in realitatea agreata de ceilalti in care frica, razboiul, poluarea si a plati pentru a trai pe planeta reprezinta ceva normal. Cea de-a doua este sa consideri realitatea normala ca fiind gresita si sa pornesti intr-o calatorie a descoperirii si a dezvoltarii, care sa te conduca spre ceea ce simti si sti ca este bine. Asta presupune insa in permanenta sa te adaptezi, sa ii cauti si sa ii recrutezi pe ceilalti care sunt si ei treji, se trezesc, sau sunt in neregula fata de restul societatii.

In cele din urma, te hotarasti ca de fapt este in ordine sa fii diferit. Acest lucru se intampla prin intermediul vocii tale interioare sau printr-o exprimare a acesteia in mediul tau inconjurator. Ceea ce urmeaza este de regula o dorinta nemasurata de cunoastere, informatie, date si conexiuni cu alti oameni despre care iti dai seama ca sunt deasemenea treji.

In acest moment esti cel mai vulberabil. Pe de o parte, esti deschis influentei, deoarece asa ai fost programat de catre societate, esti suficient de constient ca sa stii ca viata inseamna mai mult decat o slujba de la 9 la 5, de exemplu, dar pe de alta parte nu esti constient de milionele de pradatori spirituali care exista si care sunt dornici sa iti dea singura solutie , sa te faca sa te simti special, sa iti arate secretele universului, sa te vindece ... si multe alte forme si variante de a te face sa le dai puterea ta.

Viata e o jungla si tu esti ca un copil pierdut in padure.

Nu exista nicio solutie usoara a acestui proces. Putem cadea in atat de multe capcane si cateodata chiar nu vrem sa le vedem asa cum sunt. Exista insa o lista care poate ajuta:

1. Nu exista nicio alta Calatorie Spirituala, in afara celei pe care o creezi tu.

2. Nu cauta niciodata raspunsurile, solutiile, lumina, iluminarea, Unimea sau Sursa in afara ta.

3. Nimeni din lumea exterioara nu te poate vindeca, folosind parti intime ale corpului sau (da, asta chiar e o unealta folosita deseori de asa numitii guru).

4. Nu studia sau nu accepta interpretari ale invatamintelor. Mergi intotdeauna la sursa invataturii si citeste sau studiaza lucrarea originala.

5. Sa stii ca nu exista in niciun caz o solutie unica, o singura practica valabila, sau un singur adevar. Oricine promoveaza o singura solutie pentru orice, este de evitat cu orice pret, indiferent de cat de iluminat, respectat, iubit si bun este.

6. TU esti autoritatea suprema in legatura cu ceea ce este real, adevarat si bun pentru tine. INTOTDEAUNA urmeaza-ti cunoasterea si intuitia, asculta-ti corpul si nu face nimic ce simtiti ca este putin deplasat.

7. Intelege ca avem tendinta sa scuzam si sa rationalizam semnalele de alarma si actiunile negative ale celorlalti, mai ales daca ne sunt apropiati, daca vrem sa le fim apropiati sau avem nevoie de aprobarea lor.

8. Tu esti singurul care te poti descoperi, aproba si iti poti acorda permisiunea sa traiesti o viata de bucurie/lumina/iubire.

9. Imbratiseaza-te singur, cat mai des .

10. Intelege ca esti podul catre Noua Paradigma. Asta nu are nimic de-a face cu trezirea celorlalti, ci cu a le arata calea, fiind pe deplin tu insuti, pe deplin autentic si integru.

In bucurie/lumina/iubire,

- Inelia (ii multumim Alexandrei pentru traducere)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...