luni, ianuarie 12, 2015

Unde este viata?... Aici! Acum!

Postat Maria
Voi va luptati sa atingeti un scop in viitor, cand lucrurile vor fi, poate, mai sigure, mai pline de viata, abundenta, dragoste, bucurie,…dar, de fapt acele lucruri sunt esenta a ceea ce sunteti voi deja. Tot ceea ce vi se cere pentru a avea acces la esenta, este sa va imprieteniti cu momentul prezent. Si veti putea sa realizati ca mai tot timpul in viata voastra ati facut din momentul acesta, un dusman. Voi nu ati spus ,,DA” la ceea ce este, si nu l-ati imbratisat asa cum vine el. Ati fost nealiniati la ,,clipa de acum” si de aceea viata a devenit o lupta.

• Astazi, acest lucru pare a fi normal, pentru ca toti din jurul vostru traiesc in acelasi mod. Lucrul nostim este acesta: Viata,… marea inteligenta care patrunde intregul cosmos, vine in ajutorul vostru numai atunci cand spuneti ,,DA” la ceea ce este! Unde este viata?... Aici! Acum!... Tot ceea ce este – este numai in aceasta clipa! Prezentul pare atat de mic la inceput,… un mic segment intre trecut si viitor, si totusi,… INTREAGA PUTERE A VIETII SE ASCUNDE IN EL. Cand se intampla trezirea spirituala, va treziti in plinatate si viu, in sacrul acestui moment de acum! Pana aici ati fost absenti, adormiti, dar acum sunteti prezent – si treaz!

• Secretul trezirii este: SA ACCEPTATI NECONDITIONAT ACEST MOMENT ASA CUM ESTE EL, SI CUM APARE – CA ESTE CEEA CE ESTE! Unii oameni fac lucrul acesta pentru ca nu mai pot sa stea in suferinta care vine odata cu NEACCEPTAREA A CEEA CE SE INTAMPLA IN ACEASTA CLIPA. Da fapt ei sunt fortati sa se trezeasca. Altii au suferit destul si sunt gata sa imbratiseze singuri, momentul de acum. Atunci cand deveniti prezenti in acest mod,…judecatile, etichetele si conceptele mintii voastre NU MAI SUNT DELOC IMPORTANTE pentru ca acum o inteligenta infinita, OPEREAZA IN VOI SI PRIN VOI! In acest mod mintea poate fi folosita mult mai eficient si creativ,… si atunci cand este nevoie.

• Intrebarea care se naste: mai este nevoie de straduinta pentru a implini ceva, cand sunteti atat de prezenti,… acum? Ati putea sa deveniti pasivi in aceasta stare? Multe din activitatile fara rost vor fi abandonate, dar starea de prezenta este singura stare in care energia creativa va este disponibila. Cand sentimentul de implinire de sine NU MAI ESTE DEPENDENT DE UN VIITOR REZULTAT, ATUNCI BUCURIA APARE IN ORICE FACETI!
Eckhart Tolle

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...